Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • DPS

    6661

  • braza

    3758

  • wu

    1831

  • Agduś

    1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No toż Andrzejki były, Dochtór świętował! http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a045.gif

Firanki muszę dzisiaj pościągać i poprać, brrr...

I co za tym idzie, umyć okna, brrrr... http://www.cosgan.de/images/smilie/muede/d055.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ha! Do karniszy ściągania i potem firan zakładania zawezwałam Sołtysa, co się będzie chłopak po podwórku tak obijał. :lol2:

Już pomyłam okna, poprałam i wyprasowałam firany, zawieszone są.

Uff... !

Teraz idę zjeść coś dobrego. :cool:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Aaaa - ten schab "suszony" od EZS - tak sobie pomyślałam (bo koncepcja ogólnie to bardzo mi sie podoba!) - Ewa, czy to na pewno jest dobre do zjedzenia takie mięso, de facto ani nie gotowane, ani nie pieczone... Markoto, Ty robiłaś, myślisz, że można konsumować taki schabik bez obaw??

 

 

Arctica - luz, Twoje okna są CZYSTE. Masz moje słowo

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

emotki się naprawiają.

schab też mnie zastanawia, chyba taki marketowy trzeba brać, bo oni NA PEWNO mają mieso badane. Już małe sklepy niekoniecznie... A tak poza tym to tatara też się je na surowo...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gagatko, MOŻNA jeść, masz moje słowo. ;)

Szynka parmeńska też z tych surowych dojrzewających.

Ważne, żeby mięso z pewnego źródła.

Nie wiem, czy akurat marketowe takie pewne, markety słyną z mycia w chemii i odświeżania starego mięsa.

Właśnie tym małym ufam znacznie bardziej, muszą się starać i muszą dbać o klienta, bo inaczej splajtują.

Nasza własna pani Bożenka czy pani Basia w sklepie zawsze nam zostawi dobre świeże mięso, ładny kawałek i ostatnia dostawa.

W markecie paskudztwo ze styropianowej tacki.

Fuj.

 

Hmmmm...

Zmieniać już zasłony na świąteczne..?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

i masz rację i nie masz. MArket umyje w chemii ale niebadanego nie puści. Nie opłaca im się. A pani Basia spokojnie weźnie od sąsiada mięsko z chorej krowy i podłoży do tego zbadanego, w końcu te 100 kg się rozłoży na 10 dostaw i mięsko zejdzie w masie... wiem co mówię, widziałam.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mięso kupuję tylko w dwóch sklepach w Czaplinku i cały czas mam nadzieję, że mnie nie otrują;)

 

Faktycznie, w mordę, Andrzejki były ... ot pomroczność :bash:

 

Niech mi ktoś każe w końcu przejrzeć ozdoby świąteczne, bo ciągle odwlekam .....

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

no cały czas wieszają tu schaba na kaloryferze :) juże tak kole tygodnia ;)

 

...było sobie kiedyś zaufane miejsce ze mięsem, o którym wielu mówiło mi : - " ja mięso kupuję tylko u tego...' - no i przechodzę sobie ja kiedyś koło tego sprzedawcy a on wciska się w przejście za swoją ladę i bach!!!! ....poszła na podłogę z mięsem wielka brytfanna pełna mielonego :cool: pan się rozgląda ....nikt nie patrzy i łap łapami to mięso z powrotem na brytfannę ....z zapiaszczonej podłogi :)..... nie będzie na niego :rolleyes: a że trzeszczało może między zębami , to ktoś na pewno kupił taką bułkę tartą z piachem :eek::wiggle:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...