Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No toż Andrzejki były, Dochtór świętował! http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a045.gif

Firanki muszę dzisiaj pościągać i poprać, brrr...

I co za tym idzie, umyć okna, brrrr... http://www.cosgan.de/images/smilie/muede/d055.gif

Ha! Do karniszy ściągania i potem firan zakładania zawezwałam Sołtysa, co się będzie chłopak po podwórku tak obijał. :lol2:

Już pomyłam okna, poprałam i wyprasowałam firany, zawieszone są.

Uff... !

Teraz idę zjeść coś dobrego. :cool:

Aaaa - ten schab "suszony" od EZS - tak sobie pomyślałam (bo koncepcja ogólnie to bardzo mi sie podoba!) - Ewa, czy to na pewno jest dobre do zjedzenia takie mięso, de facto ani nie gotowane, ani nie pieczone... Markoto, Ty robiłaś, myślisz, że można konsumować taki schabik bez obaw??

Arctica - luz, Twoje okna są CZYSTE. Masz moje słowo

emotki się naprawiają.

schab też mnie zastanawia, chyba taki marketowy trzeba brać, bo oni NA PEWNO mają mieso badane. Już małe sklepy niekoniecznie... A tak poza tym to tatara też się je na surowo...

Gagatko, MOŻNA jeść, masz moje słowo. ;)

Szynka parmeńska też z tych surowych dojrzewających.

Ważne, żeby mięso z pewnego źródła.

Nie wiem, czy akurat marketowe takie pewne, markety słyną z mycia w chemii i odświeżania starego mięsa.

Właśnie tym małym ufam znacznie bardziej, muszą się starać i muszą dbać o klienta, bo inaczej splajtują.

Nasza własna pani Bożenka czy pani Basia w sklepie zawsze nam zostawi dobre świeże mięso, ładny kawałek i ostatnia dostawa.

W markecie paskudztwo ze styropianowej tacki.

Fuj.

Hmmmm...

Zmieniać już zasłony na świąteczne..?

i masz rację i nie masz. MArket umyje w chemii ale niebadanego nie puści. Nie opłaca im się. A pani Basia spokojnie weźnie od sąsiada mięsko z chorej krowy i podłoży do tego zbadanego, w końcu te 100 kg się rozłoży na 10 dostaw i mięsko zejdzie w masie... wiem co mówię, widziałam.

Mięso kupuję tylko w dwóch sklepach w Czaplinku i cały czas mam nadzieję, że mnie nie otrują;)

Faktycznie, w mordę, Andrzejki były ... ot pomroczność :bash:

Niech mi ktoś każe w końcu przejrzeć ozdoby świąteczne, bo ciągle odwlekam .....

no cały czas wieszają tu schaba na kaloryferze :) juże tak kole tygodnia ;)

...było sobie kiedyś zaufane miejsce ze mięsem, o którym wielu mówiło mi : - " ja mięso kupuję tylko u tego...' - no i przechodzę sobie ja kiedyś koło tego sprzedawcy a on wciska się w przejście za swoją ladę i bach!!!! ....poszła na podłogę z mięsem wielka brytfanna pełna mielonego :cool: pan się rozgląda ....nikt nie patrzy i łap łapami to mięso z powrotem na brytfannę ....z zapiaszczonej podłogi :)..... nie będzie na niego :rolleyes: a że trzeszczało może między zębami , to ktoś na pewno kupił taką bułkę tartą z piachem :eek::wiggle: