Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Za pozwoleniem Depsi :yes: Chyba 8 , a może 10 warstw, nie pamiętam. Miejscami jest jakby zapadnięty - takie miejscowe dołki - szczególnie na garażu,

gdzie mamy mniejszy kąt nachylenia. Słabo widzę te obiecane 20 lat - szczególnie od płn strony. Impregnowaliście ?

A to ja do Gagaty pisałam - bo jakoś nie wynika :)

Zochna - wynika :yes::yes:

Pewnie 9, jak my.

Może być coś na rzeczy z tym spadkiem, oni mówili że musi byc okreslony (normalne) kąt nachylenia.

Nieco mniejszy mamy na jednym gospodarczym i tam kładlismy "na własne ryzyko" i uwazniej mu się przyglądamy.

Ale nic sie nie dzieje..

Na domu mamy 7 lat..

Nie impregnowalismy i oni absolutnie odradzali, ze względu na właściwości samej osiki, które straciłaby po impregnacji.

Ta nasza ekipa to bardzo dobre na mnie wrażenie zrobiła, gośc przejmował firmę po ojcu, bylismy nawet u nich w Maćkowej Rudzie i oglądalismy ich "warsztat pracy" (jak cieli osikę na te gonty). A skąd Wasza ekipa? A może ta sama??

A może przedzwonić do ekipy i zapytać?

No właśnie, cholera, problem z tym piwkiem, które lubię.. A rozcieńczone oczywiście ODPADA! Fuj!

Ale - co by nie mówić, może odchudzające to ono nie jest - to jednak PŁYN!:D

to moze zamiast jedzenia?:lol2: ja od czasu do czasu pije piwko, nie fisiuje na punkcie "liczenia kalorii"

Gagatko, nasza ekipa z Suwałk . Też porządna :) Łaty chyba ok rozstawione były - bo nie mieliby do czego wiórów przybić.

Generalnie tragedii nie ma - na domu jest jeszcze ok, tylko garaż się zbiesił. Cyknę zdjęcie dołka i Ci prześlę.

Pozdrawiam :)

ps. w sprawie diety - to ja uważam , że ptasie mleczko jest najlepsze. I szare kluski z kapustą :yes:

litr lodów też? prawie w płynie :p

a piwo jak najbardziej :yes: to płyn przeca , do diety się nada , ino nie jedz z nim paczki chipsów Gagato :p

my tu nie o dietach ino o żarciu takim co by nie rosło :Ddiety są męczące

w naszych stronach odkryłam,że tam gdzie mają sady i magazyny jabłek , teraz przeciskają jabłka przez praskę i do worków z kranikiem ...ja za taki 5 litrowy worek płacę 15 zł i trzymam nawet 2 tygodnie poza lodówką ( oczywiście jak się da utrzymać, zwykle starcza na kilka dni)...w sklepie są takie worki w kartonach 3 litrowe chyba po 25.....

ja jabłkowego soku ze sklepu to nie kupuję , bo mnie zawsze zemdli a już wspomnienie o Tatance mrozi mój żołądek :lol2:( Tatanka - wódka żubrówka zmieszana z sokiem jabłkowym )

a ten sok od ogrodnika piję bez komplikacji i bardzo fajnie się go rozcieńcza wodą :yes:

Edytowane przez relek

Ooo - dzieki dziewczyny, az mi lepiej :D:D

No - własnie TARcia, tez tak na to patrzę - ZAMIAST jedzenia! A ile witamin:cool::cool:

Tym bardziej, że ja własnie jak pije piwo to juz nie jestem głodna ("robi mi" za posiłek).

Czipsów NIE JEM. Absolutnie. Odpada. Nie cierpię śmieciowego jedzenia.

Relcia - to się nie psuje w tych workach?

Ze względu na Brazunię mowmy ciszej o tych dietach bo jak się dziewczyna z rozpędu przyłączy to nam zniknie i co zrobimy?????

Prześlij te fotki Zochna a ja zrobie swojemu i porównamy. Może to nic takiego, jakies naturalne zmiany wskutek upływu czasu.

Oni rozstaw łat maja bardzo konkretny pod tą osikę, pewnie u Was tez tak było, jak juz mieli przyjechac to nasza ekipa przygotowała łaty ale w takich odstepach jak oni kazali.

Gagatko, żurawie to u nas są od zeszłego tygodnia i ja o tym pisałam.

I prosze tu mi nie krzyczeć i nie odbierać palmy pierwszeństwa . ;)

Temat gontu osikowego bardzo jest inbteresujący, bo zawsze może się zdarzyć, że wygramy w totka i wtedy też bym taki gont sobie zrobiła.

Piękny jest. :yes:

Nieee, no bez przesady, gdybym miała jeść tyle, ile objętości ma moja pięść, to zostałabym babcią Anki Rubik!

Naprawdę uważacie, że porcja obiadowa wielkości własnej pięści wystarczy? :o

No to nie uważajcie, bo tak nie jest. :no:

Im póżniej w ciągu dnia tym mniej jemy, to pewnie oczywista oczywistość.

Odstawić węglowodany (zbożowe), wieprzowinę, smażone, słodkie.

Pić co najmniej 2l wody dziennie.

I patrzeć na wagę, jak coraz mniej ważymy!

Brazunia - nie czytaj tego, nie wolno Ci! :evil:

DPSia - nie chodzi o palmę, nawet pierwszeństwa, tylko o to że PRZYLECIAŁY!!!!!!!

Skoro do Was tez to tylko potwierdza teorię - WIOSNA PANIE, WIOSNA :D

Lepiej piszcie kto jeszcze widział już żurawie!

Ale to naprawdę wzruszające jak kolejny rok przylatują na nasza łąkę i WIEM, że zabierają się powoli do ... wiecie czego..:cool:

Trochę się czuję jak matka chrzestna :lol2:

Może znów (jak w zeszłym roku) uda się je przyłapać "w łóżku".....:wiggle:

Może z aparatem....

Arctica...te bociany to pewnie też były żurawie, coś tak mnie się widzi...:yes: