braza 27.11.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Ten przepis Ewy bardzo do mnie przemawia .... bardzo .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.11.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 jak ktoś ma piwnicę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 27.11.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 (edytowane) Żelka , z Maciejem nie raz przerabialiśmy temat z pasteryzacją mięsa , bo Maciej lubił podróże i na nie zabierał słoiki ...słoiki ? :wiggle:mój młody jest warszawskim słoikiem ;)a nie chce ode mnie brać słoików dlatego tam można znaleźć wiele topików o pasteryzacji co można w skrócie przedstawić tak: 1) Pasteryzacja jednorazowa- pozwala na przechowywanie do 1 miesiąca w temperaturze poniżej 10ºC, 2) Pasteryzacja dwukrotna- pozwala na przechowywanie do 6 miesięcy w temperaturze poniżej 10ºC, 3) Pasteryzacja potrójna- pozwala na przechowywanie do 6 miesięcy pozwala na przechowywanie bez specjalnych warunkach czyli słoiki mogą stać w torbie podróżnej, w samochodzie itd. chodzi o pasteryzację w wodzie ...... Depesia, a czy Ty nie używasz za dużej temp. w piekarniku ? nie topią Ci się pokrywki w 150 st ? bo ja wiem ,że w 130 się 3yma a jeżeli jesteśmy w temacie mięsa ....to czy konsumowałaś kiedyś słynne śledzie Małgoś z bananami ....bo ja tyle lat się do nich w pobliżu czasu wigilijnego , pragnę przekonać ...ale mi to nie wychodzi nie wierzę temu zestawowi ...a co do uzdrowiska , to w Polsce jest wszystko do góry nogami ile jest takich w PRL-u osiedli domków jednorodzinnych , gdzie nocką ciemną wszyscy przelewają do deszczówki ....a latem wieczorem smród na osiedlu do nie wytrzymania......... Edytowane 27 Listopada 2013 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 27.11.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Ojej... Wy znowu o żarciu??? Odchudzam się... to idę... do lodówki:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 28.11.2013 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Dzięki kobitki. To ja zrobię te trzy razy i wtedy dam na strych, bo piwnicy nie mam, a na strychu teraz też przecież zimno będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 28.11.2013 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 tylko ,żeby nie za zimno bo zamarzną i mróz rozsadzi idę dziewczyny na 17 do TESCO popatrzeć jak Makłowicz w garnkach miesza może się nauczę na patelni ceramicznej , bo dziś sobie sprezentowałam na Mikołajki a nic nie wiem z czym sie to je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.11.2013 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 No ale jak mają mi się te dekle roztopić, jak one metalowe? Babcia ostatnio trzymała w 150*C, dlatego tak piszę. OCZYWIŚCIE znowu sobie bombek i pierdoł nakupiłam dzisiaj... Teraz powinnam wykonac karny siad... Nieeee, nie na jezyku. W "Znaczy kapitanie" jest opowieść o pewnym bosmanie, który na kadetów Szkoły Morskiej w Tczewie, nie umiejących porządnie poleceń na "Lwowie" wykonać, miał zwyczaj ryczeć: siadł i wstydził się!!! Delikwent był obowiązany natychmiast usiąść na ziemi (niezależnie od tego, gdzie się znajdował) i przybrać obowiązkowo najbardziej zawstydzony wyraz twarzy, na jaki było go stać. Niejeden w kałuży siedział bądź na plamie smaru... Ja mogę na łóżku usiąść i wstydzić się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 28.11.2013 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Znaczy... takie brzydkie te bombki i pierdoły... czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 28.11.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 i na co Ci to? i po co Ci tyle?....będziesz sosnowy las ubierać ? o Makłowiczu Wam opowiem ....tylko z wuceta wrócę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.11.2013 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Nooo, kochana - jak Ty po powrocie "z Makłowicza" od razu do WC poleciałaś i tyle tam siedzisz, to chyba nie najlepiej mu poszło. Miruś - może nie że brzydkie, ale... że mało jakoś ich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 28.11.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Njest opowieść o pewnym bosmanie, który na kadetów Szkoły Morskiej w Tczewie, nie umiejących porządnie poleceń na "Lwowie" wykonać, miał zwyczaj ryczeć: siadł i wstydził się!!! o Makłowiczu Wam opowiem ....tylko z wuceta wrócę I zasłabła... Nooo, kochana - jak Ty po powrocie "z Makłowicza" od razu do WC poleciałaś i tyle tam siedzisz, to chyba nie najlepiej mu poszło. Może cosik się nie udało a może składniki były nieświeże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 28.11.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 (edytowane) no fakt :rolleyes:dziwnie smakowało ...ale dałam radę ,nie oddałam Makłowicz w TV wydawał mi się grubaskiem , a on malutki , prawie że chudy , tylko brzuszek trochę mu odstaje no i twarz nalana , morze dlatego wydaje się większy ....gotował jakieś 3 dania ...postałam tylko na pierwszym i zdegustowałam i byłam zdegustowana....... było to PAPPA AL POMODORO- toskańska zupa pomidorowo- chlebowa ......no i powiem ,że współczuję tym toskańczykom , że muszą to jeść , bo moja pomidorowa z dynią o niebo smaczniejsza spóźniłam się i nie widziałam jak zaczynał , przy mnie przecierał pomidory do garnka , dziwne, bo garnek stalowy , sitko stalowe a jego nie parzyło , para się nie unosiła nad garem .... Edytowane 28 Listopada 2013 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.11.2013 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Kochana - oto na własnej skórze przekonałaś się, że prawdą jest powszechnie znane twierdzenie, że Makłowicz W OGÓLE nie potrafi gotować! Jest tak samo słaby w tym temacie jak ja, albo może nawet gorszy, a do tego zarozumiały i nadęty niczym pewien znany bliźniak, też mały i brzuchaty. Śledź z bananem... Nie sądzę, abym kiedykolwiek jadła, nie cierpię śledzi, fuj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 28.11.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 no tyż się tak zastanawiam ....( cały czas mnie ta POMODORO lata po flakach ) ja bym gościom takiej zupy nie podała bo nie doczekałabym się oznak zachwytu na twarzach tychże ....zresztą nikt nie krzyczał : rewelacja , wspaniały smak jak pan dobrze gotuje obiecałam mężowinie ,że jutro mu ja ugotuje tę zupę i ma porównać ( bo rozdawali przepis na świstkach ) i ma pochwalić no tak ...ale kasę zgarnął ....ja za darmo będę musiała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 28.11.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 nie cierpię śledzi, fuj! To Cię przemienimy;-) O! To jest nasz cel na 2014! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.11.2013 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Poproszę o przemianę w innej materii, mogę na ten przykład spróbować nauczyć się piec jakieś proste ciasto! Relcia, ale po cholerę Ty mu chcesz to gotować, skoro niekoniecznie dobre...? Weź Ty ugotuj chłopu swoją własną dobrą porządną zupę i nie narażaj go na eksperymenty, za przeproszeniem, Makłowicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.11.2013 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 delikatnie ujmujac, nie lubie Maklowicza. mam o nim takie samo zdanie jak Depesia (o tym drugim nadetym takze ) M. to samozwanczy pseudo kucharzyna:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.11.2013 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 lubie sledziki, mniam. odpowiednio podane i zrobione mhmmm pycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.11.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 DPS-ia no żesz kurna chata naucz się piec to co ja u Was piekłam bo prostszego ciasta, którego nie da się w żaden sposób spartolić to chyba nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 29.11.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Aneta, a to ciasto, które ostatnio jedliśmy u Ciebie???? Twój wyrób sztandarowy???Coś wymyślimy z tymi śledziami;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.