markoto 20.02.2014 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 co to dobry tłuszcz? ja dodaje albo olej albo oliwe (zalezy jaka surowka) i sok z cytryny no i musowo zawsze natke pietruchy -orzechy i nasiona (faworyzowane włoskie, brazylijskie, migdały) -siemię lniane (mielone) -oliwa z oliwek, olej rzepakowy, oleje z orzechów, olej lniany (ten ostatni odradzany sylwetkom typu 'gruszka'), olej kokosowy (polecany zwłaszcza typ mających problemy z tarczycą lub niedowagą) -ryby, jajka -awokado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.02.2014 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Z tą kawą już za późno, stało się i mam uraz. Może kiedyś mi przejdzie, na razie nie ruszam innej niż Sołtysowa. Zresztą, nigdy nie byłam wielbicielką kawy, nie lubię gorzkich rzeczy, a kawa jest gorzka. Piwa i czekolady gorzkiej też nie lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.02.2014 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 ostatnio pilam bardzo dobre piwo z brovarni, gdzie mezu zabral mnie na romantyczna kolacje bez okazji, nawet butle piwka sobie do domu kupilam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.02.2014 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Ewa ja kupiłam ostatnio w aptece i zapłaciłam niespełna 32 zł za 60 tabletek a zapodają 1 dziennie brać i lepiej żeby mi chociaż 2 % zostało jak wcale bo na surówki to ja mam czas i siłę tylko w weekendy:( w normalne dni to coś szybkiego najlepiej w jednym garnku:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.02.2014 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Kapustę kiszoną uwielbiam zimą, zazwyczaj z niej surówkę robię lub ogórki kiszone i por. Nie znoszę oliwy z oliwek, wolę olej winogronowy. Owoce uwielbiam, ale ile trzeba by ich zjeść, żeby pokryć zapotrzebowanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.02.2014 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Najlepiej jak najwięcej! Ot, i wiedzą błysnęłam... Dziewczynki, można się podszkolić z pieskami i jednocześnie dobry uczynek zrobić, leczenie i rehabilitację naszego Frania wesprzeć. Tylko 10 zł na aukcji charytatywnej na all. TUTAJ, zobaczcie! Okropność, co się na tej Ukrainie dzieje... Pamietam grudzień '70 ze Szczecina. Podobnie pamiętam. I ten strach, za gardło chwytający... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.02.2014 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Wusia, no to jedz te boymaxy w końcu nie zaszkodzi. Ukraina straszna... Ludzie bez broni wystrzeliwani przez snajperów. Czy oni sobie wyobrażają, że kara ich nie minie? Nawet za 5 za 10 lat ale ktoś będzie chciał to rozliczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 20.02.2014 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 ... Pamietam grudzień '70 ze Szczecina. Podobnie pamiętam. I ten strach, za gardło chwytający... .... Nie pomyliło Ci się Depsia z rokiem 1980 ? ... PS. Aż wstyd, że tak długo mnie tu nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.02.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Ewa no nie powinno zaszkodzić a może pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 20.02.2014 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Takie placebo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 20.02.2014 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Ukraina-zgroza:( Gwoździku,a Gierek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.02.2014 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Ukraina straszna... Ludzie bez broni wystrzeliwani przez snajperów. Czy oni sobie wyobrażają, że kara ich nie minie? Nawet za 5 za 10 lat ale ktoś będzie chciał to rozliczyć... Chcieć to będzie chciał, ale popatrz - czy u nas Kiszczak albo Jaruzelski odpowiedzieli, ponieśli karę? Nie. Żyją na sutych i sytych emeryturach, podczas gdy ci, którzy faktyczną wolność wywalczyli niejednokrotnie borykają się z paskudnym niedostatkiem. Tam nie będzie inaczej, stary system wciąż potrafi się wspierać. .... Nie pomyliło Ci się Depsia z rokiem 1980 ? ... PS. Aż wstyd, że tak długo mnie tu nie było No już myślałam, że mnie nie lubisz... I nie, nie pomyliło mi się. Dzieckiem byłam, ale to takie silne przeżycia, że do dziś są w pamięci. Przecie ja ponad pół wieku już żyję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.02.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Chcieć to będzie chciał, ale popatrz - czy u nas Kiszczak albo Jaruzelski odpowiedzieli, ponieśli karę? Nie. Żyją na sutych i sytych emeryturach, podczas gdy ci, którzy faktyczną wolność wywalczyli niejednokrotnie borykają się z paskudnym niedostatkiem. Tam nie będzie inaczej, stary system wciąż potrafi się wspierać. no tak, ale z drugiej strony - dawniej panowie świata a teraz żyją w zagrożeniu, że może jednak wiatr się odwróci i nagle ich zaczną rozliczać? To już nie jest komfort. Ktoś śmie im w twarz mówić, że mordowali... No i różnie bywa, Caucesku jednak rozliczyli, wiesz, im dalej na wschód, tym opory mniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 20.02.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 No już myślałam, że mnie nie lubisz... ...no bez jaj ... I nie, nie pomyliło mi się. Dzieckiem byłam, ale to takie silne przeżycia, że do dziś są w pamięci. Przecie ja ponad pół wieku już żyję! a ja jednak myślę, że nic z 70-tego roku nie pamiętasz osobiście .... tylko opowieści .... ...a po pół wieku (jak sama piszesz) człowiek mało już pamięta ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.02.2014 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Do dziś mam w oczach ludzi biegnących po uliczce, gdzie mieszkała Babcia. Za nimi ZOMO. Biegli i wrzeszczeli, potem dopadli ludzi i tłukli ich, a przez okna wdzierał się gryzący zapach dymu i granatów łzawiących. Na Pogodnie tak było tylko jeden dzień, ale pamiętam to do dziś. Niektóre wrażenia są tak silne, że nawet dzieciak zapamięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 20.02.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Gwoździku- wpadłam tu z wojny i chyba mi mózg i poczucie humoru wcięło,sorry:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.02.2014 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Ewa - im dalej na wschód tym bardziej bezkarnie raczej.Oligarchowie mają olbrzymie majątki, poradzą sobie z ukryciem się.No chyba, że dopadną ich jak tych agentów, których potruli polonem.Ale przy odpowiedniej ilości kasy wszystko da się tam załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 20.02.2014 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Chcieć to będzie chciał, ale popatrz - czy u nas Kiszczak albo Jaruzelski odpowiedzieli, ponieśli karę? Nie. Żyją na sutych i sytych emeryturach, podczas gdy ci, którzy faktyczną wolność wywalczyli niejednokrotnie borykają się z paskudnym niedostatkiem. Tam nie będzie inaczej, stary system wciąż potrafi się wspierać. Dokładnie to samo pomyślałam. I tragiczne dla mnie jest, że zabijani nadal są ludzie za to że mają inne zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 20.02.2014 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Bogacze i mocarze nigdy nie są rozliczani bo nie ma takiego mocnego który by im poradził. Poza tym to oni pociągają za sznurki dając hojne darowizny na różne cele społeczne, na kulturę na sztukę na sport. I wtedy zostawia się ich w spokoju, bo po co ruszać skoro dają a nikt inny tyle nie daje. To prosta ekonomia jest. I tylko tacy, jak my, nie możemy nad tym przejść do porządku dziennego. Ale niestety zawsze światem rządziła przemoc i żadna UNIA tego nie zmieni . Tam też odchodzą przekręty tylko dobrze schowane, kiedyś wylezą na wierzch. Ale już będzie za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.02.2014 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Ech, tak to jakoś już jest na tym świecie. Oby w końcu nastał tam prawdziwy rozejm, oby ludzie przestali ginąć. I oby nacjonaliści i banderowcy nie doszli do władzy! No dobra, czas się ubrać i pranie pójść włączyć... Życie to jednak ciężkie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts