Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja z tych raczej mało wrażliwych, ale widok wlewania sobie płynu do nosa doprowadza mnie do omdlenia :oops:

W życiu sama bym sobie takiego kuku nie zrobiła.

Dlatego jak już muszę z zatokami się rozprawić, to sinupret zawsze stosuję, ohyda jakich mało, ale dla mnie skuteczna ohyda ;)

Tyle,że u mnie to raczej epizody, a nie stan częsty, no i ja raczej bez konsultacji, to tylko p. bólowe / p .gorączkowe biorę (no i nospę :oops: ) i też tylko jak jestem o krok od zejścia

Ja ten sinus co radzicie wypróbuję..

A POKAZ dla ciekawych to może zrobię... mooożeee...Ale nie za darmo:P:P:P

Tylko muszę jeszcze poćwiczyć, he he.

Ponoć to w ogóle bardzo pozyteczne tak sobie nos przepłukiwać... Ja to nabieram na łyżeczką i wlewam do dziurki, nie jest to takie straszne tylko ciężko skierować tę wodę ruchami głowy z jednej dziurki do drugiej omijając gardło... Brzmi jak zadanie na maturze:lol2::lol2:

... tylko nie wiem jeszcze z jakiego przedmiotu:

"Skieruj wodę, wlaną do dziurki w nosie, za pomocą tylko ruchów głowy, do drugiej dziurki, omijając gardło i wylej ją na zewnątrz."

:jawdrop::jawdrop::jawdrop:

To jest kompletnie nieczytelne a co dopiero mówić o wykonalności. Nie dziwię się, że nikt się nie chce tego podjąć...:D

Edytowane przez Gagata

Najskuteczniej nos sie przepłukuje na basenie,przypadkowe solidne pociągnięcie:)

Inhalacja dla leniwych:rumianek w termosie,co jakiś czas trochę pooddychać nad nim.Na początku ostrożnie z odległością,ale po ponownym odkręceniu można już łapać ciepło blisko:)Są plastikowe inhalatorki,ale wygodniej z takim termosem:)

Malka,ten sinupret pomaga,ale trzeba go długo brać:)

A ja tam lubię ciepełko i czpki:)

I w dodatku mniej skuteczne, bo ta woda powinna być wciągnieta (podciśnienie) przepchana i wypchnięta :)

A tak w ogóle to najlepszym lekarstwem na zatoki jest nurkowanie w ciepłym słonym morzu. Komu zapisać?