relek 07.09.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 to i ja dorzucę linka http://www.mniammniam.com/sklep/9643,Garnek_rzymski_klasyczny_pojemnosc_2_5_litra_Vitos_Keramia.html przymierzam się i przymierzam , bo pamietam smak potrawy z dzbanka glinianego z uchem a i chleb można piec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 08.09.2013 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Błagam... pomroczność jasna mnie opanowała... jak się nazywa ta potrawa (grecka? turecka?) mięso na czym w rodzaju pionowego rożna się piecze i obsmaża, obracając, a w trakcie obsmażania okraja zewnętrzną warstwą i na talerz.. no wiecie..... zaćmiło mnie..:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.09.2013 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 kebab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.09.2013 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Gyros A kebab to gyros w bułce .. ale potocznie też i kebabem nazywają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.09.2013 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Jak to dobrze, że jest forum nie miałam pojęcia co to za potrawa - gyros jakoś z serem mi się kojarzyła, z sałatką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 08.09.2013 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 GYROS! Uff.. dzięki DPSia - wybacz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.09.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Jak dla mnie to za dużo zachodu z tym rzymskim garnkiem - namaczanie przed użyciem i takie tak. Mam brytfankę po ś.p. Mamie i w zupełności wystarcza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 08.09.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Jak dla mnie to za dużo zachodu z tym rzymskim garnkiem - namaczanie przed użyciem i takie tak. Mam brytfankę po ś.p. Mamie i w zupełności wystarcza! sie podpisuje Generalnie grill w piekarniku mi wystarczy albo parowar Szybko, zdrowo i bez cudowania ... W swiecie obciazonym obowiazkami, gdy ponad 12 godzin jestes poza domem cenisz kazda oszczednosc czasu A poza tym w jedzeniu strasznie monotematyczna jestem. I przyznam dobrze mi z tym Najgorzej gdy ide do restauracji ... wiekszosc dan z menu jest dla mnie niejadalna Na szczescie salaty sa prawie zawsze BTW dzisiaj kupilam bazylie cynamonowa i grecka ... Mega niesamowite smaki Polecam i zachecam do posmakowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.09.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 ja mam na tarasie ananasową i jestem rozczarowana. jak była młoda, to była ciekawa a teraz, po całym lecie rośnięcia wcale smaku nie ma i zapachu także nie. Chyba ją zostawię do uschnięcia na zimę. gagata, z gyrosem uważać trzeba. Prawdziwi (znaczy dobry) jest z mięsa w płatach. A to, co sprzedają najczęściej to jakieś takie kotlety mielone z resztek, które się opiekają. Pokolorowane sztucznym barwnikiem... Bardzo się zdziwiłam, jak się o tym dowiedziałam, bo "na oko" różnica się nie rzuca a "na smak" i owszem. DPSia, twój manekin krawiecki by mi się przydał Sukienka mi zafarbowała w praniu a lubię ją i umyśliłam pomalować akrylami. Robiłam już takie rzeczy i manekin tu jest bezkonkurencyjny. Cóż, stanie córka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 09.09.2013 01:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 komar mnie ugryzł....aaa kotki dwa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.09.2013 05:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 W Miśni i Dreźnie wczoraj bylim. Posłuchaliśmy koncertu operowego, zjedliśmy obiad w absolutnie niezwykłej restauracji. Super było! Teraz mogę wracać do obowiązków, których oczywiście jak zwykle duuuużoooo... Gagatko, to chyba dobrze, że zapytałaś, bo i ja się czegoś dowiedziałam. Tak jak Gosiek, nie wiedziałam, co to gyros. I tak tego nie jem, nie ufam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 09.09.2013 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Gagatko :Da broń .... żebym ja mędrkowała, ale lubię dokładnie zgłębić temat bo mam umysł analityczny ..... ale czy nie jest to tak , że gyros to jest potrawa rodem z Grecji, czyli mięso na gazowym urządzeniu pieczone i skrawane najczęściej podawane w picie ... ( a i gyros się u nas nazywa sałatka z ścinków mięsa z różnościami ) ...a kebab, to w skrócie rzecz ujmując , to samo tyle , że w kuchni tureckiej z baraniny i nigdy z wieprzowiny ??? Ewa , czy sukienke pomalowaną nam przedstawisz strasznie jestem ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 09.09.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Ha, to się dowiedziałam I spieszę z wyjaśnieniem - JA TEGO NIE JEM. Ja tylko zapomniałam jak TO się nazywa... i zaczęło mnie to gnębić... a jak już zacznie to męęęęczyyyy...... a im dłużej to trwa to tym bardziej NIE WIEM.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.09.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 ja mam na tarasie ananasową i jestem rozczarowana. jak była młoda, to była ciekawa a teraz, po całym lecie rośnięcia wcale smaku nie ma i zapachu także nie. Chyba ją zostawię do uschnięcia na zimę. gagata, z gyrosem uważać trzeba. Prawdziwi (znaczy dobry) jest z mięsa w płatach. A to, co sprzedają najczęściej to jakieś takie kotlety mielone z resztek, które się opiekają. Pokolorowane sztucznym barwnikiem... Bardzo się zdziwiłam, jak się o tym dowiedziałam, bo "na oko" różnica się nie rzuca a "na smak" i owszem. DPSia, twój manekin krawiecki by mi się przydał Sukienka mi zafarbowała w praniu a lubię ją i umyśliłam pomalować akrylami. Robiłam już takie rzeczy i manekin tu jest bezkonkurencyjny. Cóż, stanie córka W sklepie u plastyków dostaniesz spec farby do tkanin. Mogą być do pędzla, ale są i takie, które wyglądają jak pisaki. Akryl to nie jest dobry pomysł – usztywni i wykruszy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.09.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 W Miśni i Dreźnie wczoraj bylim. Posłuchaliśmy koncertu operowego, zjedliśmy obiad w absolutnie niezwykłej restauracji. Super było! Teraz mogę wracać do obowiązków, których oczywiście jak zwykle duuuużoooo... Gagatko, to chyba dobrze, że zapytałaś, bo i ja się czegoś dowiedziałam. Tak jak Gosiek, nie wiedziałam, co to gyros. I tak tego nie jem, nie ufam. Ty Szczęściaro, masz tak blisko w takie super miejsca Napiszesz coś, pokażesz fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 09.09.2013 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 a czy zakupiła miśnieńską porcelanę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.09.2013 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Zakupiła. By. Na ten przykład taki komplecik: Albo taką wazę króla Augusta... Coś więcej pewnie na blogu niedługo opowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.09.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Ba ale jak sztuka to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.09.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 sukienkę mogę pokazać, farby zamówiłam w necie. Akryle, spróbuję. Kiedyś olejem malowałam, do dziś moja młoda w tej sukni chodzi, jak chce zaszpanować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.09.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 hm:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.