Gagata 27.09.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 DPSia, licealistko, pozdrawiamy ! Yejtuś czy Ty już zaprojektowałeś swój kominek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 27.09.2013 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 DPS-ia, zrzuciłaś 20 kilogramów? matko, ależ Ty jesteś konsekwentna w tym co planujesz i robisz. Podziwiam, naprawdę. Teraz żeby z przodu też było liceum, maseczki domowej roboty na buziaczek nakładaj, odżywiaj...i w ogóle dobra bądź dla siebie co dzień. A jak dół dopadnie, to kładź się z plastrami ogórka na twarzy, w głośniki wrzuć ulubioną muzę i powtarzaj sobie, że luzik, że życie jest piękne i takie tam, wiesz, relaksujące klimaty dla higieny umysłu Uściski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.09.2013 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Yejtuś czy Ty już zaprojektowałeś swój kominek??? i tyle go widzieli ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.09.2013 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Depsia, muzeum się nie przejmuj, liceum jest o wiele bardziej spektakularne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.09.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 i tyle go widzieli ........ Człowiek śniegu, czyli białe na białym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.09.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Dostałam dziś prezencik... a co, od mojej wejmutki 34 maśluszczaki zebrałam, a te najmniejsze zostawiłam, niech rosną. Swoją drogą, jak ja skoszę ten zapyziały trawnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 28.09.2013 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Pytanie natury przetworowo-kuchennej czyli u DPSi (choć Gwoździk wysłałby mnie do wujka G) : zrobiłam w tym roku, po raz kolejny, nalewkę na młodych pędach sosny i w ogóle nie chce się sklarować. Jest pyszna, rozgrzewająca i w ogóle, jak zwykle, ale całkiem mętna. Czy coś jeszcze można z tym zrobić? Generalnie nie widzę specjalnego problemu, tyle tylko, że taka klarowna była bardziej, że tak powiem, wyjściowa .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 28.09.2013 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 A takie prezenty jak Tobie, Pestka to nam daje nasz modrzew :yes:. Co kilka dni pyszny omlecik na maślaczkach na śniadanko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 28.09.2013 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 A ja mam zupkę krem z borowików i polędwiczkę w sosie borowikowym i leczo na dokładkę... brak mi drugiego żołądka i zadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.09.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Zady to mamy wszystkie szansę sobie zapewnić, jak się będziemy opychać na bazie grzybków i nie tylko Dziś las dostarczył mi podgrzybki do sosiku, 2 prawdziwki i 3 kozaki. A wejmutka pilnuje nowej porcji maślaczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.09.2013 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 U nas duuuużo grzybów, choć może warto i pod naszą wejmutką sprawdzić. Suszarnia (ta duża) pracuje pełną parą, ale dzisiaj była bardzo zimna noc, nie wiem, czy grzyby zechcą dalej rosnąć, zobaczymy. Z tą nalewką - nie wiem, Gagatko, może warto byłoby przepuścić ją przez kilka warstw gazy albo kilkakrotnie przez tkaninę lnianą bądź tetrę. A najlepiej to dałabym się jej odstać tydzień - dwa, powinny wtedy osady osiąść i można ostrożnie zlać tę sklarowaną część. Przy użyciu mętnej części można spróbować zrobić znany Ci doskonale sos do kurczaka, tylko warto zawczasu sobie przygotować wygodne miejsce do zalegnięcia po trudach przyrządzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.09.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Filtr do parzenia kawy 'czyni cuda' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.09.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Zapycha się piorunem. Wolę dobrze spraną lnianą ściereczkę, którą można nawet wycisnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.09.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Maślaków zwanych przez Szanownego "modrzewiakami" mam od zarąbania ale wiecie .... zaczynam miec długie zęby na grzyby:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 28.09.2013 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 ja już skończyłam z grzybami ..... ileż to można .......o 2 w nocy duszę a potem śpię i śnię ...no mam jeszcze do przerobienia własne modrzewiaki i maślaki ok 100sztuk i to chyba wypróbuję Gagatkowy omlecik na niedzielne śniadanko narobiła mi smaka dziś też jadłam leczo z pulpetami mięsno-ogonowymi i zupę mięsnopuckowomaślakową na serze ale mi pyszny sok aroniowy na pomarańczy z cytryną wyszedł jutro przymierzę się do aronii do mięs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.09.2013 05:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Relka, a dej no przepisa na ten sok, w przyszłym roku zamiaruję mieć dużo więcej aronii, bo krzaki rozsadzilim wiosną. Słoiczków grzybowych w tym roku nie robię w ogóle, ani jednego. Popierwsze, trzeba w końcu zużyć te poprzednie, po wtóre nie mam gdzie przechowywać. Ile razy więc Sołtys przytarga grzyby z lasu, to prawdziwki do suszenia idą, a reszta grzybów w prezencie dla Babci, też chce przecież jakieś swoje mieć. Matko, jak rano zimno jest! Pranie w stodole przy kominku suszę, bo na dworze to niebałdzo wysycha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 29.09.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Anet schudłaś 20 kg??? W jakim okresie i po co aż tyle, kobito?! I co Ty o dołkach gadasz, Jesoo, muszę Cię telefonicznie dorwać. Zawsze innych podnosisz na duchu, ja nie wiem, zmartwiłaś mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 29.09.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 (edytowane) a tu sobie go znalazłam http://smaker.pl/przepis-sok-z-aronii-i-pomaranczy,101931.html .....tylko nie wiem ile cukru dałam , bo na oko sypałam , mogło nie być 2 kilo i po coś tyle kobito schudła nie wiesz ,że chude ludzie są zrzędliwe i bez humoru ? to teraz masz na ogólnonarodowym forum się Ciebie czepiają i nastroje notorycznie Ci poprawiają a propos słoiczków .....to zastanawiam się czy napełnienie ich gorącym i odstawienie do góry nogami , to to samo co pasteryzowanie przez 15 min ? jedno i drugie zamyka słoik ...ale czytałam ,że pasteryzowanie przerywa kwaśnienie grzybów w miarę upływu czasu podczas stania w piwniczce Edytowane 29 Września 2013 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.09.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Spokojnie napełniaj gorącym, od razu zakręcaj do oporu i stawiaj na pokrywce. Jeszcze moja babcia tak robiła i jest okey. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 29.09.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Nagroda idzie na fundacyjne bidy...Głosowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.