Mirek_Lewandowski 30.08.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Sołtys musowo zdrowieje, bo pochłonął lody, potem budyń, a teraz wziął się za czytanie w necie gazet> W poniedziałek go do roboty jak nic pogonię! No choć wiem czego nie robić, żeby się nie narobić... jakoś bez budyniu i lodów da się żyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 31.08.2013 03:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 ... W poniedziałek go do roboty jak nic pogonię! ... w poniedziałek jest święto ... ogólnie wiadomo, że: ... świąteczna praca w gówno się obraca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 31.08.2013 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 (edytowane) jakie święto ? pierwszy dzień powrotu dzieci ze słonecznych wakacji w kierat tej spapranej edukacji , ty nazywasz świętem? hasło na dziś Spieszmy się kochać lato, tak szybko przemija... I tylko szkoda, że: lato zleciało mi jak jeden długi dzień We drzwiach do Azyla to ja bym widziała dzwoneczki z gliny albo takie zakopiańskie owcze dzwoneczki z blachy albo austriackie po byku .......albo podkowa po koniu i na łańcuszku jakiś żelazny drążek do dzwonienia o podkowę ale jak się wstaje rano i zabiera przy porannej kawie do lektury wieści ze świata to włosy na głowie stają się gołębiego koloru mimo ,że farbowane Edytowane 31 Sierpnia 2013 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 31.08.2013 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Eeee, jeść to je mój Sołtys, ale wciąż jeszcze słaby jak dziecko, ciągle leży i ciągle śpi. Szlag by to, jakieś cholerstwo nienazwane się przyplątało i męczy człowieka bez dania racji! Rano dałam gościom śniadanie i posprzątałam, zdjęłam, wyprałam i powiesiłam 4 komplety pościeli i ręczników, zdemontowałam szkielet basenu i wytarmosiłam go tak, że udało się złożyć go na pół, żeby wilgoć już do środka nie właziła. No i zmęczyłam się i poszłam na śniadanie i odpocząć trochę. Po południu pójdę do sadu i wyplewię zioła, bo paskudnie pozarastały, chwastom susza w ogóle nie przeszkadza! No i znowu będę nosić wodę w konewkach przez godzinę albo więcej, został jeszcze basen po naszej stronie do opróżnienia... Mam nadzieję, że Sołtys w poniedziałek zbierze się na tyle, żeby dać radę pojechać do ośrodka zdrowia i dać się pokłuć na badania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 31.08.2013 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 jakie święto ? pierwszy dzień powrotu dzieci ze słonecznych wakacji w kierat tej spapranej edukacji , ty nazywasz świętem? ha:cry: ... Labor Day czyli Święto Ludzi Pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 31.08.2013 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 No to ja dzisiaj rzetelnie świętowałam, z dziabką przeszłam przez cały ogród jak przecinak! I jeszcze potem konewką z basenu naszego go podlewałam. Złachana jestem jak koń po westernie. Sołtys na gwałt usiłuje wstać i coś robić, już na głowę dostaje od tego leżenia, mówi, że boki go bolą. Teraz poszedł chleb piec, a co. I nie reaguje na żadne pokrzykiwania i perswazje. A na obiad Babcia zrobiła zupe krem z cukinii - matko, jaka pyszna! Podobnie jak szpinak się robi, czyli zetrzeć cukinię, dodać odrobinę wody, udusić, do tego ze dwa serki topione rozpuszczone i odrobina śmietany, na koniec 2-3 ząbki czosnku podsmażonego na maśle. Oczywiście dobrze posolone, żeby miało jakiś smak. Pychota, naprawdę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.09.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Z tą zupą to wierzę na słowo, ale chyba bym nie dała się namówić na spróbowanie .... Taki Labour Day to ja mam prawie przez cały tydzień ... lepiej niż w Ameryce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.09.2013 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Kochana - po jednym powąchaniu kazałabyś sobie duuuużą porcję nalać, gwarantowane! Zimo mi. Wszędzie popadało, u mnie jeszcze nie. Nie mam sera żółtego na śniadanie. Co by tu jeszcze...? A! Sołtys zdrowieje, zabrał sie w końcu za lekturę gazet i pyskuje w łóżku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.09.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 No ja bym jednak z taką pewnością przy tym nie obstawała .... Pozdrówka dla Sołtysa, niech sobie popyskuje, tyle Jego!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 01.09.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Ooo jak już pyskuje, to zdrowieje Zdrówka Sołtysie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 01.09.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 a 01 maja to nie jest międzynarodowy labor day ? z tego co pamiętam to w rocznice pierwszych strajków robotniczych we w Czikago ten 01 maja się ustanowił. A Czikago to jakby blisko Ameryki . Tak czy inaczej - robić nic w poniedziałek nie wypada, choćby ze względu na obecne sojusze - tak że Depsiu, miej na względzie. Braza - wiadomo, zdyscyplinowana pod tym względem, jako i ja. Pozdrowienia i dużo zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 02.09.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Jak Sołtys pyskuje, to on chyba chory jednak... Przecie nie on tą funkcję ma w gospodarstwie . Pyskaty Anioł... też coś...?! (...) Tak się zapędziłam że chciałam napisać pomiziaj Sołtysa za uszkiem;)(...) Maxtorka ma rację - za uszkiem - bez sensu..., ale pomiziaj Go i ode mnie... tam gdzie lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.09.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 byle nie za bardzo, bo słaby podobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.09.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 A podobno na „słaby” najlepsze jest ziarenko pieprzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.09.2013 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 A jakieś szczegóły co do sposobu użycia tego ziarenka....i jaki to ma być pieprz, czarny czy kolorowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.09.2013 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 tez jestem ciekawa i to dla siebie, bo ostatnio ja "slaba" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 02.09.2013 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 wczoraj zapomniałem http://www.pracowniakreatywnosci.pl/files/images/obrazki/bukiet-jesienny.jpg STO LAT !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 02.09.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 ..a z jakiej to okazji...? TO JA TEŻ - NAJLEPSZEGO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 02.09.2013 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 nie będę się wychylał,ale owczym pędem, NAJLEPSZEGO!!!! flaszka będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.09.2013 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Oj tam, oj tam... Kolejne osiemnaste urodziny. Lesiu, Gagata, Dochtór - dziękuję! Sołtysa tera niespecjalnie da się pomiziać, bo nie daje się złapać, siedzi tylko w kuchni Babci i nadrabia zaległości w jedzeniu. Aż się boję, żeby znowu niestrawności nie dostał, tym razem z przejedzenia! A to ziarenko pieprzu to trzeba gdzieś włożyć czy jakoś zjeść? Bo ja też, bardzo zainteresowana jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts