Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Pewnie, że zrobię, jak będę chciała. :p

Kabiny na pewno tam nie dam, kosmetyków żadnych nie będę trzymać na umywalce (przynajmniej nie takich, które się boją wody), bo od tego mam toaletkę w sypialni.

Umywalka po lewej, bo tam są niebieskie rury nie do ruszenia, więc będą zasłonięte tym występem z półką, jak do geberita i przy tym umywalka, bo to rury z wodą są.

Mam w sobie jednak głębokie przekonanie, że chyba wiem, czego chcę. :cool:

Mało tego - mam głębokie przekonanie, że to zda egzamin. :D

Zwłaszcza, że prysznic w moim wykonaiu zazwyczaj wygląda tak, że moczę się i zakręcam wodę,

Potem się myję gąbką jakąś.

I na koniec po prostu spłukuję się.

Jeśli wziąć pod uwagę, że będę używała do tego słuchawki trzymanej w ręku (nie, nie chcę trzymadełka w ścianie, celowo), to okaże się, że chlapania jest bardzo niewiele.

No co poradzę, bywam bardzo uparta. ;)

Czasami to dobrze, bo już kilka razy mówiono mi (i to często wieele osób), że "to się nie uuuudaaaa", a ja robię swoje.

Na przykład nasze agro - w czoło się pukali... :lol2:

A dajemy radę już 10 lat.

Myślę, że i z tą łazienką damy radę.

Zwłaszcza, że to ma być przede wszystkim moja łazienka, Soltys twierdzi, że nie jest taki potrzebowski.

No to chcę mieć po swojemu! :D

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

akurat Artctica super podsumowala i sie z nia zgodze. Ale rob po swojemu, przeciez to Ty bedziesz z tego korzystac:p tez jestem uparta i czasem ciezko mi argumenty innych wziac do glowki. no i czasem jest katastrofa:yes:. ale Ciebie rozumiem, chcesz takie rozwiazanie i nie dasz sobie powiedziec :D

Depesia, pewnie sie uda ale w moim przekonaniu takie rozwiazanie jest malo komfortowe, no nie czarujmy sie nawet jak trzymasz sluchawke w reku to sie chlapie, potem i tak musisz wszystko wycierac, ledwo sie umyjesz to zaraz sie spocisz przy sprzataniu po myciu. Osobiscie nie moglabym funkcjonowac w takiej lazience, dla mnie wazniejszy jest wc + prysznic niz nieproporcjonalnie wielka umywalka do tego malego pomieszczonka :D poza tym co bedziesz trzymac w tej szafce? licz sie z tym ze biorac prysznic w srodku tez bedzie woda (nawet jesli szafka jest zamknieta - bo przeciez nie jest szczelna).

A jak nie sprawdzi sie to twoje rozwiazanie, to zawsze mozesz wrocic do rozwiazan proponowanych przez dziewczyny :D

A' propos, masz kibelek?

Bo ja wczoraj szukałam pół dnia w necie i doszłam do odkrycia, że istnieją "miski" bez spłuczki! Mam stojący kompakt na górze i bardzo mi przeszkadza, bo mi tam rura wystaje, no, nieważne, chciałam wyciągnąć sam kibelek przed rurę a spłuczkę dać po skosie. I można! Ba, są nawet za psie pieniądze w Leroyu spłuczki wiszące, takie, jak kiedyś były. Wisi to pod sufitem a sam kibelek dosunięty do ściany zajmuje znacznie mniej miejsca, niż komplet :)

Mam taką wiszacą spłuczke .... niech ją szlag, tylko czekam kiedy będę mogła się jej pozbyć!!!!

Depsina, rób co chcesz, odnosze wrażenie, że jakkolwiek by ta łazienka nie wyglądała to już sam fakt, że jest Twoja spowoduje Jej nadwyobrażalną piękność :D:D

Ha - Brazunia, Ty jednak mnie znasz! :lol2:

Muszlę zanabyłam, taką:

http://kerra.pl/images/large/142.jpg

Relka - no i doszłaś prawie do mojego rozwiązania, tylko kibelek pójdzie w kąt skosem, a nd nim zawiśnie bojler. :lol2:

Prysznica tam nie może być, bo rura i bojler nie mogą być moczone. :yes:

To jak pisze Tarcia: jak się nie sprawdzi, to zmienię!

Depsiu a jaka ma być i gdzie bateria prysznicowa?

Może dobrym rozwiązaniem będzie jedna bateria umywalkowa z dodatkową słuchawką bidetową?

Słuchawka bidetowa wygląda tak jak prysznicowa i super się sprawdza.

A w ogóle to wszystkiego dobrego w Nowym Roku:D

A włosy też gąbką myjesz??? i płuczesz trzymając w ręce słuchawkę???

Chyba jakaś niedojda jestem bo lubię mieć wtedy dwie ręki do machania:p

I pamiętaj o tym pomoczonym zadku:lol:

Faktycznie niedojda jakaś jesteś! :p

ja myję włosy nad tą wielką umywalką (do teraz nad wanną).

Osobno, nie w czasie prysznica.

I trzymam słuchawkę w ręce, jak moczę łeb, a w czym miałabym trzymać? :p

To będziesz miała mój kibelek... nota bene też kolosalny:sick:

i od razu flaki w spłuczce na polskie wymień bo niech tą chińszczyznę szlag trafi:mad:

Taki sam mamy już trzeci sezon u gości, razem z umywalką.

Póki co - nie ma problemów, na szczęście.

Ta umywalka dla mnie ZA MAŁA.

Mam duży łeb i muszę mieć gdzie go wsadzić do mycia!

Depsiu a jaka ma być i gdzie bateria prysznicowa?

Może dobrym rozwiązaniem będzie jedna bateria umywalkowa z dodatkową słuchawką bidetową?

Słuchawka bidetowa wygląda tak jak prysznicowa i super się sprawdza.

A w ogóle to wszystkiego dobrego w Nowym Roku:D

No nad umywalką zaplanowałam baterię wannową ze słuchawką.

A w czym jest lepsza słuchawka bidetowa...?

Bo baterię retro już nabyłam...

I dziękuję, Maxi, wzajemnie, Kochana! :hug:

też mam tą umywalkę, dla urody kupiłam. Po 6 latach użytkowania codziennego i intensywnego nadaje się do wyp... chińszczyzna zakichana. Nie da się domyć, jak szoruję to schodzi polewa porcelanowa?? czy co tam jest na wierzchu i takie żółte chropowate wygląda na załamaniach. wkurza mnie to no i brud się wżera.

Moja pomyłka urzadzeniowa to był kibel z Koła (nie do domycia) i ta umywalka właśnie.

Braza, a dlaczego wisząca spłuczka ci przeszkadza?

Kurczę, Ewa - mam nadzieję, że nie będziemy musieli wymieniac umywalki za 3 lata!

Jakby co, to powiem gościom, że przecież to retro, musi być widać, że stare... :lol2:

A czym myjecie?

Bo ja płynem octowym, doskonale sobie radzi z rozpuszczaniem mydlanych osadów.

Okropnie nie lubię, jak goście mają mydło w kostce, nie w płynie.

Takie w kostce zostawia fatalny, trudny do usunięcia osad na wannach, szkle nad wanną, umywalce. Ble. :sick:

Całe szczęscie, że mam te płyny octowe...