Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

no zaczęłam się nudzić w oczekiwaniu na święta :D...dopadło mnie :lol2: piernik zagniotłam a w sieci znalazłam DSC_0054.jpg pomysła na świeczniki na wigilijnym stole :p no jeszcze nad nimi popracuję trochę ...... ładniejsze takie stylowi_pl_ogrod_842099.jpg są .........ale mam czas:D albo bym chciała taką choinkę na ścianie DSC_0060.jpg to trzeba tyle gwoździków w ścianę wciepać :jawdrop: ? ale fajnie to wygląda :) ........i taki lampion do kuchni na okno red-white-lampion-czerwony-20-cm-p-iext23995332.jpg no dużo bym chciała :wave: dostałam już świątecznego kota ...jak se ide przez te sklepy i patrzę i ogladam .......ale ni kupię wszystkiego :bash: Edytowane przez relek

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ha! TAKUSIEŃKI lampion to ja sobie w DE za 1 euro nabyłam, wracając z UK. 8-)

Naprawdę! Na pchlim targu był. :D

Lampioniki piękne, już w zeszłym roku pomyślałam, że to fajny pomysł jest. :yes:

Muszę w tym roku duuużo tkanin mieć, kolorowych, świątecznych, czerwonych, złotych, zielonych, i wstążek też.

No i jak zwykle, setki światełek. ;)

dziś do leklerka poszłam a tam święta na całego. Takie śliczne ptaszki były, świecące. Ale nie kupiłam. Zawsze nakupię, nakupię i do świąt mi obrzydnie. Albo stoi i się kurzy a ja się złoszczę na kolejne durnostojki. Nie, nie kupię nic!

Jak myślicie - czy opakować już klona palmowego? Widzę, że moi sąsiedzi zaczęli akcję owijania kwiatków, ja sama nie wiem. Nie za ciepło mu będzie? Słomą okładam, nie włókniną..

Ja bym jeszcze poczekała z tym pakowaniem, jak zacznie być w nocy -3 albo mniej, to pakowałabym.

Ja na pewno z rzeczy świątecznych znowu nakupię pierdołek, uwielbiam świąteczny natłok i przepych, nie zamierzam sobie odmawiać tej przyjemności! :D

Kurde.

Prz okazji Wszystkich Świętych rozmawiałyśmy o Halloween i paskudnem przekazie, który wg mnie to święto ze sobą niesie.

No i oto przykład, a to dopiero początek.

Jestem zniesmaczona, oburzona i wściekła.

TO ma być zabawka???!!!

ja doszłam do wniosku ,że lepiej ze śmiercią się oswajać od małego :)

no oniemieli w pewnych kręgach na widok zacnej urody ozdób ogrodowych .....może i Wam się to przydarzy :) więc podrzucam inspiracje http://regiodom.pl/portal/ogrod/aranzacja-ogrodu/ozdoby-do-przydomowego-ogrodu-zobacz-ciekawe-pomysly

z opatulaniem na zime to ja bym się jeszcze wstrzymała ,żeby grziba nie dostały :rolleyes: bo Amerykanie nadal wieszczą nam ciepłą zimę .....jeszcze wszystko kwitnie od nowa :) ja mam nowe owoce na pigwowcu i jeden wiosenny krzak mi zakwitł ....a chyba szlak mi trafi kanny , bo je wykopałam jak się przestraszyłam jednego przymrozka :o i pewnie za wcześnie , bo wielkich mrozów to nie widać nie słychać .....

Edytowane przez relek

jeśli przyjdzie zima to będę mieć prawdziwy pogrom w ogrodzie. wyszly cebulice, kwitna szafirki, hortensje ogrodowe wypuscily liscie, wierzby maja kotki i zaczyna kwitnac kalina dawn normalnie kwitnaca w lutym/marcu, do tego wypuszcza pelno młodych lisci. w ogole zauwazylam, ze wiele krzakow i drzewek ma napeczniale pąki - oj będzie rzez niewiniątek:bash:

EZS poczekaj jeszcze z tym klonem, Elfir nie raz pisala ze temperatury -5, -6 nie robia zlego drzewkom. ja akurat wcale palmowych nie okrywalam i nie mam zamiaru, już sa zahartowane po 3 sezonach

Edytowane przez TAR

Jak myślicie - czy opakować już klona palmowego?.

NIE!

A po co? Jak ziemia ciut zamarznie... Chałupę dla myszy chcesz zbudować?:D

Będzie kolejny kot zagłaskany na śmierć... nadmiarem troskliwości...

Nader ohydne te łabądki...:jawdrop:

Edytowane przez Mirek_Lewandowski

Oswajać ze śmiercią, tak, ale nie robić sobie z niej zabawy, zwłaszcza w tak złym guście!

Łabądki nader paskudne, jak to poetycko Mirek ujął, ale stare buty sama mam zamiar w przyszłym roku wykorzystać, już naskładałam... :lol2:

Oswajanie ze śmiercią to jedno, a takie koszmarki to drugie. Osobiście nie kupiłabym dziecku takiej trumienki, inni ... no cóż, ich sprawa. Jak z tymi łabądkami - w moim mniemaniu są paskudne ale innym się podobają. Szczerze jednak przyznam, że gdybym miała sąsiada i postawiłby on w swoim ogrodzie takiego łabędzie cud urody to chyba bym w nocy mu to zniszczyła;)

Za to nie wiem, jakie ja będę miała ozdoby ogrodu wiosną, bo moje tulipany z ziemi już wyłażą! :confused:

Jak tak dalej pójdzie, to mam prawo bać się że wymarzną.

To nie fair!

No ale...

Ma się ten pan Bóg z nami - nijak dogodzić nie może!

Ciepło - żle, zimno - jeszcze gorzej...

Ot, pomorek! :lol2:

Idę głowę umyć. ;)

Za to nie wiem, jakie ja będę miała ozdoby ogrodu wiosną, bo moje tulipany z ziemi już wyłażą! :confused:

Jak tak dalej pójdzie, to mam prawo bać się że wymarzną.

To nie fair!

No ale...

Ma się ten pan Bóg z nami - nijak dogodzić nie może!

Ciepło - żle, zimno - jeszcze gorzej...

Ot, pomorek! :lol2:

Idę głowę umyć. ;)

znowu zaczynasz:mad::mad::evil::evil::p:P:P:P

Moje tulipany w ziemi siedzą - jeszcze - ale tawułki rosną, pierwiosnki kwitną i nawet na "wysypisku" nagietki kwitną. Lubię, gdy jest ciepło, mi taka pogoda nie przeszkadza, oby tylko jednak to Amerykanie rację mieli z tymi zimowymi prognozami, te rosyjskie mi nijak nie pasują!

Relek, skoro Ty we śnie takie mądre rzeczy piszesz to aż się boję, co możesz w fazie działania:D