Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Ja tam swoje wiem, medycyna konwencjonalna po pierwsze, ale homeopatia bardzo, bardzo. :yes:

Kurde, zimno mi!!!

Poszłam na pole i grządki nie przygotowalam pod zasiew, ziemia tak zaschnięta, że dziabka odbija się jak od betonu... :(

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I do czego ją na polu włączę...?

Poza tym - ziemia taka sucha, że siew w tę ziemię mija się z celem, a wozić wodę nie wiadomo jak długo (na prognozacg długoterminowych przez dwa najbliższe tygodnie ani kropli deszczu u nas) - jaki sens?

:no:

Musi poszperać będzie trzeba, może w obcych językach jakich trzeba pytać... ;)

A na blogu kilka zmian w ogrodzie pokazałam. :lol:

I po prostu nikt, NIKT nawet się nie zająknął z pochwałami i ochami.

Chyba zamknę się w sobie, jak możecie być tak niewrażliwi!

widzisz, ja nie chodzę po blogach. Nie umiem, nie lubię lego przewijania od końca, nie chcę. Jedyny blog, na który wchodzę, to Frania. Więc jak piszesz, że na blogu, to po prostu omijam no i... nie podziwiam.

Depsia, ja Ci tu chyba focha giganta strzelę :mad: Co wejdę do Ciebie Pod Sosny, to czytam i ciepło mi się na duszy robi, ale powiadomień o nowych wpisach nie dostaję :( Znowu się wpisałam na subskrypcję.

A o co się zakładałaś?;)

Byłam, widziałam, wszystko mi się podobało, tylko anioł cuś zniebieściały.;)

Ja bym go raczej w biało-szarościach widziała co by z krówką konweniował.

No i z tymi brzózkowymi sztachetkami.

Anioła dostalim w takiej formie, toteż taki wisi.

Powiesiłam go z nadzieją,. że trochę się sponiewiera szlachetnie na dworze w deszczu i śniegu i wtedy będzie taaaaaki piękny! :D

Teraz czuję się doceniona i mile połechtana zainteresowaniem, dziękuję całemu audytorium!

Bodziu, kochany - fascynujące, a co Ty byś zrobił z manekinami..? :rolleyes: :lol2:

Depesia, połaziłam po wszystkich (prawie) kątach bloga.

I to ja jestem dopieszczona.

I wycieczką po ogrodzie różanym...kurcze, ani jednego zjedzonego przez robale listka na różach.

I nowymi nabytkami, które baaaardzo pasują do miejsca które tworzysz, w którym żyjesz.

A drzwi do ogrodu?...widziałam kiedyś odcinek Mai w ogrodzie,

w którym pewna artystyczna dusza urządziła ogrodowe zakątki i do wszystkich tych miejsc prowadziły stare drzwi.

Drzwi owe przemalowywała co jakiś czas na inne kolory.

Maxtajemne przejścia...fajnie, fajnie :)

:hug:

No i wszystko byłoby dobrze, gdyby tylko Sołtys zechciał wyzdrowieć!

A on gorączkuje już trzeci dzień, głowa go boli i cały biedny jest. :(

Dzisiaj nasz rodzinny nas nawiedził na wizycie domowej, leki wykupione, zalecenia skonfrontowane z Ewą, będziem walczyć o Sołtysowe zdrowie.

Depusia :D jak nakrzykałaś to i ja poleciałam , bom szła a ciągle mnie nie po drodze było ..........manekin wszystkim się podoba to i mnie :D po co ? jeszcze nie powiem :no: .....krówki zajefajne , drzwi tylko bym przyczepiła do ściany na zawiasach ...albo cóś ...a płotek z brzozy też bym postawiła między tymi słupkami a nie opierała o ścianę :rolleyes:i powiesiła na nim takie Kargulowe garnki ....... a pokażę ja co się dzieje z takim kiczowatym obrazkiem jak mu sie da teraźniejsze ramy .....potem jak zdejmę ze ściany :D

ps1.deszcz był ale mnie nie zlał , mieściłam się między kroplami :p

ps2. jakbyś dała Sołtysowi jak kichnął pierwszy raz herbatki z prądem , to by się teraz nie męczył

Zdrówka ! :)

Edytowane przez relek