braza 17.01.2014 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Niezła rewolucja mieszkaniowa szykuje się u Depsi, no no!!! Jeśli szafka jest z płyty (nawet łazienkowa) to przy łazience-prysznicu (2 w 1) długiego żywota jej nie wróżę, ale w duszy z nią!! Jak znam życie, to kupiłaś ją Depsiu za psie pieniądze i bardzo dobrze!!!!! A łazienka tylko dla Was to absolutny hit!!!!! Ewa, a jak Ci się podoba Edeldruda Pudełko??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.01.2014 01:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Konstancja Brzęczyszczykiewicz nie chciałbym się wtrancać ... ale prywatna łazienka przy małżeńskiej sypialni to mus (obojętnie jaka) nawet gdyby przyszło dobudówkę stawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.01.2014 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 No własnie, brak tej swojej łazienki już BARDZO nam doskwiera, toteż wszystko jedno, z jaką szfką, byle była! Też w pewnym momencie myśleliśmy o umieszczeniu słuchawki prysznica nad muszlą, ale... tam musi zmieścić się bojler. Jak widać, nie jest łatwo. Ale i tak bardzo się cieszę, że w końcu zaczynają się prace (oj, jeszcze będę się wkurzać, przebudowa tuż za progiem sypialni, do której nie ma drzwi, bo to był przedsionek do niej). No nic, powieszę w progu jakieś gęste kotary i będę latać ze ścierką. I będę sobie wyobrażać gotową łazienkę! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 18.01.2014 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Maluj kochana tę szafkę bo ja już wszystko rozumiem ! Ten wyposzczony, biedny Sołtys ... i te twoje bóle głowy ( skądinąd najskuteczniejszy środek antykoncepcyjny ) - to zwyczajna niemoc estetyczno-sanitarno- techniczna ... A tak poważniej. Pomaluj ją ładnych kilka razy lakierem akrylowym - najlepiej matowym ( nie będzie się świeciała jak psie ... ) Polecam HartzLack ( kupiony w Casto ). Sprawdzony na komplecie łazienkowym który to sobie poczyniłam decoupagem. Mydelniczka pomalowana - fakt pewnie z 8 razy - od kilku miesięcy niańczy mokre mydło i nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 18.01.2014 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Tego Hartz...cośtam zapamiętam, może się przydać na podwórkowe ustrojstwa!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.01.2014 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Oooo, Jeżysia, dziękować, już skrzętnie zanotowałam Hartz Lack. Rada na pewno się przyda! 8 warstw trochę czasu zabierze, ale czego się nie robi dla zaoszczędzenia na następnej szafce. Karo furtkę zdemolował. Wygryzł całą jedną sztachetę od spodu i zrobił sobie wyjście na świat! Rozeźleni na niego jak jasna cholera, postanowiliśmy załatwić sprawę radykalnie i cała brama razem z furtką dostała od wewnątrz mało gustowną, ale solidną osłonę z mocnej i bardzo gęstej metalowej siatki. Prędzej zęby połamie niż da temu radę, dziad jeden! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 18.01.2014 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 OJ:)Po co ma sobie łamać zęby?doberman moich sąsiadów tyle czasu skakał na furtkę,az zerwał górny zawias:)Odbijał się z niej jak z batuty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 18.01.2014 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Uwięzili pieska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 18.01.2014 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Tyrionek tak skakał na bramę, że w końcu wysunęła się zasuwa i świat stanął otworem ... Na szczęście chyba sam się przestraszył ogromu przestrzeni, jaka się przed nim otworzyła i grzecznie czekał przy w połowie otwartej bramie. Mocarcik przechodził przez ogrodzenie jak po drabinie. Siatka, szczególnie ta leśna, to dobra rzecz. Już rozmawiałam ze znajomym leśnikiem. Jak będą szkółki "odgradzali" do odkupię od Nadleśnictwa kilkadziesiąt metrów i zabezpieczę ogrodzenie. Tyrionek zaczyna chyba dochodzić do wniosku, że płot to niezła drabina, jak Mocarcik właśnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.01.2014 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Siatkę leśną to można na all kupić, nie jest droga... większość ogrodzeń z niej mamy:D Depsia tak myślałam o tej Twojej łazience... przecież 2x2 to nie taka mała ta łazienka... w blokach niejednokrotnie takie widziałam... moja DUŻA (!) ma 3x3 i mam w niej ogromny, murowany prysznic, kibelek, umywalkę i najdłuższą z możliwych wannę... i jeszcze komoda wejdzie... kiedyś... no i dwa duże okna w niej są! 2x2 to 4m2, jak rura jakaś przeszkadza kabinie to może ją wymurować??? nawet 1/4 metrażu nie zajmie przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 18.01.2014 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Arctica dobrze mówi. Pokaż jakiś rzut nawet odręcznie zrobiony w przybliżeniu, jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.01.2014 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 No normalnie męczycie mnie. No to proszę, możecie się wykazać, bardzom ciekawa, oto fotka rzeczonej kiszki, czyli przedsionka sypialni. Proszę nie zwracać uwagi na burdel, bo to w trakcie wynoszenia mebli, mój sekretarzyk tam stał. Od obiektywu do ściany przeciwległej jest 180 cm. Od ściany lewej do prawej 120 cm, w tym widoczne niebieskie rury, których z różnych względów nie można ruszyć. W kącie widać czarną rurę od kozy, zabiera przestrzeń 30 x 30 cm. Kibel będzie tam, gdzie fotel, nad nim bojler 50 l. Po lewej duża umywalka. I nie ma takiej możliwości, żeby coś więcej wlazło, moje drogie. Rozważaliśmy wannę 130 x 70, ale po dodaniu dodatkowych kilku centymetrów z każdej strony na zaprawę i płytki okazuje się, że przy wannie trzeba by się przeciskać, bo z lewej te niebieskie rury. A tak - umywalka po lewej, rury schowane w takim występie, jak robi się pod geberita, nad nimi półeczka i duże lustro. Szafka z umywalką stanie zresztą na kilkucentymetrowym podwyższeniu, żeby nie stała w wodzie w razie by któreś z nas chciało się polać prysznicem. Prysznic mizerny, ale jednak - z baterii wannowej zamontowanej nad umywalką. Nic innego nie chcę, bo nie chcę się przeciskać, do rozebrania się trzeba mieć jakieś minimum miejsca. I tak ręczniki czy inne szlafroki będą musiały wisieć poza łazienką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.01.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Z tyłu bym ściankę postawiła, prostopadle do tej prawej ściany, 80 cm od tyłu. ścianka 60, zostaje wejście do kabiny 60, a prysznic ma 80x120. Na tej ściance kibelek (w stronę obiektywu), a umywalka tak jak chciałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.01.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 A rozebrać to się w sypialni przecież możesz:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.01.2014 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Arctica dobrze mówi. Pokaż jakiś rzut nawet odręcznie zrobiony w przybliżeniu, jak to wygląda. ale jakby co to wódki nie czytam:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.01.2014 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Arctisia - ja nie łapię.Narysuj mi jakiś prosty rzut, proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.01.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 ja lapie, swietny pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.01.2014 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 (edytowane) A, chyba wiem, o co Ci chodzi. Tak nie chcę, wszystko stoi prawie jedno na drugim, a na osobę miejsca brak. Szafka i umywalka mają szerokość 85 cm, to jak to wszystko ma wejść? Kiszka ma długość 180 cm. Jak postawisz ściankę 80 cm od tyłu, to zostanie 1 m na długości. Jak tam zmieścić umywalkę 85 cm i kibel? Następny proszę! Edytowane 18 Stycznia 2014 przez DPS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.01.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Ja tam namawiać nie myślę trudno żebyś w takim metrażu miejsce na pląsy miała, ale wszystko się mieści na umywalkę masz cały metr, tyle samo na kibelek... to nawet z wyciągniętymi kopytkami się zmieścisz... no i tej "uroczej" rury nie było by widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 18.01.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Depsia , to naprawdę przybytek na krasnoluda ja kiedyś widziałam w Ikei taką maleńką łazienkę i się zachwycałam ,że da się zrobić w pudełku po zapałkach łazienkę ale w Twoim pudełku , to się chyba nie da zrobić wpisałam w wyszukiwarkę - łazienka 120x180 to mi tylko wanny wyskoczyły a jak wpisałam 2x2 to się pokazały łazienki na muratorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts