Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No - ale coś już powiedziałaś a to chyba jeszcze gorzej - teraz to sobie każdy dopiero dośpiewa w sposób niekontrolowany....:cool:

Nie raz i nie dwa tematy prywatno-rodzinne były tu poruszane (sama to przecież tez robiłam) i tylko to dobrze wspominam i nigdy nie żałowałam.

Ale - to tak OGÓLNIE.

Bo szczególnie to - absolutnie NIE NAMAWIAM.

Zrobisz co zechcesz ale pozytywnie do Ciebie myślimy :yes::yes:

Przecież nie będę przed całą Polską analizować spraw rodzinnych - prawda?

dokladnie tak! Jak ktos ma ochote dopisac scenariusz, to niech pisze i wymysla :p Jego sprawa! A Twoja Rodzina, Twoje sprawy i Twoja twierdza! Nie pozwol prowokowac sie wscibskim :yes: Oni za Ciebie zycia nie przezyja :no: No i wszystkiego dobrego zycze :-) Bedzie jeszcze fajnie, zobaczysz :-)

Ojjj, a jak serce bolało, że człowiek nie może tych cacek kupić, ojjjj... ;)

A całej Polsce niech wystarczy informacja, że chińska synowa jest wredna i tyle.

Jak kto chce dośpiewywać, to wolna wola, tylko trzeba uważać, bo fałszowaniem można kogoś skrzywdzić.

Depesia to po angielsku zrobi jak zajedzie :) z francuską gracją :rolleyes:

Depsia :p nie odpowiedziałaś mi na moje propozycje , czy Ci się spodobały , to ja wracam do tematu

przykłady dzwonków proszę :) będę tu śmiecić :wiggle:

IMG_0244.jpgIMG_0246.jpgIMG_0247.jpgto są wszystkie zdobyczne poniemieckie :) a ten to Ci całą wieś do drzwi zwoła :rolleyes:IMG_0250.jpg i zakopiańskie na koniec :)IMG_0248.jpg

albo podkowę i:) ( jak podkowa wygląda pokażę jak polecę do sąsiada , on konie wyprzedaje :cry: to muszę zdobyć jakąś podkowę na pamiątkę i na szczęście , bo mnie się moja osobista zagubiła gdzieś w stanie wojennym i mnie szczęście opuściło :confused: już dawno )

jak przyjedzie do Ciebie Ewa z Przytulnego Domu to Ci na drzwiach napisze

"Kto w podkowę trzy razy zadzwoni , ten Gospodarzom szczęście w dom przygoni "

please !!! powiedz ,że Ci się podoba :rolleyes:

Edytowane przez relek

...

Póki co, umówmy się, że hormony mi buzują i jestem niezrównoważona.

W końcu w moim wieku to normalne, przecież mam klimakterium! :p

Proszę przekazać wyrazy współczucia Sołtysowi :) ;) ... pamiętam jako dziś Ciemiezycielke sprzed lat coś tak 15 :)

Wścibstwem to ja bym tego nie nazwała .... też mnie męczy, dlaczego Depsia ma taki paskudny nastrój. Meczy mnie, bo lubię Depsię, szanuję i cenię a przy takich uczuciach trudno być obojętnym i po prostu przyjmować do wiadomości, że "coś i już".

Scenariusza do "wrednej Chinki" dośpiewywać sobie nie mam zamiaru, zwierzyna leśna mogłaby tego eksperymentu nie przeżyć. Nie chcesz wnikać w szczegóły, okey, pamiętaj tylko o jednym: kij ma zawsze dwa końce, z równym powodzeniem może się okazać, że teściowa jest podobnie wredna jak Chinka;)

A mnie się wydaje, że to nieporozumienie. Miałam dużo z Chińczykami do czynienia i mogę powiedzieć, z całą odpowiedzialnością, że oni mają głęboko zakorzeniony szacunek dla osób "starszych", dla władzy, dla rodziny. Problem może wynikać z tego, że oni ten szacunek... inaczej wyrażają. Ba, ile razy pytałam wprost o takie niuanse, byłam uznawana za gbura i ratowało mnie tylko to, że byłam nie-Chinką, nie-Angielką a jakąś egzotyczną Polką, więc jakoś to tolerowali. Inaczej by ze mną wcale nie rozmawiali! Moja Chińska koleżanka z pokoju wprost mi to powiedziała - że ona odpowiada na moje niektóre pytania z wielkim trudem i bardzo "łamiąc się wewnętrznie" i tylko dlatego, że uznaje różnice kultur i rozumie, że chcę poznać jej punkt widzenia. Więc odpowiada niejako nie osobiście w swoim imieniu a w imieniu chińczyków! W swoim imieniu w życiu by mi nie odpowiedziała, bo musiałaby się śmiertelnie na mnie obrazić. A ona nie była nawet z Chin terytorialnych a z Hong-Kongu i od dziecka mieszkała w Anglii, czyli była obeznana z "innymi". To jest inna mentalność, inna kultura i bardzo trudno do nich dotrzeć. W zasadzie lepiej.,.. nie próbować... Edytowane przez EZS

Depsia , a jak robisz aroniówkę to mrozisz , czy nie mrozisz ? bo widzę dwie szkoły w tym temacie ....czy takie mrożenie wpływa na utratę cierpkości , czy powoduje większą soczystość ? :mad: no mam dylematy .......po co ja wzięłam te aronie gupia :stirthepot: jak ja nie lubię jej smaku

Nie mrożę, a robię przepyszną aroniówkę, jak chcesz to poszukam przepisu i później Ci napiszę, aroniówka jest wtedy łagodna, słodka, typowo damska, nawet Babcia, będąca zaprzysięgłym wrogiem alkoholu we wszelkiej postaci na moją aroniówkę mówi: Oj, tak! Pyszności, nalej! :cool:

Proszę przekazać wyrazy współczucia Sołtysowi :) ;) ... pamiętam jako dziś Ciemiezycielke sprzed lat coś tak 15 :)

Czekaj, Ty, jeszcze Cię dorwę... :hug:

Wścibstwem to ja bym tego nie nazwała .... też mnie męczy, dlaczego Depsia ma taki paskudny nastrój. Meczy mnie, bo lubię Depsię, szanuję i cenię a przy takich uczuciach trudno być obojętnym i po prostu przyjmować do wiadomości, że "coś i już".

Scenariusza do "wrednej Chinki" dośpiewywać sobie nie mam zamiaru, zwierzyna leśna mogłaby tego eksperymentu nie przeżyć. Nie chcesz wnikać w szczegóły, okey, pamiętaj tylko o jednym: kij ma zawsze dwa końce, z równym powodzeniem może się okazać, że teściowa jest podobnie wredna jak Chinka;)

Czuję się mocno połechtana Twoim szacunkiem i docenieniem - to od razu poprawia mi nastrój, kochana i mówię bez ironii.

A że ja wredna to mówię od zawsze, wszyscy o tym wiedzą przecież.

Ja zła i podła kobieta jestem, w ogóle i w szczególe. :cool:

Relka - dzwonki są śliczne, tylko nie maluj ich na biało, proszę!

Najładniejszy ten pierwszy i drugi.

A co z nimi chcesz zrobić, jakoś nie mogę znaleźć...? :oops: :rolleyes:

i se nagrabił :wiggle:

no w końcu mnie na te aronie zareagowała :Pbo już myślałam, że mnie w ogóle nie czyta i pójdę sobie w ten deszcz ulewny w ciemny bór na grzyby i....... nie wrócę !!!! a że nie czyta ze zrozumieniem to widzę :bash:

dzwonki pokazałam dla przykładu cobyś sobie w tych drzwiach do azyla powiesiła zamiast firanki :p a malować na biało :o w życiu .....

to co ? aronii mam taczki całe....i jak se uwarzyła taki sok do którego wrzuciłam mrożoną i nie mrożoną i jest trochę cierpkie :eek: to wyrzucić ?

indyka se na obiad robię we figach z rodzynkami w zielonym pieprzu :stirthepot: :p

A Anitce dajcie już spokój ....to są delikatne sprawy z którymi się trzeba samemu zmierzyć, bo doradztwo czasem szkodzi :rolleyes:

http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/d020.gif

oops! przepraszam ...ja też nie zrozumiałam jak siebie przeczytałam

Edytowane przez relek

Relka - a dosłódź no ten sok troszkę, dolej wódeczki z wodą, a do tego wszystkiego wrzuć kilka dobrych garści liści wiśniowych. Zostaw na jakie dwa miesiące. Będzie pyyyyyszne!!!

No widzisz, i kto tu bez zrozumienia... ;)

I dziękować za wsparcie, Amberci też. :yes:

DPSia - a najważniejsze, że ona żona nie Twoja, nie Ty z nią na co dzień żyć musisz :D

Ale Ty mi nie potwierdziłaś, że czujesz, że POZYTYWNIE DO CIEBIE MYŚLIMY :hug:

Wiesz jak jest - kiedy my mamy problemy i z lekka naciskasz co by się wywnętrzyć - i wreszcie to robimy to okazuje się, że to dobre jest. Tylko tyle. Dobra, pogadamy jak się zobaczymy ( .....jak się u nas wreszcie poukłada.....). A jak chcesz to dzwoń, ale to wiesz.

Grzyby som?

Bo u nas ostatnio pada.

Może bendom?

Ale nie podoba mi się, że tak pada.