Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły


Recommended Posts

Ewa, no on dojrzewał :rolleyes: czyli długo dojrzewający był :yes::D

 

 

nio a moja Mama była wielbicielką długo dojrzewającego białego sera :rolleyes: on leżał w lodówce i czymś zachodził ....normalny człowiek na jego widok miał odruch http://www.cosgan.de/images/midi/ekelig/h035.gif a Mama szamała.......ale z rakiem odeszła ......może ten ser to było bee jednak ?

 

a te solone to wędzą we wędzarni i chwalą sobie :p

Edytowane przez relek
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • DPS

    6661

  • braza

    3758

  • wu

    1831

  • Agduś

    1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No ale jaki biały?

Bo ricotta też jest biała, mozzarella, ser domowy ziołowy też.

Bo twarożek powinien zgliwieć po takim czasie, jak nie zgliwiał, to znaczy, że weidział się z Mendelejewem. ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tarcia ma 8-kę, mówi, że ok.

Ja mam 7-kę, podoba mi się, bo szybka i bardzo łatwo się na nią przesiąść z xp właśnie, tylko mam w opcjach ustawiony wygląd klasyczny windows i właściwie... jest tak samo, tylko szybciej i łatwiej niż w xp. :D

A też miałam dużo obaw. ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja nie wiem co mam - ale jest ok :rolleyes:

 

Zabierałam się do robienia kozich serów - ale zanim się na dobre zabrałam to sąsiadka sprzedała kozy.

Ale pyszny biały serek robiłam , z ziołami i przechowywany w oliwie - na samo wspomnienie mi miło :)

Do podpuszczkowych nigdy nie doszłam - bo to trzeba mieć czas.. i dobre mleko..

Ale to super jest pomysł z tymi serami zagrodowymi. Też się wybieram na jakiś kurs serowarski.

Tak mniej więcej od 5 lat :rolleyes:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Słuchajcie :rolleyes:....gdyby mnie ktoś 25 dni temu powiedział ,że można żyć bez mięsa na obiad i wędlin na kanapkę :o....to bym powiedziała :p GUPI ......:lol2:

po 25 dniach boję się wyciągnąć mięso z zamrażarki na obiad :wiggle:i 3mam się tego :p

 

a podczas dzisiejszej porannej lektury niusów coś mnie zszokowało .....:[h=2]Pamiętaj o śniadaniu![/h]

To najważniejszy posiłek dnia. Zadbaj o niego i przygotuj sobie wcześniej kilka porcji na cały tydzień, np. parfait (mrożonego deseru z bitej śmietany i owoców) z dodatkiem musli. W ten sposób codziennie w lodówce czekać będzie na ciebie pyszny posiłek na początek dnia. Jeśli chcesz zmienić swoje przyzwyczajenia żywieniowe, zacznij właśnie od śniadania. Z resztą pójdzie już lepiej. ..."

 

 

zrobiłam sobie jakiś czas temu ten parfait :p czeka w zamrażarce ( bo spodobała mi się nazwa :rolleyes:) ...ale żeby traktować to jako codzienne śniadanie :confused: ...łasuchy to ze szczęścia by popadały :p

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zosiu, koza odpada na pewno i absolutnie. :no:

Generalnie zwierzęta gospodarskie odpadają, bo raz, że nie chcę, muszę mieć wolność wyjazdu poza sezonem, dwa, że nawet jakbym chciała, to nie mam pomieszczenia dla nich.

Ale po primo i najważniejsze - nie chcę.

Sery za to chcę, mleko można mieć! ;)

Jak będziesz chciała, to mogę podrzucić info o warsztatach serowarskich, można podjechać i się nauczyć, podpuszczkowe nie są takie trudne.

Nauczyłam się, że praca serowara jest bardzo przyjemna, bo składa się z przerw, zakłócanych nielicznymi czynnościami, jak podgrzanie czy dodanie jakiegoś składnika, potem zawsze jest pól godziny co najmniej, żeby dać "zawodnikowi" czas. :lol2:

Zostanę zawziętym serowarem chyba. :cool:

 

Słoneczko piękne nam wstaje po przymrozkowej nocce, chyba w końcu się wybiorę w pole kontynuować prace.

Cebulę czas sadzić, marchewkę wczesną...

Kapustki powschodziły, śliczne takie w skrzynce! :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zdaje mi się (albo mi się nie zdaje..) że w tymże wewątku rozprawiano kiedyś o laptopach i windowsach?

Pytanie mam o Windowsa 8 - co sądzicie? Bo miewa niedobre opnie, dlaczego?

Ja jestem przyzwyczajona do XP no i nie wiem jakby to było..

 

ja sie przesiadlam z xp na 8, dla mnie banalna w obsludze ale wiem, ze sporo osob ma problem. w niej prawie wszystko jest inaczej nawet zamykanie i odpalanie kompa. potrzeba paru mykow (mam skrocona instrukcje od kumpla) zeby 8 smigala jak ta lala. po dostosowaniu pulpitu - bajka. nie chce juz sie cofac do 7.

Edytowane przez TAR
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Niby słonko, ale powietrze ostre jest, takie przymrozkowe u nas.

Poszliśmy w pole, ale nie za wiele zrobilismy, bo strasznie mokro, ziemia się lepi, ciężko się robi.

Może jutro będzie lepiej.

Oby nie padało już!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja też musze ognicho odpalić ... żeby spalić pozostałości po ruince, nie moge na nie patrzeć!!!!:lol2:

 

TARcia moge i ja się o tę instrukcję do 8 uśmiechnąć? Mam co prawda 7 ale niedługo pewnie się "przesiądę" trzeba komputer odświeżyć.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...