Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Mam nadzieję, że jednak jakiś większy mróz już nie zechce ścisnąć.

Bo przymrozki to pewnie jeszcze długo i zawzięcie, ale tego to my się nie obawiamy przecie.

Brazunia - niestety, niebieski tylko jeden jest, jako i żółty, ale obiecuję, że jeśli uda się jakoś podzielić wiosną (tą kalendarzową, prawdziwą), to na pewno sie podzielę z Tobą! :yes:

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gdyby to marcowe zdjęcia były, to ogłosilibyśmy wiosnę bez zastanawiania czy to nie za wcześnie.

Ale w styczniu, to tak jakoś niezręcznie i nieprawdopodobnie.

Choć tej wiosny chce się nawet w styczniu...taka natura ;)

jedno jest pewne :D taka zima już nam nie grozi ...

nie mogę ubrać , bo od ulicy wkopali a bombki mi zedrą ze drzewka miejscowe żule ? ...wpadłam na pomysł ,że se kupię z metr 80 kanwy i se wyhaftuję taką choinkę z bombkami , to na drugi rok jak mnie znowu zakopią, to se zamiast zasłon powieszę :lol2:...ale czy zdążę do grudnia ? to prawie jak bitwa pod Grunwaldem taka wielka choinka :D

Relka - kup kanwę o dużych oczkach, do tego nici wełniane i haftuj półkrzyżykami, pójdzie piorunem! :lol2:

Słoneczko nam się za chmury schowało, chyba zabiorę się w domu za jakieś poświąteczne zaległości, powinnam zdjęcia porobić, coś na blogu napisać...

Idę pomyśleć. ;)

idź, idź ......bo wszyscy czekają na czytanie :yes::D:p

jak sie tymu ruskimu pokićkało :) wysłał te ogromniastą zimę do Ameryki ( tam aż 21 zamroził w ciągu dwóch dni )......... :wiggle: a u nas największa zima ma być w przyszłym tygodniu ( wg amerykanów )

Edytowane przez relek

Mam nadzieję, że jednak jakiś większy mróz już nie zechce ścisnąć....

idzie luty ......

ja idę sprzątać po fahofcach i sprawdzę czy czosnek nie wyłazi

u mnie jak w kwietniu ... słońce, chmury, coś tak kropi, wieje jak pod Kielcami ;)

tylko huuuuuuuuuuurrrrrra ...... śniegu nie ma

i 7 na plusie jest

Relcia, boska strona .... to tutaj to prawie jak u mnie, w każdym razie kot na stole identyczny, tylko u mnie ludziów mniej:D

http://szokblog.pl/ShareImages/1350037085660.jpg

Krokusy mi wyłażą!!!

Depsiu, te pierwiosnki to nie muszą być w tym roku. Jeśli nie da rady teraz, to na przyszły!

Róże u nas na szczęście jeszcze cicho siedzą, czujne są, że może je pogoda w capa zrobić. :lol2:

Uff, na blogu pokazałam, co z takim zapałem w końcówce grudnia i w listopadzie haftowałam.

Zamiast coraz mniej, to coraz więcej czasu mi zabiera zrobienie wpisu, hmmm... :rolleyes:

ni ale żeś się nahafciła http://www.cosgan.de/images/smilie/haushalt/k060.gifkonie na rykowisku mi przypadły i bieżnik :p

ja jeszcze haftę :Dznajoma hafciarka zobaczył rysunek i rzekła - o robótka na jeden dzionek :o....a ja już tydzień hafcę :sick:

od soboty bedę moją pigwę kołderką kryć , to może uda mi się uchronić pąki do wiesny ...czyli do przeszłego tygodnia :lol2:

1350037032290.jpg

a z tą zimą to chodziło mi o to zdjęcie ......może Chef tak ma :D bo nam to nie grozi

i taka niesprawiedliwość społeczna :bash: zawsze się chciałam najeść kawioru do syta , ale to mrzonki były ......a ruski siada i żre

1350037064606.jpg

Edytowane przez relek

Fuj, kawioru nie tknę, żeby mi nawet dopłacali.

Nie cierpię, śmierdzi, ble. :p

A z haftami, to jak pisałam - nadal sobie robię. :cool:

Jeszcze mnie trzymie wena hafciarska.

Jak ten pies sąsiadki z przeciwka znowu o 6 rano zacznie ryja pruć tuż pod naszymi oknami (lata luzem) to nie wiem, co zrobię. :evil:

Chyba kupię zapas petard ponoworocznych i co szczek to petardę mu pod ogon zasadzę! :mad:

No i widzisz zalety duuużej działki, ogrodzonej i z chałupą pośrodku:D

Chyba już wszyscy ze wsi się mnie pytali dlaczego tak daleko od drogi ten dom postawiliśmy... co niektórym raczyłam odpowiedzieć, żeby mi ludziska w okna nie zaglądali:p

Aleś płodna :rolleyes: mnie po raz pierwszy od nie pamiętam kiedy jakoś znudziło krosno... w ogóle to nic mi się nie chce:bash:...

mogła bym zasnąć i obudzić się za dwa - trzy miesiące???? plissss....