Arnika 22.11.2013 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Można TARciu...Pisałyśmy w tym samym czasie, więc i myśli te same;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.11.2013 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 my jak te dwa telepaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 22.11.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Ewa (EZS) - a używasz swojego szynkowaru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 22.11.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 A tu chyba ilustracja do powyższego schabu suszonego nad kaloryferem - wygląda suuuuuper..: http://kuchniaszerokootwarta.blogspot.com/2012/12/domowe-wedliny-schab-suszony.html Cały czas tylko pozostaje kwestia - gdzie kupić dobry schab. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.11.2013 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 (edytowane) ten schab, przede wszystkim, ma być wąski bo dobrego i tak nie kupisz... Szynkowar używam, ale z czasem krucho. Dlatego żywo interesuje mnie schab, bo jest samoobsługowy Przepis mojej koleżanki był trochę inny i jeszcze mniej pracochłonny. Tam się zasypywało grubo solą na kilka dni, potem kilka dni leżał w cukrze a potem zioła i do skarpety. W ponieziałek spisze dokładnie a efekty jadłam i były dobre. Edytowane 22 Listopada 2013 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 22.11.2013 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Ewa - to ja poproszę - mnie się to podoba zamiast wędlin dla męża, który NIE UMIE ŻYĆ BEZ KANAPEK.Sałatki są wyśmiewane (ha ha ha) jako zastępstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 22.11.2013 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Cały czas tylko pozostaje kwestia - gdzie kupić dobry schab. W moim przypadku to jeszcze zakup kaloryfera pozostaje kwestią Słabo widzę suszenie nad podłogówką - zwłaszcza w obecności psa Ale faktycznie wygląda nieźle ten schab. Depsiu - bardzo dziękuję za wyjaśnienia w sprawie mielonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 22.11.2013 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Bardzo proszę o zdjęcia tej kawy ....i przepis a na blogu proszę mi umieścić tego manekina w stroju ludowym i okazać jego miejscówkę .......bo czekam i czekam i ......się nie doczekam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.11.2013 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Dziękuję za i prosze o jeszcze, może byc na blogu. U mnie suszenie schabu jest możliwe tylko na górze bo dolne grzejniki (elektryczne) są w zasięgu zebów Tyriona:D Ale i tak proszę o przepis co, jak i ile dni!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 22.11.2013 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Ano ja tez kaloryferów nie mam. Ale mniemam, że piec i kuchnia kaflowa się nadadzą.. Halo, halo - gdzie jest Chef Paul? Miał świetny przepis na golonkę w słoiku (chyba golonkę, tak mi się wydaje??) Bardzo bym go potrzebowała... Kiedyś już podawał mi linka ale nie mogę tego, jasny gwint, odkopać w czeluściach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 22.11.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 DPSia a jak wstawiamy te słoiki do piekarnika to od razu do 200 stopni czy nagrzewa się razem ze słoikami w środku od zera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.11.2013 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 No wstawimy zimne i nastawiamy na nieco mniej, nie na 200. Wszystko jest już na blogu, łącznie z fotką z piekarnika. Ta ilość słoików w piekarniku to porcja z 5 kg mięsa, więc wcale aż tak znowu dużo nie wychodzi tego. W lodówce maceruje się już od wczoraj w przyprawach schab, będzie gotowany, nie wędzony. Wędzony też, ale za parę dni, a chciałam spróbować gotowanego, może mniej zachodu z tym będzie, zobaczymy. Relcia, ten manekin to raczej nie teraz kochana, myślę, że dopiero w kwietniu się doczeka, teraz nie mam czasu na niego... Ambercia - jak Majut...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 22.11.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 oooooooooooo DPS-ia jakie pysznościowe to wygląda:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.11.2013 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 No bo i jest pyszne. Dzisiaj pierwsze gotowanie schabu (ma być gotowany dwa razy), podobno bardzo dobry - sprawdzimy. Idę zobaczyć, czy w leroy online da się zamówić ozdoby choinkowe. Mamy starą sztuczną choinkę, mogłaby posłużyć. Ale chcę zamówić do niej łańcuch choinkowy taki "puchaty", cały zielony, żeby ją podrasować, bo okropny prl-owski drapak z niej. Poowijam gałązki i będzie piękna, jak nowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 23.11.2013 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 ... Halo, halo - gdzie jest Chef Paul? Miał świetny przepis na golonkę w słoiku (chyba golonkę, tak mi się wydaje??) Bardzo bym go potrzebowała... Kiedyś już podawał mi linka ale nie mogę tego, jasny gwint, odkopać w czeluściach... ... w słoiku golonki nie robiłem wprawdzie (pewnie chodzi Tobie o tą w szynkowarze) ale możesz zrobić tym sposobem właśnie\ http://www.chefpaul.net/food/golonkaP04.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 23.11.2013 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 No bo i jest pyszne. Dzisiaj pierwsze gotowanie schabu (ma być gotowany dwa razy), podobno bardzo dobry - sprawdzimy. ... ... rozumiem, że chodzi o "parzenie" ... gotowany byłby trochę "za suchy" (dla mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 23.11.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Chefie - dzięki, pamiętam, że tak to właśnie wyglądało.. Mam to już na Twojej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 23.11.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 (edytowane) ja też tak myślę ,że trzeba doprowadzić do wrzenia ten schab a potem go pyrlić jak rosół abo jeszcze mniej Depesza ? wysłałaś się już do JK po MK z tymi wyrobami , on Ciebie szuka , a Ty będziesz maiła reklamę agro na Polskę i świat ...musisz tylko sobie wiodący temat obrać a czy tym słoikom to jedno pieczenie wystarczy ? nie trzeba jak w pasteryzacji ? 3 raza? może........czasem nada ..... http://www.youtube.com/watch?v=5_JMrr-CBAY ps. ile to miesięcy każesz mi czekać na tego manekina a czy ja doczekam ......skróć chociaż do lutego , co będziesz robiła jak zamiecie i zawieje? Edytowane 23 Listopada 2013 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.11.2013 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 No ba! W stodole zimno wtedy jak 150, chcesz, żebym manekina zamarznięta ubierała? Musi być cieplej, kochana! Reklamy agro to ja w serwisie kuchennym niekoniecznie, bo zjadą mi się same łasuchy i to jeszcze do tego tacy, co to jak kawała padliny na posiłek nie dostaną, to znaczy, że nie było jedzenia. Wolę normalnych ludzi, którzy i pierogi Babci bardzo chętnie zjedzą, i cukinię smażoną bądż grillowaną na śniadanko też chętnie wrzucą, a nie pytają zawiedzeni: to nie będzie kiełbaski dzisiaj? Jak nie dostają kiełbachy i najlepiej hot-doga x 4, to słaaabe jedzenie... Schab na razie robię wg przepisu, a potem... obaczym, jaki będzie. A który JK mnie szuka, Jasiek czy Kuba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.11.2013 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Chefie, a bez szynkowaru się nie da ... nie jestem w posiadaniu tego cuda... To ja moge byc gość prawie idealny ... prawie, bo cukinii nie tknę!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.