relek 29.11.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 (edytowane) proszę bardzo nasza dawna koleżanka forumowa karmiła takimi śledziami z bananami ( "śledzie w sosie curry " tak prawie na początku postu ) i podobno wszystkim smakowały:) chiba nasz Chefuńcio się na nie załapał , ale może smaku nie pamiętać , bo to było w kurniku a tam jak wieść gminna niesie nie pojono kurcząt wodą ja śledzie robię może kilka razy w roku ( 2-3 ) i może dlatego mi smakują Depsia ciasta Ci się kce ? to polecam kopytka dyniowe z cukrem i śmietaną no albo pesto szpinakowym na uparte mówisz ,że nie mam truć mężowiny ? ale ja chcę sobie udowodnić ,że zrobię zupę lepszą niż Makłowicz ...a przecie to zupa słynna , nawet znalazłam n blogu Bea w kuchni przepis identyczny ( ciekawe, kto z kogo zerżnął )http://www.beawkuchni.com/2013/09/pappa-al-pomodoro-czyli-wloska-pomidorowka-z-toskanskim-rodowodem.html choć tu smacznie wygląda i wszyscy chwalą Edytowane 29 Listopada 2013 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 29.11.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 DPS-iu,mam trochę jak Ty-czas na pieczenie ciast to stracony czas:)Ale i tak ze wszystkich tortów najlepsze są śledzie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 29.11.2013 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 święta racja dlatego kupiłam śledzie ( trzeba coś wypróbować przed wydarzeniem głównym;)) i piekę tort se dziś...... biszkoptowo-czekoladowy, bo jutro andrzejki a knedle dyniowe były na obiad z pstrągiem tęczowym :rolleyes:a tak mi odbija z tego braku słońca chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 29.11.2013 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Poproszę o przemianę w innej materii... A co powiesz na dobrą PRZEMIANĘ MATERII po prostu?? Np. pod choinkę...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.11.2013 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Noooo, nareszcie jakaś mądra kobieta się trafiła, a nie tylko śledzie i śledzie! Aga, Wy jedliście wyrób, ale Babci, nie mój! Moje sztandarowe ciasto to... chlebowe. Śledzi nie cierpię, bo cuchną śledziem, fuj. Powiesiłam dzisiaj kalendarz adwentowy w sypialni, jutro zamiaruję zabrać się już powoli za dekoracje w kuchni. W niedzielę pierwsza niedziela adwentu! Yaaaay!!! Coraz bliżej święta!!! Zmienię zasłony na takie w świątecznych kolorach (mam takie w zielono - czerwoną kratę szkocką), na stół położę ciemnozielony obrus, podkładki ze skrzatami świątecznymi, na parapecie coś świątecznego dołożę. A na stole świecznik adwentowy. Przy rozgrzanej kozie postawiłam dwa duuuuże kielichy szklane i do nich wrzuciłam po garści ogarków świeczkowych. Liczę, że się na tyle rozgrzeją, że "spłyną" i stopią się w jedno, a ja wstawię im tylko bawełniany knot i będę miała świeczki w kielichach. Sama jestem ciekawa czy coś z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 29.11.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Z białych świeczek,czy z kolorowych?Zapalisz potem,nie pęknie kielich? Masz na m nie dobry wpływ:)Zawsze chciałam mieć kulę z "chatką i śniegiem",ale mnie pytano na co mi taki kicz???Do szczęścia!,kupię największą ,jaką znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.11.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Depesia bluźnisz swieze ryby nie smierdza ani nie cuchna:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.11.2013 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Prababko - kupuj natychmiast i ciesz się wspaniałą kulą, bo ma Ci dawać radość i to jest jedyne potrzebne wyjaśnienie. Poza tym - dlaczego w ogóle ktokolwiek domaga się wyjaśnień w temacie TWOICH zakupów ? Ja w takich sytuacjach bronię terytorium jak rottweiler. A kule świąteczne lubię, mają taki staroświecki wdzięk! Tarcia, no nie mów mi, że śledź nie ma zapachu! Toż ja znad morza jestem, kochana, wierz mi, że znam temat od podszewki i jak kto chce. Jednak wolę pstrąga albo mirunę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.11.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 kazda ryba ma zapach ale nie cuchnie;) chyba ze nieswieza. wy tak tu pitu pitu o swietach i rybach i slinotok mi poszedł na karpika gotowanego podawanego u nas na wigilie z ziemniaczkami polanymi masełkiem i z cwikla z chrzanem ja tez znad morza od samego urodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 29.11.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Karp mi śmierdzi i nie jadam, pstrąga chętnie a najbardziej to sandacza lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.11.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 bo karpia to trzeba sobie umiec zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.11.2013 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Ja w ogólności nie przepadam za rybami, więc i karpia nie lubię, bo walory smakowe takie se, a ości mnóstwo całe! Zostanę jednak przy pysytrągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.11.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 my to rybożercy, wolowinozercy i indykozercy:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 29.11.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 bo karpia to trzeba sobie umiec zrobić Wszystkim smakuje bo rąbią aż się uszy trzęsą... tylko ja taka wybredna jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.11.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 ale ja tylko w wersji gotowanej. natomiast całkowicie nie kumam dlaczego wielu panga smakuje:rolleyes: jak już tak o rybach to może jutro z zamrażarki sandaczyka wyciagne, był swiezutko złowiony jak go wrzuciłam do lodowni:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 29.11.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Karp mi śmierdzi i nie jadam, pstrąga chętnie a najbardziej to sandacza lubię Miałam dziś na obiad pyszne filety z sandaczyka. A z resztek ugotowałam wywar na zupę bouillabaisse wg przepisu Macieja Kuronia. Sprawdzony wiele razy:) Pyszotka:) Rybki u nas idą w każdej postaci. Smażone, w occie, po grecku, po cygańsku i surowe. Tatarek z łososia albo ze świeżego śledzika mmmmmniam. Ostatnio zajadamy się miruną nowozelandzką. Ale mistrza ma świeży dorsz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.11.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 ja dzisiaj kaczusię zaprawiłam jutro z jabłuszkami się upiecze i tartę cytrynową z bezą zamiar mam popełnić jutro i śledzie zielone niedługo zamęczę coby na święta były:lol: a Ty DPS-ia to cołki jak moja babcia - ryby nie będzie jadła bo śmierdzi rybą i nie przetłumaczysz że ryba różami pachnieć nie będzie:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.11.2013 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 a Ty DPS-ia to cołki jak moja babcia - ryby nie będzie jadła bo śmierdzi rybą i nie przetłumaczysz że ryba różami pachnieć nie będzie Popatrz, kochana, jaką Ty mądrą Babcię miałaś!!! Na kuchennym stole i oknie mam już adwentowo! Świecznik stoi, wstawiłam czerwone tealighty do mandarynek (znaczy - do skórek z nich ściągniętych, taka miseczka powstała), gałązeczki i szyszeczki, odrobina olejku mandarynkowego i goździków - jest cudnie!!! W oknie zasłonki zmieniłam, świecznik adwentowy (ten elektryczny, co to wszyscy mają do okien i myślą, że to świąteczne) stoi, przy nim dwa wazony z gałązkami i chwatit na razie, dobry początek został zrobiony. Czy tylko ja nie widzę emotek czy wszyscy tak mają???! Dochtór, raz jeszcze - 100 lat w zdrowiu i radości, szczęścia i dużo pracy, kochany!!! http://www.czajkus.com/Blog/La%20Fontaine%20de%20La%20Pouyade/Artykul/Zwyciezcy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.11.2013 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 O matko kochana, wlazłam i... wsiakłam.Miliony fantastycznych inspiracji świątecznych, TUTAJ. Niezwykłe pomysły, piękne wnętrza i czarujące detale.Idę patrzeć dalej. Kto fejsbukowy, to TUTAJ jeszcze więcej!!! Coś niebywałego po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 01.12.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 ... Dochtór, raz jeszcze - 100 lat w zdrowiu i radości, szczęścia i dużo pracy, kochany!!! http://www.czajkus.com/Blog/La%20Fontaine%20de%20La%20Pouyade/Artykul/Zwyciezcy.jpg ... się podłonczem ... do flaszek znaczitsja Się Tobie Dochtór porobiło ... Wszystkiego ps - fajnie se preferencyje ribne poczytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.