DPS 11.12.2013 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Słońce zapowiadali. Ciekawe gdzie, bo u nas to na pewno go nie było! Na hafty mnie wzięło, najchętniej bym drzwi na klucz od sypialni zamknęła i nie wychodziła w ogóle, tylko haftowała. Całymi dniami. Tak się nie da, ale... Już prawie 10 obrazków zrobiłam, porozsyłałam trochę, powiesiłam trochę. I wciąż nie mam dość. To się jakoś leczy...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 11.12.2013 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Może i leczy. Ale po co..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.12.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Że tak zapytam- a po co wy haftujecie te obrazki???? Hafty mi się kojarzą z ubraniem, owszem, pięknie wygląda. no, z poduszką, leży, ładna ale użyć można. Z obrusem... Mam taki haftowany przez moją ciocię w jej pensjonarskich czasach (włóczka ma prawie 100 lat a jakie kolory!). Ale ten obrus leżał sobie na ławie, teraz mi trochę szkoda kłaść go na stół, ale czasem nadal pełni rolę usługową i oko cieszy.. Więc po co są takie haftowane obrazki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 11.12.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Chyba, by oko cieszyć a oprócz tego cieszyć haftującego, któremu sprawia to frajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 11.12.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Chyba więcej argumentów nie potrzeba ..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.12.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 No ale moje pytanie ma drugie dno. Haftować można dużo rzeczy, serwetę na przykład. Też cieszy oko i radość z pracy jest. Albo bluzkę! Dlaczego obrazek? Na ścianę to raczej obrazy malowane, rysowane... No, dobra, arrasy. Może zamiast kilku obrazków jeden arras??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.12.2013 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Nie wiem, czy to jeszcze obrazek czy może już malutki arras? http://dompodsosnami.files.wordpress.com/2011/12/100_2596.jpg Kocham takie obrazki, są piękne i dają ciepło domowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.12.2013 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Bo jak wyhaftuję obrus, to go się zawsze czymś zaleje, wyplami i serce mi krwawi wtedy. Bluzka... eeee... nie moje klimaty, nie noszę się w stylu folk, wolę klasykę. A obraz/obrazek powieszę i mogę z przyjemnością patrzeć. Chociaż i tak popełniam bieżniki, serwetki i obrusy, całkiem sporo. Ale zdecydowanie wolę obrazki. Radochę z tego mam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 12.12.2013 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 DPS-ia Ty ten obrazeczek wydziergałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 12.12.2013 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 no tak, ale arrasa nie wiesza się w ramce. to jest taka duuża ozdoba ściany co sobie wisi luzem. Przynajmniej ja takie widziałam. W ramce to wisi OBRAZ. A haft nie jest obrazem. Nawet jeżeli jest duży i piękny, to nie jest i nic tego nie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 12.12.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 (edytowane) Nie znasz się;) http://images41.fotosik.pl/1957/16fcf79fc458b4cfmed.jpg http://images46.fotosik.pl/1883/3907c29e1b06d458med.jpg Edytowane 12 Grudnia 2013 przez Arctica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.12.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Każdy ma jak lubi... i ma szczęście, że może mieć jak lubi, a nie jak się innym podoba Fatalne są kompromisy, i wszyscy w domu chodzą nie do końca usatysfakcjonowani wykończeniem domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 12.12.2013 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Nie znasz się;) no ja wiem, że można powiesić... wszystko można ale czy to ma sens? dla mnie jest to sztuka użytkowa. Jako wierzch poduszki - piękne. Ale nie jako obraz... Chyba już wiem, dlaczego mnie tak gryzie... dawniej były modne takie makatki haftowane... moja ciocio-babcia haftowała namiętnie różne dzbanki, jelenie i napisy "kto rano wstaje temu PAN BÓG daje" a ja pytałam "co daje?" Przypuszczam, że miała gorzej od was, bo sama musiała rozrysować i kolory dobrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 12.12.2013 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 No ja nie mogę ale się uśmiałam. Ewka się uparła na nasze haftowane obrazki! Ewuś, co Ty pytasz po co i dlaczego, a czy Ty nie wiesz, że jak baba sobie coś postanowi, to się nie pyta po co i dlaczego. Ja też lubię haftowane obrazy, a czemu lubię sama nie wiem, pewnie dlatego, że mi się podobają. p.s. Ewuś ja Ci wyhaftuję i wyślę, słowo daję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 12.12.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 ja mam całą walizkę "obrazów" co mama haftowała, tylko na ramki nie umiem zarobić na arrasy to chyba za małe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 12.12.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 to do krawcowej idź niech Ci na poduszki przerobi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 12.12.2013 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Arctico-oko mi zbielało:)(przy moim nazwisku to nawet nieźle brzm;)).Konie,jak konie,ale ta dama(czy kto?).fiu,fiu! A poza tym-wszystkie Was podziwiam-ja przed zrobieniem zdjęcia w domu musiałabym sprzątać DPS-iu,tego się nie leczy:)Samo falami nachodzi i przechodzi:)Radości z wyszywania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 12.12.2013 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Prababko... dziękuję no ja wiem, że można powiesić... wszystko można ale czy to ma sens? dla mnie jest to sztuka użytkowa. Jako wierzch poduszki - piękne. Ale nie jako obraz... Ja tam się sensu w wieszaniu lustra nad kominkiem nie doszukuję... no chyba żeby się podczas grzania hmmmm... przeglądać Wiem!!! Feng shui!!! Na szczęście... Każdy ma jak lubi... i ma szczęście, że może mieć jak lubi, a nie jak się innym podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.12.2013 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 No własnie. Haft zdecydowanie MOŻE być obrazem! I ja takie hafty lubię robić i lubię mieć. Własnoręcznych cała galeria w stodole wisi, od maluśkich obrazeczków do całkiem sporych obrazów, o różnym stopniu skomplikowania. Arctica robi takie, że trudno jest dojrzeć, iż są haftowane, wymagają benedyktyńskiej cierpliwości i uważności. Arctisia, pozostaję w niezmiennym podziwie! Haftując zawzięcie swoje kolorowanki. W chałupie bardak, a ja siedzę i haftuję i w nosie mam. A co mi tam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 12.12.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Ja tam się sensu w wieszaniu lustra nad kominkiem nie doszukuję... no chyba żeby się podczas grzania hmmmm... przeglądać Wiem!!! Feng shui!!! .. Żadne feng ... zwiedzam namiętnie stare pałace i tam bywały lustra nad kominkiem. Obrazy też bywały (że też się nie wypaczały ?), nie wiem, po co wieszali ale wieszali, to się opatrzyłam i tak mi zostało. pałacowo Pomyślcie, a jakby tak oparcia krzeseł wyhaftować???? Byłyby dziełami sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts