Gagata 07.03.2014 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Wiesz Łosia, wielkiego dochodu bym pewnie z tego nie miała ... :no: Może już lepiej nie patentować - bo się nam sytuacja jeszcze pogorszy???????? :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 07.03.2014 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 DPSia-ratunku.Próbuję SAMA zrobić zakwas żytni. Mam mąkę razową typ2000. Robię wg przepisu, który podlinkowałas u siebie na blogu. I jakos taki smętny chyba ten mój zakwas... Ale stał te 5 dni, cos tam niby się działo (bąbelki..?), spróbowałm zrobić chleb - wymieszałam zakwas stosownie z mąką i wodą, odstawiłam - ani drgnął.. nawet na drugi dzień.. jakaś skorupa się z wierzchu zrobiła i koniec. Nie wstawiałm do pieca, nie wygłupiałam się (wcale nie urosło to to).Co jest grane?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.03.2014 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Mógł mieć za chłodno. Spróbuj jeszcze raz, ale postaw go koło pieca/kominka/kaloryfera, żeby w nocy nie schładzał się zbytnio. Po prostu zrób papkę z mąki i wody, codziennie dodawaj po łyżce mąki i wody. Na czwarty dzień powinien być bardzo żwawy! Jak nie jest, to wyjścia są tylko dwa: miał za zimno albo coś z mąką jest nie tak. Ponieważ trudno jest znaleźć mąkę, która się nie zakwasi, obstawiam zimno. Jesli zakwas jest ok, a chleb nie rośnie, to samo, ma za zimno. Pamietaj, że chleb na zakwasie rośnie nawet 10 godzin w cieple. Ja stawiam u nas w sypialni na noc i przykrywam papierem do pieczenia, żeby od góry nie obsychał i nie zrobił takiej własnie skorupki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 07.03.2014 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Może już lepiej nie patentować - bo się nam sytuacja jeszcze pogorszy???????? :rolleyes: Jeszcze...? Myślałam, ze to juz absolutnie niemożliwe ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 07.03.2014 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Troszkę się pogubiłam czy Ty Gagato MYŚLISZ czy biegasz ...czy myślisz o bieganiu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.03.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 To ja za Gagatę odpowiem: Gagata myśli o bieganiu ... to naprawdę bardzo POWAŻNA rzecz, takie myślenie i może straszliwie zmęczyć, chyba bardziej nawet niż samo bieganie!!! Dzięki Depsia, siadam i wieszczę!!! Mówię Ci, weźmiesz prysznic w tej łazience zanim Wigilia przyjdzie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 07.03.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Ja sobie ogldam bieganie,w telewizorku,leci z Sopotu:)))DPS-iu,będziesz miała piękny prezent od Sołtysa na imieniny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 07.03.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Oglądać też można... ale myślenie o tyle lepsze, że w tym samym czasie można zrobić coś pożytecznego;)Ogólnie to zimą, jak mam czas, to mogę oglądać... teraz już pozostanę przy myśleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.03.2014 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Ja podobnie jak Mirek, teraz już tylko myślec mogę o bieganiu.Nie mam czasu, bo... biegam między grządkami!Kurde, deszczu chcę!U nas już robi się sucho. To jak to wszystko będzie wschodzić??? KONIECZNIE muszę dzisiaj posiać pietruszkę.Jak Sołtys na polu warzywniak bronował przedwczoraj, to tuman kurzu już się za traktorem podnosił z tej suchości.Oj, może być znowu trudny rok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 08.03.2014 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 aha! ....to mam cynk wstaję i lecę kopać i siać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.03.2014 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Relka - pamietaj, że u Ciebie może być spokojnie i tydzień później posiana, bo u Was jednak w centrali nieco chłodniej niż na zachodzie. U nas ziemia już bardziej nagrzana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 08.03.2014 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Wyjaśnijmy: Relcia - ja MYŚLĘ o BIEGANIU (oraz o innych rzeczach też mi się zdarza...) Ale ale!! Oprócz MYŚLENIA okazuje się, że (DPSia mi podsunęła..) jednak przecież BIEGAM! Za Bazylią i kjiaszkiem! Nawet się nieźle można zmachać...:wiggle:Może to też się liczy..? Czyli dwa w jednym - WYMYŚLIŁAM, że BIEGAM (...czy ktoś jeszcze nadąża...?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 08.03.2014 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Jeszcze...? Myślałam, ze to juz absolutnie niemożliwe ale... Łosia - wiesz jak jest, stare przysłowie pszczół mówi:- nie ma nigdy tak, co by nie mogło być gorzej... ja to MYŚLENIE chętnie spiracę i będę w necie rozdawać gratis z bonusem (mikser..? wkrętarka..? co by tu na zachętę...), byle tylko poszło. Kary wysokiej może nie będzie za to piractwo - niska szkodliwość czynu... (chyba...?..c h y b a...??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 08.03.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 DPSia - wszystkie Twoje zakwasowo-chlebowe wezmę pod uwagę, coś może być na rzeczy. Niby stawiam w ciepłym (koło pieca naszego, wiesz) ale tam jest raz cieplej raz zimniej... może to za mało. Teraz się bardziej postaram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 08.03.2014 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Łosia - wiesz jak jest, stare przysłowie pszczół mówi:- nie ma nigdy tak, co by nie mogło być gorzej... ja to MYŚLENIE chętnie spiracę i będę w necie rozdawać gratis z bonusem (mikser..? wkrętarka..? co by tu na zachętę...), byle tylko poszło. Kary wysokiej może nie będzie za to piractwo - niska szkodliwość czynu... (chyba...?..c h y b a...??) Dla niektórych jednostek jedynym kuszącym bonusem byłby Jabol ( u nas na wsi na ten przykład ), aliści nie wróżę po nim MYŚLENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 08.03.2014 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 KOBIETY Z okazji Międzynarodowego Dnia Kobiet składam Wam najserdeczniejsze życzenia zdrowia i wytrwałości w opiece nad Mężczyznami ...i sobie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 08.03.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 czenia z okazji Dnia Kobiet przesyłam ... ...wraz ... z metalowym kwiatkiem .... trochę dziwnym ... ale od serca http://i280.photobucket.com/albums/kk194/mrjar_2008/dodatki/1798_zpsaf23655f.jpg PS. ... Dziwność polega na tym, że jeżeli się "najedzie" kursorem na poszczególne "talerze" tego kwiatka ... to one grają jak talerze perkusyjne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.03.2014 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Dziękuję bardzo, Gwoździku, bardzo mi miło! I oto proszę, są kwiaty i jest orkiestra! A na naszym warzywniku w polu już rośnie pietruszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 09.03.2014 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 no tak ;)Gwoździkowi podziękowała ....bo On facet ...a mnie feministce to nie Depesia jak Ci rośnie jak ją dopiero wczora siała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.03.2014 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 No właśnie. Od wczoraj rośnie, co z tego, że na razie pod ziemią! Relcia - Tobie też za ten maleńki bukiecik dziękuję. Śliczny jest, ale z tym feminizmem to się nie przechwalaj, bo feministki to na manify chadzają i gotować w domu nie chcą! Taka z Ciebie feministka, jak ze mnie przystojny facet! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts