DPS 19.11.2013 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Dochtór - co zaczynam? Relka - u mnie tulipany mają MNÓSTWO szczęścia, rosną piękne kole chałupy, ino te, co to je w donicę wsadziłam - wyłażą! I kto je prosił, pytam się??? Od jutra dekoracje adwentowe robię. Pójdę naciąć gałązek sosnowych i jodłowych w ogrodzie, powiążę, szyszek dodam i głogu z owocami, ponawtykam w skrzynki kwiatowe i ponauwieszam na drzwiach, będzie pięknie! Żebym tylko nie zapomniała dratwy kupić. Zosiu, mogłam Cię posłuchać, kurde - teraz mam fryzurę jak wkurzony Szopę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.11.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 (edytowane) przejezdzalam dzis przez miasto, wszystkie centra handlowe swieca juz swiatecznymi dekoracjami - bleeee az niedobrze sie robi Edytowane 19 Listopada 2013 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.11.2013 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Na świąteczne to zdecydowanie za wcześnie, nie ma to tamto.No ale - kasa rządzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 19.11.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 (edytowane) ja tylko tak wspomniałam te tulipany co jedno dziecię http://www.cosgan.de/images/midi/boese/s056.gif............. Dziewczyny , ja uważam ,że tak domowo to by można już pomału , nie natarczywie sobie zdobić od 6 grudnia :Dwszak to już czas Mikołajowy ...bo po świętach to już nie cieszy , dzień coraz dłuższy i zaraz chować trzeba ......a tak w świątecznym lekko nastroju można przygotowywać się do świąt , a przed samymi świętami puścić wodze świątecznych ozdóbek na całego Depsia Gospodyni Miła , co Ty na ten przepis http://wkuchennymoknie.blox.pl/2012/05/REWELACYJNY-SCHAB-GOTOWANY.html mało roboty ....ale czy on bezpieczny? ale, ale ...widziałaś apel Jakuba ? zgłoś się ze swoimi wędzonkami i smakołykami z Babcinej Szafy i Wiejskiego Pieca a i w końcu przypomniał mi się Pytań do Ciebie jako Forumowej Wiedźminy Naczelnej ......rozmaryn to ja se w doniczkach chowam ...w zimę w domu , latem na tarasie ...ale w to lato jeden wylądował w ogrodzie ...czy ja mam go wykopać , czy przezimuje bezpiecznie ? Edytowane 19 Listopada 2013 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.11.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Relcia ja tak gotowałam szynkę i była super;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.11.2013 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Rozmaryn w ogrodzie nie da rady. Wykop jak najszybciej, jest wrażliwy. A przepis wygląda interesująco, bo niewiele roboty przy tym - chyba wypróbuję! A tulipany... fakt, te jedne nie miały szczęścia w tym roku. Nakupiłam ozdóbek, wstążek, rafii, pierdołek. Będę dekorować! Co roku wcześnie dekoruję, bo najbardziej w roku kocham ten okres długich przygotowań do świąt. I z dekoracjami startuję zawsze właśnie na 6 grudnia. Ale wcześnie4j trzeba je przygotować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.11.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Jak Was tak czytam to zaczynam nabierac ochoty na dekorowanie świąteczne .... Chyba pójdę usiąść gdzieś w kąciku, może mi przejdzie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.11.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 na szczęście ja nie mam ochoty na dekorowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 19.11.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Jestem zbyt zaganiana coby jeszcze szaleć twórczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.11.2013 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Tarcia, boTy należysz do nielicznego (na szczęście ) grona nie-entuzjastów świąt Bożego Narodzenia. Żałuj, mnóstwo radochy Cię omija... Braza - wysiedziałaś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 19.11.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 to ja tu zamieszczę prośbę do Mikołaja ...może przeczyta Kochany Mikołaju, w tym roku na Święta poproszę o grubą kasę i chude ciało. tylko się nie pomyl, tak jak w zeszłym roku..... pod tym się podpisuję też ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.11.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 co innego daje mi radoche, może gdyby swieta były wiosna lub latem okres jesienno-zimowy jest dla mnie przykry, swieta również, nie mam czego swietowac:rolleyes: ale masz racje dobrze, ze naleze do tych nielicznych, czasem nawet wam zazdroszczę tej radości swiatecznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 19.11.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 no ja nie mam radości świątecznej może dlatego bawię się w oprawę ...a świąt samych może nie być.....byle bym mogła się napatrzeć na własnoręcznie ubraną choinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 19.11.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Nie jesteście same... święta są przereklamowane... a czasem jeszcze z takimi co to nie chcesz nic wspólnego mieć trzeba się spotkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.11.2013 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Relcia - tę prośbę u siebie na fb wrzucałam 3 dni temu. A ze świętami - to nie tak, kochane. Czasem trzeba mieć odwagę zrobić pierwszy krok i świętować te święta tak, jak MY tego chcemy. W pierwszym roku się pewnie niektórzy w rodzinie poobrażają, w drugim będzie łatwiej, a w trzecim to już nawet nikt o nic nie będzie pytał. Ale to zbyt piękne święta, żeby pozwolić sobie odebrać choćby część z radości z nimi związanej! Nie chcecie się z kimś spotkać? To mówicie, że chcecie spędzić święta sami ze sobą, jest to Wam potrzebne. Nie chcecie pompy i zadęcia? Też mówicie i już! I wtedy cały okres przygotowań, dekoracji, pastorałek i piosenek przedświatecznych - wszystko dla nas!!! Bo to najcudniejszy w roku czas, najpełniej pozwalający cieszyć się z nadchodzącej perspektywy spotkania z naszymi bliskimi, tymi, którzy są nam najbliżsi. Bo to - mowa o wierzących oczywista, cały czas tylko o nich - czas chyba najpełniejszego spotkania z Jezusem, radości z Jego narodzin, pozbawione są wielkanocnego smutku te święta, to czas oczekiwania na najcudowniejsze narodziny w dziejach świata, sama radość! No i dlatego tak wspaniale jest podśpiewując dekorować dom, piec różności, szykować się na to wszystko. I to przemożne uczucie radosnego oczekiwania, coroczne wzruszenie przy stole, gdy patrzę na naszych chłopców i przypominam sobie święta z nimi rok po roku... Ech, życzę wszystkim, żeby ten czas wielkiej radości i wielkich wzruszeń był ich udziałem, bo to w cudowny sposób usprawiedliwia te wczesne ciemności. Przecież one są POTRZEBNE, żebym mogła wcześniej zapalić wszystkie światełka dekoracji!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 20.11.2013 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Ja od dziecka,niezmiennie,lubię Wigilię.Nastrój od rana do wieczerzy:)Kilka pokoleń,zgiełk domowy ,kolędownie.Robię u siebie i choć zmęczenie coraz większe,to jednak baaardzo to lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.11.2013 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Uwielbiam te święta, tak po prostu. Pewnie najbardziej lubię w nich ten nastrój wytwarzany przez światełka i dekoracje (jakie by nie były), różnego rodzaju piosenki świąteczne, które po prostu nie maja czasu się znudzić i obrzydnąć, bo nasze kochane kiczowate stacje radiowe nie bębnią nimi przez cały rok! A może dlatego lubię ten okres, że jest inny od całego roku, bardziej kolorowy nawet chwilami kiczowaty ... Zima, gdy dookoła jest buro i szaro ta kolorowość dodaje mi energii. No i oczywiście wolne w szkołach, taaaak, to jest baaardzo wążny powód do lubienia tych świąt Poza tym nie daję się zwariować w kwestii przygotowań: robię to, na co mam ochotę, spotykam się tylko z tymi ludźmi, z którymi chcę się spotkać, dekoruje dom i wokół domu tak, jak chcę i jak mi pozwala stan posiadania ozdób. I bardzo bym się wściekła, gdyby ktoś chciał mi ten czas zabrać!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 20.11.2013 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Ja też jestem zadowolona że czas świąt przypada właśnie w grudniu, kiedy dookoła jest zazwyczaj szaro i mokro. I te światełka i ozdoby i szykowanie się i domu i oczekiwanie na radość i niespodzianki pod choinką rozświetlają mi tę najbardziej chyba ponurą porę roku. No bo od stycznia to ja już wiosny wyglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.11.2013 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 W styczniu to jeszcze ferie świąteczne, w lutym szkolne... a w marcu ma być przedwiośnie. Wczoraj nacięlim z Sołtysem gałęzi iglastych i nawtykałam wszędzie, gdzie się dało, na parapety w domu i do skrzynek kwiatowych przed domem. Potem dołożę tylko dekoracji świątecznych i będzie jakoś wyglądało. Sosnowych szyszek mało wokół domu, ale jodłowe zostały, więc nie ma kłopotu, można dekorować. W sumie jodłowe są nawet bardziej dekoracyjne niż sosnowe, mają takie śmieszne "wąsy" wystające. Dzisiaj w planie wyjście na strych i wyciągnięcie kartonów wszelakich świątecznych. Trza to zinwentaryzować i jakoś sobie zaplanować, bo ja tego duuuuużo mam... Co oczywiście nie przeszkadzało mi dokupić kolejnej porcji kilka dni temu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.11.2013 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Ile bym tych ozdób nie miała (chociaż aktualnie nie mam ich za wiele) to i tak mi wiecznie mało i dokupuję następne .... To jest silniejsze ode mnie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts