Arctica 29.10.2013 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Ja chyba jakaś nie teges jestem... za specjalnie mnie ta porcelana nie rajcuje:oops::oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.10.2013 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Ja chyba jednak teges, porcelana mnie rajcuje jak cholera. Ewa - no wsadzić Royal Albert do zmywarki... Chyba jednak nikt nie wpada na taki pomysł. To tak, jakby rosenthala do zmywarki... Zbrodnia niewybaczalna. Osiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 29.10.2013 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 no jak dobrze ,że Cię ten Orkan przywiał popatrzeć se mogę ....ale tylko jednym okiem , bo mnie zeźre cóś ......a aa jedną taką mam z 7 fotki chociaż na dzień dziśiejszy herbata angielska mnie bardziej kręci co przywiozłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 29.10.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Depsia, nareszcie w domu Opowiadaj, opowiadaj dużo, długo i szczegółowo. Wszystkiego jestem ciekawa, co Cię tam porażało, co zachwycało, co zadziwiło, pisz. A sklep z porcelaną...dostałabym tam jakiejś schizofrenii stylistycznej normalnie. Bo podobałoby mi się i niebieskie i czerwone i w widoczki i różyczki i proste, gładkie, marszczone, plisowane...to nie na moje nerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.10.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 DPS-ia a jak Synowa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.10.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 :hug:DePSiu, cudne te skorupy. Nie wiem co bardziej kocham te porcelanowe cudności, czy ciężkie szkło (nie koniecznie kryształ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.10.2013 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 A co ja miałam zrobić, jak mi się prawie cały sklep wieeeelki podobał? Tylko te nowoczesne ominęłam raczej beznamiętnie... A z fotki nr 7 mam 2 talerzyki deserowe, z jednego sklepu ten jeden zakup, na który się szarpnęłam. W Wedgewood nie oparłam się i nabyłam jeden z niebieskich talerzyków z białymi figurami, taki typowy tamtejszy wyrób, robione z niezwykłą precyzją. Relka, razem to prawie pół serwisu byśmy może złożyły! Na herbaty nie miałam już za bardzo czasu, ledwie zdążaliśmy cokolwiek zjeść, tak intensywny pobyt był. Opowiadać nie ma czego za bardzo, samo miasteczko wyjątkowo nieciekawe i mało interesujące, choć charity shopy naprawdę fajne. Mnie się w ogóle bardzo podoba idea tamtejszych charity shopów. Sklepy prowadzone przez Armię Zbawienia, Czerwony Krzyż, stowarzyszenia dobroczynne i różne takie tam. Pracują sami wolontariusze, za darmo. Ceny naprawdę BARDZO przystępne, a do kupienia wszystko właściwie, od ciuchów poprzez wyposażenie domu aż po meble, narzuty i zasłony. A towar bierze się z darowizn, wszędzie wiszą tam napisy, że jak masz coś do oddania, to oni bardzo chętnie przytulą, biorą wszystko. Nie ma problemu, co zrobić ze starą sofą, która jeszcze się nadaje, ale zmieniamy własnie wystrój. A cały zysk idzie potem na cele statutowe organizacji prowadzących, czyli na dobroczynność. Bardzo dobrze pomyślane, bo wszyscy mają korzyść, ci, którzy chcą się pozbyć rzeczy, ci, którzy chcą tanich i dobrych rzeczy no i ci, którzy po prostu potrzebują pomocy. No i są to normalne sklepy, eleganckie, z wieszakami, wystawami, rzeczy dobre i czyste, elegancka ekspozycja, w niektórych przefajne całe wystawy piękne z przedmiotami do domu, takimi gadżetami i różnościami. Świetne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.10.2013 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Aaaa - jazda po lewej stronie to w sumie nie takie mecyje, ale te ich ronda... aaaaaaa!!!!! Wjeżdżasz, nawet nie potrafisz do końca rozróżnić, czy to rondo. Nie sposób bezbłędnie policzyć ile jest zjazdów, zwłaszcza w pierwszych dniach. Wjeżdżasz na rondo i nagle w połowie ronda masz światła! I jak nie wiesz, którym z kolei zjazdem chcesz jechać, to przerąbane, bo od tego zależy, na który pas masz wjechać. Jeśli wjedziesz na zewnętrzny, a jedziesz na trzeci zjazd, to trąbią jak wściekli. I w ogóle, często trąbią na siebie. Za to zazwyczaj nie ma żadnego problemu z włączeniem się do ruchu, wpuszczają bez problemu. A zobaczenie samochodu na nieangielskich numerach jest wieeeelką rzadkością - nam udało się zobaczyć jeden! Chyba byliśmy tam egzotycznym zjawiskiem na drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.10.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 [ATTACH=CONFIG]221362[/ATTACH] jaka zarąbista podłoga ten serwis w różyczki ładny, ale do zmywarki się nie nada... nada, się nada , ale po praniu w zmywarce zmieni swe oblicze, bedzie śnieżnobiała zawsze można przyjąć wersję, ze to zupełnie nowa zastawa Fajnie Depeska, ze już jesteś a podróży z dreszczykiem jakoś nie zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 29.10.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 (edytowane) jaka zarąbista podłoga . Przyznaję, że podłoga na tym zdjęciu też zwróciła moją uwagę.... Lubię serwisy pod warunkiem, że mają co najmniej 100 lat i łączą się z nimi opowieści na przykład "ciocia Jadzia zmarła trzymając tą filiżankę i popatrz, nawet się nie stłukła, tak uważała " . Z innymi jest za dużo zawracania głowy przy obsłudze, już wolę kryształy, przynajmniej błyszczą Z charity shop mam prawdziwą muzułmańską kieckę wyszywaną koralikami i odpowiednie do niej spodnie z jedwabiu. Nie mogłam się oprzeć, choć przecież w życiu tego nie założę Edytowane 29 Października 2013 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 29.10.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 a ja lubię serwisy informacyjne ... i takie podłogi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 29.10.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 "ciocia Jadzia zmarła trzymając tą filiżankę i popatrz, nawet się nie stłukła, tak uważała " bbrrrr.... ciekawe jak ją cioci odebrali .. Depsiu, witaj na macierzystej ziemi Spotkałaś jakiegoś Anglika czy sami Polacy ? Ciekawe czy ta tradycyjna brytyjska china jest teraz made in China .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.10.2013 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Ha! Teraz wspierają inne kraje - Royal Albert (Royal Daulton) ma jak byk naklejkę "Made in Bangladesh"! Też zwróciło to moją uwagę. Hm... podłoga jak podłoga, też coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.10.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 DePSia, są podłogi i podłogi. My pewnie obie wolimy te drzewienne, kamienne i inne naturalne. Ale popodziwiać można. Zobacz co Robert Skitek ma u siebie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?180363-architekta-dom-z-prze%C5%9Bwitem/page6 Trudno się nie zachwycić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 29.10.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Ave Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 30.10.2013 01:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 wow , jak ja bym zamieszkała u pana Roberta to ile ja bym miała szwów na swojej łepetynie ...a na poważnie to współczuje gospodyni tego domu ...albo gosposi ile tam szyb do mycia , ile luster Depsia , to może w tym nawale braku czasu :)zapamiętałaś jaką herbatę serwowała Ci synowa ( ja nie napiszę wredna) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.10.2013 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Nie serwowała, niczego. Nie rozwijajmy tematu. Za to ja kupiłam najzwyklejszego żółtego Liptona i sobie parzyłam. GENIALNY! To, co jest u nas dostępne w żółtych pudełkach, nijak się ma do tamtego. Nie wiem, jak oni mogą tak aromatyczny napój postponować MLEKIEM. Ave, Dochtór! I muszę dzisiaj stroiki porobić na groby, a jakoś koncepcji mi brak. No nic, Sołtys mi gałązek natnie w ogrodzie i coś wymyślę, bo mus wymyślić. I w ogóle, ku mojemu zdumieniu, w czasie wyjazdu tylko 1 kg przybyło na wadze, mimo, że żarłam frytki, chleb z masłem i różne ciasta! Zdumiałam się niepomiernie, bo byłam przekonana, że 3 kg na plusie jak nic, a tutaj miła niespodzianka. No i ten kilogram już zrzucony. Chyba powinnam zostać podróżnikiem, cooo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.10.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 uff, doczytalam, przez te dwa stwory nie mam na razie czasu na fm. choc z drugiej strony bardzo mnie to cieszy, wiecej ruchu, wiecej swiezego powietrza a mniej kompa i niszczenia oczu mnie tez na szczescie porcelany nie kreca ale podloga fajowa:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 30.10.2013 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Witaj DPS-siu ! Cieszę się , że już wróciliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 30.10.2013 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 CZeść DEPsiu ! Miło się czyta relacje z podróży. A co do porcelany, to też uwielbiam. I zasadniczo to też przeróżniste wzory mi się podobają. Dobrze, że mam aż tak mało pieniędzy, że nie muszę wybierać co bym chciała najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts