Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:jawdrop:

No jakże cipa w oku? :o

Że chłopu cipą zarastają, to wiadomo, ale u baby???

Jeżowa - rosół gotowy?

Włochaty i przez całą wieś słyszany?

Byś przepis podała, a nuż się przyda kiedy.

Sołtys SIĘ nie goni, najwyżej zwierzynę goni. :lol:

Kto go tam wie, co on goni i z jakim skutkiem...

Onegdaj Babci dwie cipki zarąbał, bo stare już były.

Babcia ma w zapasie dwie młode. :rotfl:

Kurde, jak wieje, no!

Mopy pewnie parowe, dlatego wyparowały ... Idę żubry pooglądać, mam nadzieję, że właśnie mają ochotę być oglądane

A rosołu z cipki to bym zjadła, ale takie szczęśliwej (wcześniej, chociaż może i po śmierci jest bardziej szczęśliwa) .... matko, co ja gadam:o

kłeta prać można ... ino siem nie wykronco :)

ps "golonka" jak sama nazwa na to wskazuje ... nie jest "opalanką" :) ;)

ps2 Ciemiężycielka zapadła w te zimnisko co było uprzejmie do nas zawitać kilka dni temu, na jakiś koklusz, krztusiec, czy inne zapalenie oskrzeli :( ... odgonionym więc od małżeńskiego łoża muszę spać w "gościnnej sypialni" :( ... w zamian mogę chodzić na ryby (ile chcę i kiedy chcę) :) ;)

no pisałam ,że mus idzie zima , bo jak nie szła to ino zające tam kicały a zwierz nie zaglądał ....odkąd amerykańce ogłosili ,że idzie zima , to zwierz zagląda :yes: chyba se zapas tłuszczu buduje

a kota w tamtym roku nie widziałam , a teraz się skądś znalazł ...... ciekawe czy z jakiego gospodarstwa tak daleko na łowy zachodzi , czy się dzikim leśnym stworem ostał?

a tak po prawdzie , to ni wim jak z tą zimą , bo moja kocica zwana jakoś głupio :onie wiem czemu :confused: Lombii, całe dnie i noce spędza poza domem i to jej chyba ta cipka na oczy zapełzła i już marcuje ....to znaczy zimy nie będzie :lol2:

a czego Sołtys za stodołą szuka ?

Chef, ty nie łaź na ryby ino skoknij do Kanady abo parku Yellowstone na niedźwiedzia.... sadła zadobyć i Ciemiężycielkę obłożyć :) ....albo dopuszczalne :) własnym ciałem :D

Edytowane przez relek