Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak dla mnie to za dużo zachodu z tym rzymskim garnkiem - namaczanie przed użyciem i takie tak. Mam brytfankę po ś.p. Mamie i w zupełności wystarcza!

sie podpisuje :-) Generalnie grill w piekarniku mi wystarczy albo parowar :-) Szybko, zdrowo i bez cudowania ... W swiecie obciazonym obowiazkami, gdy ponad 12 godzin jestes poza domem cenisz kazda oszczednosc czasu :yes::p A poza tym w jedzeniu strasznie monotematyczna jestem. I przyznam dobrze mi z tym :yes: Najgorzej gdy ide do restauracji ... wiekszosc dan z menu jest dla mnie niejadalna :lol2: Na szczescie salaty sa prawie zawsze :p

BTW dzisiaj kupilam bazylie cynamonowa i grecka ... Mega niesamowite smaki :stirthepot: Polecam i zachecam do posmakowania :yes:

ja mam na tarasie ananasową i jestem rozczarowana. jak była młoda, to była ciekawa a teraz, po całym lecie rośnięcia wcale smaku nie ma i zapachu także nie. Chyba ją zostawię do uschnięcia na zimę.

gagata, z gyrosem uważać trzeba. Prawdziwi (znaczy dobry) jest z mięsa w płatach. A to, co sprzedają najczęściej to jakieś takie kotlety mielone z resztek, które się opiekają. Pokolorowane sztucznym barwnikiem... Bardzo się zdziwiłam, jak się o tym dowiedziałam, bo "na oko" różnica się nie rzuca a "na smak" i owszem.

DPSia, twój manekin krawiecki by mi się przydał :)

Sukienka mi zafarbowała w praniu a lubię ją i umyśliłam pomalować akrylami. Robiłam już takie rzeczy i manekin tu jest bezkonkurencyjny. Cóż, stanie córka :D

W Miśni i Dreźnie wczoraj bylim. :D

Posłuchaliśmy koncertu operowego, zjedliśmy obiad w absolutnie niezwykłej restauracji.

Super było!

Teraz mogę wracać do obowiązków, których oczywiście jak zwykle duuuużoooo... :lol2:

Gagatko, to chyba dobrze, że zapytałaś, bo i ja się czegoś dowiedziałam.

Tak jak Gosiek, nie wiedziałam, co to gyros. :rolleyes:

I tak tego nie jem, nie ufam. :no:

Gagatko :Da broń .... żebym ja mędrkowała, ale lubię dokładnie zgłębić temat :rolleyes: bo mam umysł analityczny :lol2:..... ale czy nie jest to tak , że gyros to jest potrawa rodem z Grecji, czyli mięso na gazowym urządzeniu pieczone i skrawane najczęściej podawane w picie ... ( a i gyros się u nas nazywa sałatka z ścinków mięsa z różnościami :p ) ...a kebab, to w skrócie rzecz ujmując , to samo tyle , że w kuchni tureckiej z baraniny i nigdy z wieprzowiny ???

Ewa , czy sukienke pomalowaną nam przedstawisz :D strasznie jestem ciekawa

ja mam na tarasie ananasową i jestem rozczarowana. jak była młoda, to była ciekawa a teraz, po całym lecie rośnięcia wcale smaku nie ma i zapachu także nie. Chyba ją zostawię do uschnięcia na zimę.

gagata, z gyrosem uważać trzeba. Prawdziwi (znaczy dobry) jest z mięsa w płatach. A to, co sprzedają najczęściej to jakieś takie kotlety mielone z resztek, które się opiekają. Pokolorowane sztucznym barwnikiem... Bardzo się zdziwiłam, jak się o tym dowiedziałam, bo "na oko" różnica się nie rzuca a "na smak" i owszem.

DPSia, twój manekin krawiecki by mi się przydał :)

Sukienka mi zafarbowała w praniu a lubię ją i umyśliłam pomalować akrylami. Robiłam już takie rzeczy i manekin tu jest bezkonkurencyjny. Cóż, stanie córka :D

W sklepie u plastyków dostaniesz spec farby do tkanin. Mogą być do pędzla, ale są i takie, które wyglądają jak pisaki.

Akryl to nie jest dobry pomysł – usztywni i wykruszy się.

W Miśni i Dreźnie wczoraj bylim. :D

Posłuchaliśmy koncertu operowego, zjedliśmy obiad w absolutnie niezwykłej restauracji.

Super było!

Teraz mogę wracać do obowiązków, których oczywiście jak zwykle duuuużoooo... :lol2:

Gagatko, to chyba dobrze, że zapytałaś, bo i ja się czegoś dowiedziałam.

Tak jak Gosiek, nie wiedziałam, co to gyros. :rolleyes:

I tak tego nie jem, nie ufam. :no:

Ty Szczęściaro, masz tak blisko w takie super miejsca :D Napiszesz coś, pokażesz fotki?

Zakupiła.

By. :sick:

Na ten przykład taki komplecik:

100_7042.jpg

Albo taką wazę króla Augusta...

100_7138.jpg

Coś więcej pewnie na blogu niedługo opowiem. :)