relek 25.03.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 (edytowane) Ewa, no on dojrzewał czyli długo dojrzewający był nio a moja Mama była wielbicielką długo dojrzewającego białego sera on leżał w lodówce i czymś zachodził ....normalny człowiek na jego widok miał odruch http://www.cosgan.de/images/midi/ekelig/h035.gif a Mama szamała.......ale z rakiem odeszła ......może ten ser to było bee jednak ? a te solone to wędzą we wędzarni i chwalą sobie Edytowane 25 Marca 2014 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.03.2014 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 No ale jaki biały? Bo ricotta też jest biała, mozzarella, ser domowy ziołowy też. Bo twarożek powinien zgliwieć po takim czasie, jak nie zgliwiał, to znaczy, że weidział się z Mendelejewem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.03.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 no, taki biały w plasterki.. nazwę pewnie miał, ale jaką? Jeżeli mógł leżeć a ja go wywaliłam, to szkoda, bo dobry był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 25.03.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Zdaje mi się (albo mi się nie zdaje..) że w tymże wewątku rozprawiano kiedyś o laptopach i windowsach?Pytanie mam o Windowsa 8 - co sądzicie? Bo miewa niedobre opnie, dlaczego?Ja jestem przyzwyczajona do XP no i nie wiem jakby to było.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.03.2014 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Tarcia ma 8-kę, mówi, że ok. Ja mam 7-kę, podoba mi się, bo szybka i bardzo łatwo się na nią przesiąść z xp właśnie, tylko mam w opcjach ustawiony wygląd klasyczny windows i właściwie... jest tak samo, tylko szybciej i łatwiej niż w xp. A też miałam dużo obaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 25.03.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Ja nie wiem co mam - ale jest ok Zabierałam się do robienia kozich serów - ale zanim się na dobre zabrałam to sąsiadka sprzedała kozy. Ale pyszny biały serek robiłam , z ziołami i przechowywany w oliwie - na samo wspomnienie mi miło Do podpuszczkowych nigdy nie doszłam - bo to trzeba mieć czas.. i dobre mleko.. Ale to super jest pomysł z tymi serami zagrodowymi. Też się wybieram na jakiś kurs serowarski. Tak mniej więcej od 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 25.03.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 O, Depsia, a Ty byś nie mogła kozy mieć ? Ona jest łatwa w obsłudze. I kosiarkę można sprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 25.03.2014 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 ....normalny człowiek na jego widok miał odruch http://www.cosgan.de/images/midi/ekelig/h035.gif .... szkoda, że to nie jedyne kryterium normalności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.03.2014 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Strasznie dużo o tych serach dzisiaj to ja się przywitam jeno. Serowa to ja za bardzo nie jestem, co nie znaczy że w ogóle nie jadam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 26.03.2014 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Słuchajcie ....gdyby mnie ktoś 25 dni temu powiedział ,że można żyć bez mięsa na obiad i wędlin na kanapkę ....to bym powiedziała GUPI ...... po 25 dniach boję się wyciągnąć mięso z zamrażarki na obiad :wiggle:i 3mam się tego a podczas dzisiejszej porannej lektury niusów coś mnie zszokowało .....:[h=2]Pamiętaj o śniadaniu![/h] To najważniejszy posiłek dnia. Zadbaj o niego i przygotuj sobie wcześniej kilka porcji na cały tydzień, np. parfait (mrożonego deseru z bitej śmietany i owoców) z dodatkiem musli. W ten sposób codziennie w lodówce czekać będzie na ciebie pyszny posiłek na początek dnia. Jeśli chcesz zmienić swoje przyzwyczajenia żywieniowe, zacznij właśnie od śniadania. Z resztą pójdzie już lepiej. ..." zrobiłam sobie jakiś czas temu ten parfait czeka w zamrażarce ( bo spodobała mi się nazwa ) ...ale żeby traktować to jako codzienne śniadanie ...łasuchy to ze szczęścia by popadały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.03.2014 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Zosiu, koza odpada na pewno i absolutnie. Generalnie zwierzęta gospodarskie odpadają, bo raz, że nie chcę, muszę mieć wolność wyjazdu poza sezonem, dwa, że nawet jakbym chciała, to nie mam pomieszczenia dla nich. Ale po primo i najważniejsze - nie chcę. Sery za to chcę, mleko można mieć! Jak będziesz chciała, to mogę podrzucić info o warsztatach serowarskich, można podjechać i się nauczyć, podpuszczkowe nie są takie trudne. Nauczyłam się, że praca serowara jest bardzo przyjemna, bo składa się z przerw, zakłócanych nielicznymi czynnościami, jak podgrzanie czy dodanie jakiegoś składnika, potem zawsze jest pól godziny co najmniej, żeby dać "zawodnikowi" czas. Zostanę zawziętym serowarem chyba. Słoneczko piękne nam wstaje po przymrozkowej nocce, chyba w końcu się wybiorę w pole kontynuować prace. Cebulę czas sadzić, marchewkę wczesną... Kapustki powschodziły, śliczne takie w skrzynce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.03.2014 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 (edytowane) Zdaje mi się (albo mi się nie zdaje..) że w tymże wewątku rozprawiano kiedyś o laptopach i windowsach? Pytanie mam o Windowsa 8 - co sądzicie? Bo miewa niedobre opnie, dlaczego? Ja jestem przyzwyczajona do XP no i nie wiem jakby to było.. ja sie przesiadlam z xp na 8, dla mnie banalna w obsludze ale wiem, ze sporo osob ma problem. w niej prawie wszystko jest inaczej nawet zamykanie i odpalanie kompa. potrzeba paru mykow (mam skrocona instrukcje od kumpla) zeby 8 smigala jak ta lala. po dostosowaniu pulpitu - bajka. nie chce juz sie cofac do 7. Edytowane 26 Marca 2014 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.03.2014 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 TAR podeślij tę instrukcję od kumpla też muszę sie przesiąść na 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.03.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 poszukam i podesle, wrzuc mi emajle na privka, znalazlam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.03.2014 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 poszukam i podesle, wrzuc mi emajle na privka, znalazlam dostałam - wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.03.2014 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Niby słonko, ale powietrze ostre jest, takie przymrozkowe u nas.Poszliśmy w pole, ale nie za wiele zrobilismy, bo strasznie mokro, ziemia się lepi, ciężko się robi.Może jutro będzie lepiej.Oby nie padało już! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 26.03.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 A my popełniliśmy dziś pierwsze tegoroczne własne osobiste ognisko na obiad Zjedliśmy kiełbachę i ciepły jeszcze chlebek... mmmm:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.03.2014 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Ja też musze ognicho odpalić ... żeby spalić pozostałości po ruince, nie moge na nie patrzeć!!!! TARcia moge i ja się o tę instrukcję do 8 uśmiechnąć? Mam co prawda 7 ale niedługo pewnie się "przesiądę" trzeba komputer odświeżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 27.03.2014 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 A my popełniliśmy dziś pierwsze tegoroczne własne osobiste ognisko na obiad Zjedliśmy kiełbachę i ciepły jeszcze chlebek... mmmm:) a już myślałem, że te ognisko zjedliście ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 27.03.2014 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 a już myślałem, że te ognisko zjedliście ;) Ja też tak przeczytałam:lol2: My czekamy na lepszą pogodę co by kociołki odkurzyć i taką pyszną pieczonkę popełnić. Albo pyszny bogracz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts