DPS 04.12.2013 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Mięsko mięskiem, a ja mam dzisiaj ambitny plan zacząć już konkretniej ozdabiac dom. Czas najwyższy! Girlandy powiesić, serwetki i obrusiki powykładać, popierdółki pouwieszać wszędzie, itp, itd. Pracy jest na kilka dni. A muszę zdążyć do 15-go, bo potem mam mnóstwo innych rzeczy do zrobienia i nie będę już miała czasu. No i poza tym nie znoszę czegokolwiek robić w pośpiechu i w ostatniej chwili, muszę na spokojnie i muszę mieć czas. Płyty z piosenkami świątecznymi sobie wyciągnę, włączę, Sołtys mi napali, będzie w domu cieplutko i będę sobie powoli i spokojnie robiła, pomagając niedowarzonym wykonawcom we właściwym wykonaniu ich utworów. Pomarańcze nabiję goździkami, I zrobię sobie świątecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 04.12.2013 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 No i po co tydzień rozkładać???? Aaaaa!!! Wiem!!!! Żeby później można było tydzień składać z powrotem:rotfl:... widać Depsinka na brak roboty narzeka po 6 stycznia:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 04.12.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 oooo!!! emotki naprawili:jawdrop::o:wiggle::yes:* * niepotrzebne skreślić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.12.2013 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 No i po co tydzień rozkładać???? Aaaaa!!! Wiem!!!! Żeby później można było tydzień składać z powrotem:rotfl:... widać Depsinka na brak roboty narzeka po 6 stycznia:rolleyes: :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 04.12.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Gagata ja jadlam ten schab i żyję, moja rodzina tez ale fakt mieso musi byc z pewnego zródla tzn badane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 04.12.2013 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 OK. Robię. Dam znać co wyszło.....:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 04.12.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Ja też będę robiła jak tylko w sobotę od "zaufanego" (czyt. o naiwności ludzka) kupię schaba. Ale żeby przeżyć suszenie to ja niestety chyba w pracy na kaloryferku go powieszę. Inaczej to albo Karolek oszaleje od zapachu i braku dostępu albo rozwolnienia z przeżarcia dostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.12.2013 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Kochana - tydzień rozkładam, bo TYYYYLE frajdy z tego mam. Ja to po prostu uwielbiam! W każdym pomieszczeniu w domu musi byc świątecznie, no - może poza łazienką, tam jeszcze nie dotarłam z bombkami... Ale pewne pomysly mam i na łazienkę, a jakże... Najcudniejszy czas w roku dla mnie. Tylko czego to tak zimno się zrobiło?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 04.12.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Zimno i u mnie a jutro wiatrzyska zapowiadają straszliwe... błeeee... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 04.12.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 zimno? Ty mnie powiedz na cholerę tak wieje ? ja mam juz świątecznie i nawet choinkę 1 z 3 ....a co se bede żałować jeszcze jutro ze 3 okna umyję i nowe firany powieszę..... a w piątek pierniczki i se czekam na święta spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.12.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 podobno z czwartku na piątek i w piątek ma wiac okrutnie. u nas dziś taka pizdziawka, ze niedobrze się robi. i ma wiac jeszcze mocniej?!?!?! kto to wymyslil:mad: przy ostatniej wichurze lawka pofrunela z jednego końca ogrodu w drugi. teraz wszystko mamy pochowane, a to co luźne to przywiązane. ot na wszelki wypadek. sasiadow poprosiliśmy by co luźne i mogloby odfrunąć to tez żeby pochowali do garażu, przy moim pechu może mi po oknach polecieć - tfu, tfu odpukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.12.2013 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Oj, Tarciu - trzymam kciuki, żeby i u Was i u wszystkich innych obyło się bez strat. U nas jeszcze spokojnie, zupełnie. Najlepiej, żeby tak zostało, po cholerę komu taki wiatr potrzebny... U nas jeszcze nie całkiem świątecznie, ale zaczęte! Może i choinkę dzisiaj wyciągniemy, kto wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.12.2013 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Wiem, co znaczą sztormy ... 600 m od morza mieszkałam i pomimo potężnego parku nadmorskiego pomiędzy nami nie raz zastanawiałam sie, czym by tu okna podeprzeć... W moim lesie spokój, drzewa przejmują na siebie cały impet, ale widok powala, gdy gna się nad ziemia jakby z gumy były .... A ja nadal nie przejrzałam ozdób .. a przed samymi świętami będe się wściekać, że czegoś nie mam .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 05.12.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 A ja chcę dzisiaj pojechać do hurtowni z takimi duperelami ozdobniastymi. Echhh tylko mamony muszę umiarkowanie wziąć bo może być niewesoło przy kasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.12.2013 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Hurtownię to zaliczyłam jakiś tydzień temu, bolało... Choinkę zwlekliśmy ze strychu, trzeba żaróweczki niektóre wymienić jeszcze i można ubierać. Ale już widać święta w domu. I słychać, cały dzień grają piosenki świąteczne i kolędy! Hej kolęda, kolęda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.12.2013 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Depesia ja bym chyba zwariowala w takim swiatecznym kotle. wytrzymujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 05.12.2013 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Dotarło. DZIĘKUJĘ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.12.2013 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Cieszę się, Żelciu, że doszło, mam nadzieję, że się spodoba. Tarcia - ja to uwielbiam, kocham ten okres przedświąteczny! Mogłabym pracować jako dekoratorka na święta BN w chałupach, chyba nigdy by mi się nie znudziło! Ale niestety, w ogóle "nie czuję" biało - szarych klimatów, dla mnie to jest zimne i laboratoryjne, mimo perełek, szkła i innych połyskliwych i skrzących dodatków. Klimaty siermiężne są fajne, taka juta i własnoręcznie uszyte serduszka czy poduszeczki i reniferki, dekoracje ze starych desek czy pokrzywionych kijów... Ale i tak najbardziej na świecie lubię święta błyszczące, czerwone i zielone. Prawdopodobnie to mi pomaga w stworzeniu ciepłego klimatu w domu, wtedy wnętrze ma ciepłe (gorące) czerwienie i złoto, błyszczy i świeci, choć za oknem paskudnie i ciemno. No i można śpiewać caaaaały dzień, wszystkie świąteczności muzyczne! A w nagrodę - cała rodzina przy wspólnym stole, kiedy nic nie musimy, nikt nigdzie nie biegnie czegoś robić, śmiejemy się, śpiewamy kolędy, oglądamy prezenty, wspominamy poprzednie lata i planujemy następne. Bezcenne. Absolutnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 05.12.2013 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Podziwiam Twój ogromny entuzjazm. U mnie to raczej wypychanie się kto ustroi choinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.12.2013 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Izuś - jak pomyslicie o tym jak o swoistym "remoncie", zmianie wystroju domu, tylko bez malowania, to powinno być łatwiej. U nas jak ubieramy choinkę to Sołtys nie odpuści, przyjdzie, paluchem tka, gdzie jeszcze trzeba koniecznie coś powiesić, poprawia, bo nierówno, wydziwia, marudzi i chwali. Fajnie jest! Bawimy się jak dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts