DPS 24.02.2014 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 W sumie pietruszkę i sałatę to można spokojnie już wysiać, one nie boją się nawet mrozu. Pietruszka za późno posiana nie wzejdzie dobrze, bo potrzebuje dużo czasu do wschodów i musi mieć cały czas wtedy wilgotno. Za późno wysiana, do nazbyt obeschniętej ziemi, po prostu nie powschodzi. Chyba wystawię już donice z cebulowymi przed domem, niech się gadzina wije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.02.2014 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 temu to fantazji nie zabrakło http://4ubuk.blogspot.se/2014/02/blog-post_23.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.02.2014 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Ale ja narazie kupiłam jeno rzodkiewkę i koperek, pietruszka to u mnie jeszcze przyszłość. Poza tym ziemia głębiej jeszcze zamarznięta. Ale przebiśniegi powoli wychodzą, teraz zauważyłam !!!!! Matko, Gosiek, nie oślepłaś od patrzenia na to, bo ja musiałam dac oczom odpocząć Okropieństwo!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 24.02.2014 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Gosiek33, ledwo przebrnęłam.Gdybym miała w takim miejscu spędzić całe dwa dni, oszalałabym.No chyba że siedziałabym z zamkniętymi oczami.Ale wiecie co mi się rzuciło w oczy? Miliardy przedmiotów i ani śladu kurzu.Wszystko lśniące. Osobom sprzątającym należy się popiersie w ogrodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.02.2014 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 (edytowane) pare rzeczy mi sie podobalo: jaja faberge (choc nie wiem czy to oryginały), porcelanowa baletnica, wanna jaccuzi, duzy basen (choc wnetrze watpliwej urody), jedna ciekawa szafa i konsola - tyle ze to nie do moich wnetrz. niektore elementy pojedyncze bardzo ladne za to caloksztalt - brrrr Edytowane 24 Lutego 2014 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.02.2014 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 a przy tym obsmialam sie jak norkahttp://1.bp.blogspot.com/-wr_ekhHEK74/UwoqZo13KnI/AAAAAAAAHag/PGz0Ya-3nS4/s1600/DSC_8040.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 24.02.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Oj tam oj tam. Do filmu pozował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.02.2014 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 O matko przenajświętsza... Powiem jak Tola: gdybym miała spędzić tam ze 2 dni, oszalałabym z pewnością! Mam też odczucia podobne do Tarci - kilka obrazów i mebli przytuliłabym, pasowałyby u mnie. Kapiące wszędzie złoto jest nie zdo zniesienia. Ale wszystkie narody prawosławne, wywodzące swą religię i tożsamość kulturową z Bizancjum (czyli Konstantynopola) mają to w genach. Słynny bizantyjski przepych oddziałuje na nich od dzieciństwa. Wystarczy popatrzeć na wnętrza Kremla - toczka w toczkę to samo. Dla nich piękne = kapiące od złota. Dla nas nie do przejścia. Ludzie, dwie (DWIE!!!) rabaty wyplewiłam! Z tym sianiem to wciąż mam opory. Osia dobrze mówi - mimo słońca i ciepła nie czuję zapachu wiosny w powietrzu. Mogę sprzątać w ogrodzie, ale z siewami jeszcze zaczekam. Za to postawiłam przed domem donice z cebulowymi, dadzą radę nawet przy nocnych przymrozkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 24.02.2014 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Swoje donice z cebulowymi zabrałam z ciepłego tarasu i postawiłam w miejscu zacienionym, boję się że ruszą za wcześnie. W naszym regionie jeszcze wszystko w pogodzie może być. Choć chciałabym już tylko ciepła. Tak się zastanawiałam, gdyby kazano mi wybrać jedną rzecz z tego pałacu, lub jak inni nazywają "muzeum korupcji" gdyby kazano, bo nie chciałabym niczego... to wzięłabym jedynie...ekspres do kawy I z Depesią bym się o niego nie pobiła, bo Depesia kawy ekspresowej nie lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.02.2014 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Ja już donice zostawię, gdyby coś się działo z pogodą, to najwyżej wstawię do ganku, też będzie im dobrze. No i rzeczywiście - absolutnie i w ogóle nie pobiłybyśmy się o ten ani żaden inny ekspres do kawy! Pokazali jeszcze inne takie rezydencje, jest ich sporo. I Janukowycz budował istny pałac wielki w Kijowie, widzieliście??? Coś nieprawdopodobnego, jak ludziom w głowach się miesza, jak daleko idzie ich chciwość i megalomania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 24.02.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 (edytowane) jestem zdziwiona, bo wygląda, jakby ktoś mieszkał w tym pałacu! Nawet odkurzacz stoi! Dla mnie to wygląda jak ekstrawaganckie muzeum naśladownictwa bizancjum. Ale zupełnie mi tam nie pasuję elementy życia... Skarpetki! To powinno być zabronione, te wszystkie durnostojki i obok spodnie... A, w ciemno biorę basen z jakuzzi. Ale patrzcie, oszczędny był, wodę folią zasłonił. Nie widziałam basenu w amerykańskim filmie, żeby z niego folię zbierali a i to pianino elektryczne chciałabym Edytowane 24 Lutego 2014 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.02.2014 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 jestem zdziwiona, bo wygląda, jakby ktoś mieszkał w tym pałacu! Nawet odkurzacz stoi! Dla mnie to wygląda jak ekstrawaganckie muzeum naśladownictwa bizancjum. Ale zupełnie mi tam nie pasuję elementy życia... Skarpetki! To powinno być zabronione, te wszystkie durnostojki i obok spodnie... A, w ciemno biorę basen z jakuzzi. Ale patrzcie, oszczędny był, wodę folią zasłonił. Nie widziałam basenu w amerykańskim filmie, żeby z niego folię zbierali a i to pianino elektryczne chciałabym okazało się, że to rezydencja byłego prokuratora generalnego - z tego wynikałoby, że Janukowycz lepszy gust miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 25.02.2014 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 (edytowane) no ja bym wzięła tę kolekcję szpadów i monetów dla Ęża ...a dla siebie kilka foteli , bo ten nawet w nowoczesnym wnętrzu się komponują dobrze ...np w sypialni i kilka obrazów, ale nie tych z Janukowiczem i prokuratorem ...jakieś z przyrodą kiedy można jechać? muszę zapamiętać okno jak to historia zatacza koło ....lud wkroczył do pałaców ( tyle ,że nie grabi) i przy tej ogromnej biedzie są tam takie pokraki co garną do siebie i na co? nie można , to żyć po bożemu? no lek na całe zło ...tylko gdzie ??? Edytowane 25 Lutego 2014 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.02.2014 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Opinie o oleju kokosowym są podzielone. A poza tym uważam, że dla nas, wychowanych w tutejszym europejskim klimacie, co najmniej równie zdrowy, jesli nie zdrowszy (bo lokalny) będzie olej lniany. Że Janukowycz miał lepszy gust...? Eeee... Kto wie, może miał mniej pieniędzy! Tak czy siak, niebywałe to jest, że można takie rzeczy gromadzić, takie miliardy, drogocenności i nie mieć żadnych skrupułów. A zwykli ludzie w niedostatku i biedzie. Takie coś (bo trudno mi wykrztusić "ktoś") powinno do końca życia za darmo najbardziej niebezpieczne prace dla społeczeństwa wykonywać. Kopalnia uranu... praca w oczyszczalni ścieków... jeszcze parę fajnych pomysłów miałabym. Póki co, musiałam i ja się zabrać do pracy i to też całkiem darmo! Kolejną rabatkę wyplewiłam. Ha! Pierwszego motyla cytrynka dzisiaj widziałam, jak pranie w ogrodzie wieszałam! Ale wiosny to nie ma, mówię Wam. Powietrze jeszcze nie wiosenne. Nawet Babcia też tak twierdzi, a ona się zna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 25.02.2014 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 też uważam, ze nie ma... u mnie dziś slonecznie ale ziąb sakramencki... wszystko przez ten wiatr... palę w kominku i zagrzebuję się na kanapie z lapem i książką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.02.2014 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 nie mieć żadnych skrupułów. a to jakas waluta? Ale wiosny to nie ma, mówię Wam. Powietrze jeszcze nie wiosenne. Nawet Babcia też tak twierdzi, a ona się zna no pewnie, ze nie ma, bo kalendarzowo jeszcze zima:p. choc to przedwiosnie to jednak zaciaga wiosną. ale ja jeszcze w kurtce zimowej i szalu chodze, bo wiadomo pogoda zdradliwa. nie mniej jednak ta pogoda jaka jest pozwala na porzadki w ogrodzie, zgrabienie lisci, wstepne usuniecie chwastow i takie tam duperszwance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.02.2014 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 też uważam, ze nie ma... u mnie dziś slonecznie ale ziąb sakramencki... wszystko przez ten wiatr... palę w kominku i zagrzebuję się na kanapie z lapem i książką u mnie ogrzewanie dziala juz tylko w salonie, lazience i sypialni. reszta wylaczona, nie ma potrzeby. a i psy coraz trudniej do domu zagonic, nareszcie temperatura wzgledna do obwachania wszystkiego, do poturlania sie i poganiania za pilka bez obawy, ze dupiszcze zmarznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 25.02.2014 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 U mnie ogrzewanie to nawet w największe mrozy działało 4-5 godzin dziennie, a teraz 1-1,5... Po południu palę w kominku i wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.02.2014 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Oooo, ja to bardzo ciepłolubna jestem, u mnie musi być cieplutko. Koza pracowała rzetelnie i do teraz pracuje, choć z nieco zmniejszoną mocą. Na szczęście Sołtys też lubi ciepełko. Tarcia - te duperszwance właśnie w ogrodzie ostatnio ćwiczę. Dzisiaj kolejną rabatkę oplewiłam i oczyściłam, nawet moje kilka krzaczków lawendowych przycięłam. Pierwiosnki kwitną. Cebulowe - marnizna jeszcze, widać, że mają czas. Ale w słońcu jest na tyle ciepło, że spokojnie można sobie niziutki zydelek postawić i robić swoje na grządkach w ogrodzie. Zydelek musowo, bo kolana. Ale biorę chondroitynę, jest lepiej, więc mam nadzieję, że uda się to zaleczyć. Póki co, mam zydelek przyspawany do tyłka w ogrodzie. Ale pranie to schnie konkursowo, 2 godziny i do zabrania ze sznura! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 25.02.2014 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Amerykę masz DPS-iu z tą pogodą:)U mnie jeszcze zimno,wiatr lodowaty,kolana na rowerze marzną:(Jeszcze przy jezdni miejscami leży brudny śnieg:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts