Chef Paul 23.03.2014 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Czy uważasz, że znacząco to wpłynie na populację? jeżeli to była samiczka w ciąży to oczywizda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 23.03.2014 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 wydaję mi się to nietypowym zjawiskiem w tem roku o tej porze wczorajszego pięknego popołudnia miałem otwarte drzwi i nie zapraszałam a latały po domu stadami http://www.cosgan.de/images/midi/boese/s015.gif co to wróży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.03.2014 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 A co może wróżyć ... oczywiście wzrost zapotrzebowania na usługi firm zajmujących się montażem moskitier w oknach Cholera jasna, no nie wgrywają mi się emotki, muszę ręcznie wstawiać, czuję się osobiście dotknięta!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 23.03.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 A to czeba aż firmę montażową brać ja kupuję za pińć zeta siatkę, kroję na pół... na dwa okna będzie... wkładam pod uszczelkę... i nawet kotów zabijać nie muszę bo jak porwą to całe 2,50:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 23.03.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 nio z oknem to prosta sprawa ale ja uwielbiam mieć otwarte drzwi tarasowe a tym pcha się mucha , biedronka, mucha oblrzymia no i komar , który ma chyba większy mósg od mojego bo mnie zawsze zrobi w konia http://www.cosgan.de/images/midi/boese/k035.gif i co z tymi serami ? .....siedzi w kąciku cicho i szamie ? ni podzieli się.......? takie dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 23.03.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 po pierwsze primo ...komar to ma musk po drugie primo ... otocz cały taras siatką (jako i u mnie uczyniłem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 23.03.2014 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 wydaję mi się to nietypowym zjawiskiem w tem roku o tej porze wczorajszego pięknego popołudnia miałem otwarte drzwi i nie zapraszałam a latały po domu stadami http://www.cosgan.de/images/midi/boese/s015.gif co to wróży? Typowe... u mnie komary już od miesiąca są... Oprysku nie robiliśmy tylko dlatego, że roślinki listków nie wypuściły ale jak tylko wypuszczą to zara opryski i ajkilhim A co może wróżyć ... oczywiście wzrost zapotrzebowania na usługi firm zajmujących się montażem moskitier w oknach Cholera jasna, no nie wgrywają mi się emotki, muszę ręcznie wstawiać, czuję się osobiście dotknięta!!!!! Ale mam farta... wykosztowałam się w zeszłym roku i jeśli chodzi o pomieszczenia to mnie to nie dotyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.03.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Ja się jeszcze nie wykosztowałam ale czeka mnie to niechybnie, mam dość siatek to jakas masakra jest!!!! Na drzwi tarasowe mozna takie siatkowe drzwi załozyc, jak w USA maja na południu, nawet fajnie to wygląda a wszystkie latające kanalie mogą się cmoknąć! Dlaczego nie wchodzą mi emotki, wie ktoś może??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 23.03.2014 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Wyczyść ciasteczka... A w drzwiach tarasowych taki hamerykanski luxus posiadam i jestem zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.03.2014 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Uff - wróciłach! Fajnie było, mnóstwo się nauczyłam! Braza - nie twarożki. Ricotta, mozzarella, gouda, handkejza... Takie sery teraz umiem zrobić sama! Fajnie było, intensywnie, miło, efektywnie. Nowe znajomości się zawiązały, nowe mozliwości. Ależ tam w centrali u Was wczoraj lało - jak z cebra! jechało się paskudnie, woda szyby w aucie zalewała. Dopiero za Poznaniem uspokoiło się trochę, a u nas już tylko normalnie kropiło. Komary! Proszę, nie straszcie mnie, to zmora, która bhyła nieuprzejma pojawić się nam w zeszłym roku i BARDZO nam się nie podobało! Normalnie to u nas nigdy nie ma komarów, bo przecie u nas prawie zawsze susza jest. Zniesmaczona i dotknięta jestem do żywego samą myślą, że mogłyby wrócić! Takie sery zrobiliśmy między innymi: I to nie jest twarożek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 24.03.2014 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Takie sery zrobiliśmy między innymi .... to teraz Sołtysowi kup .....krowa albo stado kóz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.03.2014 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Niiii... Kupię mu więcej paliwa, coby na drogę po mleko miał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 24.03.2014 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Fajnie ten ser wygląda i pewnie takoż smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.03.2014 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 No fajnie wygląda a jak smakuje, bo skoro to nie twarożek to co??? A z emotkami psińco, wyczyściłam ciasteczka i nadal nic!! Okno odpowiedzi mi się na szaro podświetla w czasie pisania to normalne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 24.03.2014 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 No bardzo smakowicie ten serek wygląda:DTeż jestem ciekawa któż on, zwłaszcza że tylko dwa dni potrzebował żeby się narodzić.Cud jakiś ani chybi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.03.2014 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Recepturę na mozzarelkę byś zapodała:rolleyes:... dobrze, że już jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 24.03.2014 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Pewnie wstyd się przyznać, ale próbowałam paru twarogów tzw. włsnej produkcji i ... nie smakowały mi za bardzo .... Jakiś defekt chyba mam ... Ja też. Psińco mi wychodzi Depsia jak się we frani śmietana na wierzchu nawiruje to spuszczasz szlaufikiem mliko... czy serwatkę (nie wiem co z tego się robi:rolleyes:) i zostaje sama śmietana:wiggle: Chciałam napisać, że maślanka spływa, ale przeczytałam jeszcze raz że o śmietanie pisałaś a nie maśle wydaję mi się to nietypowym zjawiskiem w tem roku o tej porze wczorajszego pięknego popołudnia miałem otwarte drzwi i nie zapraszałam a latały po domu stadami http://www.cosgan.de/images/midi/boese/s015.gif co to wróży? wczesne, zgryźliwe lato :lol: A w drzwiach tarasowych taki hamerykanski luxus posiadam i jestem zadowolona Też się noszę z takim wynalazkiem, tylko kto mi go zbuduje ? Mój małż do takich wynalazków ma dwie lewe rączki. Woli kopać w ogródku DEPSIA by się podzieliła przepisem na mozarelkę. Uwielbiam do pomidorków z ogródka z bazylią. Może mi choć raz wyjdzie serek a nie khmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.03.2014 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Sipatko, ja miałam niestety na myśli smak twarogów tzw. wiejskich, domowych. Z kilku źródeł kupowałam i nie podchodzą mi, wolę sklepowe ... wiem, wiem, śmieszne .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.03.2014 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Ha - i tu wiedźma ze mnie wylezie. Ponieważ albowiem jeszcze przed wakacjami zamiarujem takie warsztaty dwudniowe w naszem agro urządzić! Kto chce się uczyć - zapisywać się na warsztaty proszę i przyjeżdżać! Oczywiście jeszcze nie mam dokładnego terminu, ale najbardziej prawdopodobny jest maj lub czerwiec. Jak będziecie chciały - wszystko powiem i wszystkim dam znać. A póki co jest nieco obszerniejsza relacja na blogu z tych teraz warsztatów. Robiłysmy mozzarellę, ricottę, goudę i domowy handkase. Już mam zamówioną mądrą książkę, będe się uczyć z niej i na kolejnych warsztatach, bo... bardzo mi się spodobało takie robienie sera! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.03.2014 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Chętnie bym spróbowała takiego sera Twojej roboty, zdolności do tych rzeczy to Ty masz oj masz!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts