Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nam przez te alpaki to się wcześniej wiosna zaczęła w tym roku:sick:

Kalendarz swoje a pogoda... no koniec marca jak nic!

Przy okazji betonowania słupków ogrodzeniowych sobie zabetoniłam słupeczki do ogrodzenia dwóch rabat pod stajnią... bo mi kunie zadeptały... już obgrabiłam, jutro muszę troszkę poprzesadzać... i za rugosy już się wezmę, na normalne troszkę za wcześnie ale te dzikusy czasnę bo mnię drażnią:rolleyes:

miałam kiedyś spodenki na gimnastykę z czerwonej uszyte.. Czerwony materiał był nie do zdobycia i ojciec został wydelegowany na pochód z przykazaniem powrotu z czerwoną flagą :D

miałam kiedyś spodenki na gimnastykę z czerwonej uszyte.. Czerwony materiał był nie do zdobycia i ojciec został wydelegowany na pochód z przykazaniem powrotu z czerwoną flagą :D

:rotfl:

No własnie, nasz las ma w sobie coś bardzo tajemniczego i wzywającego.

Myślałam, że tylko ja tak to odbieram.

A ruiny sa też tajemnicze.

To ruiny starego młyna.

Na Łużycach bardzo żywa jest historia czarodzieja Krabata, znacie?

Krabat właśnie we młynie pracował.

A my mieliśmy sposobność gościć u siebie tych, którzy w starym młynie się urodzili.

Chyba jak Krabat dobry czar rzucili, bo po ich wizycie zaczęło się u nas robić lepiej. :yes:

Mnie też zaciekawiły te ruiny.

Chciałam napisać kilka lat temu ale zweryfikowałam rzeczywistość - gdzieś 17 lat temu, kilka kilometrów od działki moich rodziców nad rzeczką Pilicą (bo tam jeszcze nie jest taka wielgaśna) stał boski drewniany młyn. Przy nim był most też drewniany baaardzo spróchniały. Było to niesamowicie malownicze miejsce.

Niestety.

Jakiś czas temu byłam tam. Chciałam małżowi pokazać.

Śladu nie pozostało.

Szkoda.

Tuz obok mnie są też ruiny ... pozostałości po hodowli norek. Koty uwielbiają tam spać w słoneczne dni :)

Na początku wspólnego pożycia mojego i Szanownego Pana za obrus na stole (z desek boazeryjnych i dwóch kartonów po jakimś sprzęcie) służyła czerwona bandera handlowa ZSRR. Żólty sierp i młot widac było z daleka :D

U nas też było dużo drewna przy młynie - zostały pojedyncze elementy.

A kto nie pamięta historii o Krabacie, to było na blogu, TUTAJ.

Dzisiaj mam silne postanowienie wybrać się do ogrodu.

Rad nierad, muszę zacząć porządki wiosenne.

Zwłaszcza, że prognoza nie przewiduje ani powrotu zimy, ani ochłodzenia nawet!

Niby fajnie, ale czy ja wiem...?

Sama nie wiem, czy już do zasiewów się szykować.

A co, jeśli pogoda zrobi głupi kawał i pojawi się np. jednodniowy mróz poniżej -5*C?

Ot, rozterki młodej rolniczki... ;)

Na sianie i sadzenie to moim zdaniem za wcześnie, ale tu podciąć, tam oprzątnąć ... to już mogę!

Ano fantazji nam nie zabrakło ... żeby nie powiedzieć, że zabrakło pomysłów na stół i kasy na taki, jaki byśmy chcieli:wiggle: