Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Bez wątpienia mamy parę atutów. :yes:

Potęga Polski Jagiellonów, Sobieski pod Wiedniem czy z najnowszej historii obalenie komunizmu w demoludach, postać Jana Pawła.

Tylko nie uważam, żeby akurat tak ogromny wydatek był nam koniecznie potrzebny. :no:

Jak wydawać, to najpierw na system zdrowotny i emerytalny w tym kraju, potem inne rzeczy.

Najpierw potrzeby życiowe, potem igrzyska.

A nasi nie pojechali na igrzyska i akurat ja uważam, że słusznie.

To cicha ale jednak manifestacja, że postępowanie Putina nam się nie podoba.

Jego postępowanie w sprawie wraku smoleńskiego i traktowania ciał ofiar było i jest poza wszelkimi standardami międzynarodowymi.

Tylko nie wiem, dlaczego Polska jeszcze nie poszła z tym do Trybunału Międzynarodowego.

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Całego otwarcia nie widziałam, dopiero od jeziora łabędziego. To co zobaczyłam nie powaliło mnie na kolana :no:

za to medale są zdecydowanie niebanalne i przez panią z pracowni medalierstwa z uznaniem opisywane

dla tych co nie widzieli otwarcia kawałek w kiepskiej co prawda jakości ale zawsze

A ja nie oglądałam bo mi się dekoder n-ki był spindolił:lol2:

Za to teraz mam świetne widowisko za oknem. Ptasia banda przypuściła atak na karmniki.

I żeby zaistnieć w gorącym ostatnio temacie myśliwych idę na łowy i będę do nich strzelać.

Z aparatu foto oczywiście:p

Mamy już prawie wszystkie ptaki zimujące u nas.

Obecnie poluję na czubatkę i jemiołuszkę, choć ich w tym roku jeszcze nie widziałam.

Nie przylatują do nas wróble i gołębie, no ale to mieszczuchy a my wiejsko-leśne som.

A tymczasem biorę się za kominek bo trochę flejowaty się zrobił;)

Pięknego słonecznego dnia Wam życzę:hug:

Słońce jest :D

Depesiu , no mamy co pokazać , tylko jak ? Po Londynie i Soczi ......tu 50 miliardów dolarów :eek: co my możemy?

nie patrzę na sport jak na politykę :) nie myślałam o Tusku czy Komorowskim ...mogli wysłać chociażby Rodowicz :rolleyes: ,żeby nasi sportowcy mieli się do kogo uśmiechać ...

no normalnie rewelka:p http://fitness.wp.pl/multimedia/galerie/go:5/art1235.html

zara lece po 10 litrów

Edytowane przez relek

Relka, jak Ty Kobieto wyłapujesz takie fajne rzeczy w sieci??? Wiesz, że ja o tym ataku na routery dopiero teraz się dowiedziałam - sprawdziłam pod linkiem - jestem bezpieczna. Właściwie nie dziwota, kto by moje wifi znalazł w tym lesie:lol2:

Maxtorcia, jak juz się uporasz ze swoim kominkiem ... wpadnij do mnie, cooooo .... mój tez z lekka flejowaty ....

Soczi oglądałam chociaż nie od początku. Podobało mi się, chociaż szału dostawałam jak TARcia przez tych naszych pożal się B komentatorów, no bełkotali bez przerwy!!!!

bo ja mam umysł analityczny :pwięc ciągle coś analizuję :rolleyes:.......:lol2:

a jak jadą na tych co se w studiu po relacji komentowali ....nie słyszałam, bo przełączył mi uzurpator od pilota ....ale teraz po wyczytaniu opinii nie mam wyrzutów sumienia co nie płacę ...takiej pensji nie dam ( była jakaś kobita z tvp historia ?)

No i tak właśnie u nas wygląda bojkot. :(

Wszyscy zachwyceni.

Ja tam wolę pamiętać o tych psach zabitych zamiast zachwycać się techniką.

Dobrze, że nasi nie pojechali, sportowcy też by mogli nie jechać....

Zbojkotowac musieliby wszyscy, a na to chyba nikt nie pójdzie. Putin jest nadętym bufonem i wredną gnidą, to fakt, tylko czy nasze oburzenie i bojkot przywróciłby tym psom życie ... Mentalność Rosjan nadal w większości tkwi jeszcze w czasach komunizmu, co jest zrozumiałe, bo tak naprawdę to jeszcze nie do końca się go pozbyli, oczywiście nikogo nie obrażając - o samych Rosjanach mam naprawdę dobre zdanie.

miałam na mysli bojkot ceremonii otwarcia i zakończenia. Były takie hasła.

Co by to dało? Ano, oglądalność by spadła wiec i reklamodawcy by pomyśleli.

Ale sama to sobie moge, jak widać w Polsce ceremonia zachwyciła :(

Wyszło na to , że moja n-ka antyruska jest i specjalnie się zbiesiła:lol2:

Kominek czyszczę codziennie, zajmuje mi to 3-4 minuty, natomiast jak go zaniedbałam przez tydzień to się męczyłam z pół godziny klnąc na czym świat stoi, więc do zaniedbania już nie dopuszczam :)

Odkryłam niedawno świetny środek do szyb kominkowych w Leroy Merlin. Kosztuje toto coś z 18 PLN ale czyści z siłą wodospadu.

Wiem co mówię bo mój kominek flejowaty potrójnie jest ( 3 szyby ma - taka karma;)) i jak uda mi się go zapuścić to się bidok nasłucha:cool:

Nazywa się Cyk-Cyk i rzeczywiście cyk cyk i szyby czyściuteńkie bez większego wysiłku.

Widzisz, Aneta, stosunek do zwierząt jest miarą cywilizacji.

Gdyby od lat wprowadzali sterylizację to teraz nie byłoby problemu. U nas zresztą też. A tak problem jest i załatwia się go raz na kiedyś masowym mordem. To nie jest cywilizacja, to jest dzicz.

U nas choć tych mordów nie ma na taką skalę..

Podobno (o ile pamiętam opisywała amalfi), że to samo jest w Grecji, po sezonie turystycznym masowo wyłapywane i zabijane są psy, bo turyści ich już nie karmią i nie ma kto. Nie pojadę do Grecji właśnie dlatego, nie przepadam za barbarzyństwem.

Odkryłam niedawno świetny środek do szyb kominkowych w Leroy Merlin. Kosztuje toto coś z 18 PLN ale czyści z siłą wodospadu.

Wiem co mówię bo mój kominek flejowaty potrójnie jest ( 3 szyby ma - taka karma;)) i jak uda mi się go zapuścić to się bidok nasłucha:cool:

Nazywa się Cyk-Cyk i rzeczywiście cyk cyk i szyby czyściuteńkie bez większego wysiłku.

Ja kupuję w tesco daisy coś tam do kominków i też rewelacyjnie czyści :yes:

Nie tylko do zwierząt stosunek określa naszą miarę cywilizacji, ale w ogóle do istot słabszych od nas samych, także ludzi.

Do chorych, do starszych, do dzieci.

Do każdego, kto jest od nas słabszy, czy to fizycznie, czy to psychicznie.

I w takim ujęciu każdemu z nas zdarza się być mało cywilizowanym.

Czasem zresztą nawet nie zauważamy tego faktu.

Teraz idę się przyspawać do tv, bo łyżwiarstwo figurowe się zaczyna. :D