Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Za to kiedyś o mało nie dostałam w łeb łabędziem! Przechodziłam przez most, wiatr pi...ł. Łabędź nie wyrobił na zakręcie, porwało go i śmignął mi tuż przed twarzą. Wylądował szczęśliwie na wodzie.

A nalot krakowskich gołębi? Też lepiej twarz zakrywać, bo te spaślaki zupełnie nie panują nad skrzydłami!

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Eeee, Ona taka gościnna jest, że nam nawet te ornitologiczne rozważania wybaczy.

O rrrany! Właśnie Małgo oświadczyła, że "w sobotową noc nie lubi spać"! :o Strach się bać! I wygadała, że maja zamiar w nocy przygotować dla nas śniadanie i podać nam rano do łóżka, a potem iść spać! :o

Jurek, na miłość boską, czy Ty spać nie możesz? :o

Słuchajcie, wszystkie ptaszki przepięknie świergocą, aż się chce z łóżka zleźć! 8)

To dlatego, że one od Was są, te ptaszki. :D

I stoją. :oops: 8)

Kochana! Juryś to o takiej porze śpi snem sprawiedliwym :oops: :oops:

u nas też ptaszki świergolą i mi spać nie dają :D

Buziaki - Gosia

Ptaszęta Wy moje kochane, chciałam z Wami wczoraj wieczorem pogadać, ale nie było szans, łącza przeciążone, za nic nie chciało mi polączyć. :-?

Ale i tak się cieszę, że odptaszkowujecie. :D

Maksiu, ja nie wiem, dlaczego Frosia się dziwi, że chcesz się umyć. :o

Frosia, pamiętaj o umyciu pleców. :D

Brazunia i Agduś, nigdy nie zastanawiałam się jakoś czy ptaszki w moim mieście to mewy, czy rybitwy. :roll:

Może warto chociaż na stare lata się nauczyć, to trochę skorzystam przy Was. :D

Rrmisia - Ty to jednak litości nie masz, aż zaplułam się wczoraj na myśl o Twojej sałatce. :oops: Mojny pozdrowiony, kazał rączki całować. Oczywiście Tobie, nie Staremu. :lol:

Gosia an-budowa - no mogłam się tego spodziewać, właściwie nie wiem, czemu ja od razu nie pomyślałam, że to Ty. :D

U nas od dwóch tygodni już nie było ani kropli deszczu. :(

To, co można uratować, staramy się ratować podlewaniem, ale przecież wiadomo, że deszczu nic nie zastąpi.

I nie zanosi się na deszcz.

Owoce schną na krzakach i drzewach, zboże mikre, warzywa tyle, że po podlewaniu nie usychają - ale o rośnięciu nie ma mowy. Ziemniaki stoją jak zaklęte. Nie wiem, co z nich będzie.

Już mamy szczerze tego dość.

BARDZO POTRZEBUJEMY DESZCZU.

Czy ktoś ma jakieś znajomości i mógłby nam coś załatwić? :roll:

Oj macie rację, drze się toto (znaczy ptaszyska) od samego rana, spać nie daje, kto to widział, żeby wstawać w niedziele w pół do szóstej brrr, no ale co robić jak ćwierkoty nadają... okna nie zamknę bo się uduszę....

a deszczu kochana to nie było u mnie od 5 tygodni...to jest dopiero rozpacz... zakaz wstępu do lasu.... tak więc najpierw z sikawką proszę do nas...

no ale jest jeden pozytyw... trawa nie rośnie i kosić co tydzień nie trzeba... tylko jakaś taka żółta się zaczyna robić...

wiem wiem ... bredzę... ale niewyspany jestem...

pozdrawiam

m.

Dzień dobry.

Jest sucho i zapowiadaja talie upalne lato. My podlewamy. Mamy dwa wodomierze i z tego jednego rozliczamy podlewanie działki. Na wsi woda nie kosztuje tyle co w miescie ale i tak jestem ciekawa ile zapłacimy. Z pieknej trawy w tym roki nici. Nawet o tym nie myslimy. Podlewamy głównie jabłonie bo zapowiadają się piękne owoce. W dodatku nasz rejon ma najniższy wskaźnik opadów deszczu na Mazowszu :-? Jak zabraknie w wodociagu to bedziemy musieli ciagnąć wodę z zalewu :wink:

Kiedyś siedzieliśmy wieczorkiem na plażym nad jeziorem średnim koło Turawy. Było ognisko, gitara, na której brzdąkał taki jeden i przeraźliwie zawodził "Annę Marię" (mam uraz do tej piosenki od tego czasu). W końcu nie zdzierżyłyśmy z kumpelą i zaczęłyśmy wyć do księżyca, zapowiadając, że nie przestaniemy, póki Gwoździu nie przestanie "śpiewać". Tego znów nie zdzierżyli inni i włączyli magnetofon w maluchu Gwoździa. Oczywiście moja kumpela zakręcona na punkcie Indian wepchnęła kasetę z południowoamerykańską muzyczką indiańską. Jakoś nas ta muzyczka natchnęła i zaczęłyśmy tańczyć wokół ogniska. Susza była, więc stwierdziłyśmy, że to taniec deszczu. Dołączyli do nas prawie wszyscy (głównie gliniarze) oprócz Gwoździa, który wolał (poważnie), że to grzech i będziemy się smażyć w piekle za to. Oczywiście to nas zdopingowało do jeszcze bardziej szalonego tańca. Nagle... zagrzmiało i lunęło prawie jednocześnie! Zerwał się wiatr tak silny, że w jednej chwili na dużym jeziorze fale miały ponad metr wysokości. Gwoździu rzucił się do malucha, który zaczął grzęznąć w mokrym piasku. Taniec deszczu zadziałał. Spróbujcie. Jakby co, to zaklinanie deszczu w drugą stronę też opanowałam i to nawet wiele lat wcześniej.