Gosiek33 03.09.2013 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 wicher kręci we wszystkie strony i słońce świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.09.2013 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Relek - dziękuję! U nas pogoda ach! w sam raziczek! Pochmurno, ale cichutko, żadnego wrednego wiatru, ciepluto i wilgotno. Już na pewno grzyby rosną!!! A u nas w suszarni pomidory się suszą. Mnóstwo pomidorów się suszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.09.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 ..... Tylko rano tak nie tupcie bo będę miała migrenę Naprawdę starałam się baaaaardzo cichutko poruszać, naprawdę.... U nas ( Depsia nie czytaj) cały dzień taki jesienny, z wiatrem i deszczem. Musiałam w kominku napalić bo jakoś tak niemiło było. Od jutra ma być lepiej. Oby. U mnie to samo!!! Kominek to cudowna rzecz, teraz dwanaście razy bym się zastanowiła, zanim bym z niego zrezygnowała (o ile w ogóle). Depsiu, jeszcze raz wszystkiego cudownego!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 03.09.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Noż kurzatwarz! Znów przegapiłem jak polewali Depsia, wypijesz ze mną jeszcze jednego - choćby i na kaca 100 LAT !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.09.2013 05:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Dziękować, dziękować, jak miło, że w nasze niskie progi zajrzałeś, Jejtuś! A ja chyba już mam reisefieber. Wczoraj zarezerwowałam prom z Rotterdamu do Hull i w połowie października pojedziemy autem do dziecięcia w UK... Troszkę się obawiam, ale jest tyle rzeczy do zabrania, że inaczej się nie da. Poprosili o całe wyposażenie w kuchni, gary, patelnie, łyżki, utensylia... Jestem w swoim żywiole, wszystkie klamociarnie, drżyjcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 04.09.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Proszę o poradę - jaką suszarkę do grzybów do kupić? Na co patrzeć? Co jest ważne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.09.2013 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Hm... Jeśli koniecznie ma być elektryczna (ja bym po prostu zawiesiła metalowe siatki nad Waszą kuchnią węglową, i tak o tej porze roku najczęściej tam palisz), to chyba lepsze te o wyższej mocy, trza by w necie zerknąć. Ale przemyśl tę możliwość z Waszą kuchnią, na tej części grzejnej jak rozłożysz na papierze zwykłam pergaminowym na górze, to nie ma możliwości, że nie wyschłyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 04.09.2013 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 DPSia, dzięki!No jasne, że nad kuchnią. Ja to mam taki patent - kładę na płycie ruszt (taki jak z kuchenki elektrycznej) i na nim wykładam grzyby, kładę w tej chłodniejszej części, ewentualnie podkładam jeszcze papier albo (mój patent) te duże, tekturowe foremki od jajek (30-sztukowe) i się suszą "same z siebie" elegancko:yes:. Natomiast teraz to mi chodzi o gości. Oni mają w apartamentach kuchnie kaflowe i tez tak suszą ale niektórzy wolą na elektrycznych. Dopłacają wtedy za prąd ale i tak niektórzy tak chcą. Czasem przywożą swoje suszarki ale jedną chciałabym mieć na wyposażeniu. No i właśnie patrzyłam w necie i coś wybiorę ale może ktoś ma doświadczenie i coś podsunie "z pierwszej reki".....? Najlepiej, żeby tego prundu za dużo nie ciągnęły... ale swoją wydajność mieć muszą. No i co tu wybrać .... ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.09.2013 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Ja mam zelmera http://allegro.pl/suszarka-do-grzybow-owocow-ziol-zelmer-36z011-i3521405686.html , te tacki ma i większe i wyższe niż z innych firm.. wydajność nie wiem.. ale grzyby czy jabłka schły.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 04.09.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Na mojej jest napis NIEWIADÓW-partner:)Od 10 lat niezawodna:)Grzyby pięknie pachną po wysuszeniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 04.09.2013 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Dzięki dziewczyny - przyjrzę się! Acha - DPSia - ja nie mam kuchni WĘGLOWEJ. Mamy tylko (my i goście) kuchnie wiejskie kaflowe, w których palimy drewnem. Ale to tak dla ścisłości.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 04.09.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Nie nadrobię, za długo własny zadek na zakrętach oglądałam:sick: ale Jetuś coś o polewniu kwiczał, to najlepszego... później doczytam czego... sorki... lete książki w biblioteczce upychać, pa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 04.09.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Najlepszego!Spóźnione mocno... ale trzy dni bez netu byłem. Jakiś koncentrator czy jak to tam się nazywa ponoć padł.U mnie nie polało, w lesie nawet papierzaków nie ma;), co gorsza do 15 września bez deszczu ma być. Tragedia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.09.2013 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Kuchnię masz, ino węgla ni mosz. Ja też drewnem palę, a co. A dzisiaj suszenie całą parą idzie, suszą się pomidory, 6 pełniutkich siatek w suszarni. I zaczęliśmy drugi pokos ziół, część hyzopu już się suszy też. Ta suszarnia to jednak fantastyczna sprawa jest, hurtowe ilości można tam wepchać i suszyć bez problemu i bez zużycia prądu. I jak one pachną, te pomidory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.09.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 ........ Poprosili o całe wyposażenie w kuchni, gary, patelnie, łyżki, utensylia... Jestem w swoim żywiole, wszystkie klamociarnie, drżyjcie! To Oni też lubia starocie, fajnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.09.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 co to jest ten hyzop i do czego się go stosuje?Czy może jest to to zioło na wprost stodoły , co mnie jego zapach nie pasił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.09.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 hyzop posadziłam rok temu i rośnie, fajny bo wieloletni i się rozrasta, bezobsługowy. Lubią go bardzo różne pszczoły a ja do mięsa stosuje, ma taki hm specyficzny zapach, ale mięsu pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 04.09.2013 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 (edytowane) Na mojej jest napis NIEWIADÓW-partner:)Od 10 lat niezawodna:)Grzyby pięknie pachną po wysuszeniu:) też mam Niewiadów i jest ok. Słyszałam , że ma najlepszy , za przeproszeniem , stosunek udzielanej mocy do pożeranego prądu. No i ma dosyć wysokie tacki - nawet duży grzyb wlezie ps. Depsiu - spóźnione, ale serdeczne nie będę Ci mówić ile u nas grzybów - żebyś nie miała nerwa W każdym razie Niewiadów cały czas grzeje Edytowane 4 Września 2013 przez Zochna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.09.2013 04:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Zosiu - dziękuję bardzo, tak za życzenia jak i za delikatność w kwestii grzybów. Choć nie wiem, czy w tym roku tak bardzo mnie ruszy ich brak, bo już mam całą głowę zajętą wyjazdem do UK, gorączka przedwyjazdowa opanowała mnie już w pełni, nie wiem, co będzie bliżej samego wyjazdu... I roboty do zrobienia mnóstwo, zioła ściąć i wysuszyć, pokoje gości zamknąć na zimę wraz ze spuszczeniem wody, warzywa wszystkie z pola zebrać i ulokować bezpiecznie na zimę w piwnicy, po prostu mnóstwo. Na dodatek wyrobić paszport, bo stary się skończył, a oni z promu piszą, że wiedzą, że niby dowód tożsamości i w ogóle, ale strongly recommended jest mieć jednak paszport. Ciekawe, o co im chodzi, no ale może damy radę, niby termin wyrobienia to miesiąc, powinniśmy zdążyć, jeśli się pospieszymy. Dobra, bo Was zagadam na śmierć... Jeszcze raz dziękuję wszystkim za życzenia, Miruś i Tobie też. Trzymam kciuki, coby i Tobie i mnie jeszcze popadało, bo u nas teraz znowu suuuucho zapowiadają o najmniej do połowy miesiąca, kurde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 05.09.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Może nie będzie tak źle. Jako że w środę jadę w świat (wyjazd "szkoleniowy") , to jak znam życie, będzie lało. Tak coby mi za dobrze nie było:mad:. Taka prawidłowość... pokrywająca się póki co z wróżbami na prognozie szesnastodniowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.