Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Relka - zjadłaś już swoje parfait...? :lol:

Ogórkową bardzo lubię, koperkową też.

Kurde, mam nadzieję, że się nie rozpada, niebo szare, a Sołtys MUSI w pole wyjechać!

Ja też powinnam z motyką i grabiami tamże się udać...

Uff, nie padało jak dotychczas.

Poszłam więc na pole, przygotowałam pod zasiew kolejną grządkę.

Straszliwie powoli mi to idzie, jakieś kłęby perzu na warzywnik nam się rzuciły, kilka godzin ryję z motyką (taką specjalną, u nas haki się na to mówi), żeby jedną grządkę oczyścić.

To chyba Sołtysowa wina, latoś wrzucił na warzywnik niezupełnie rozłożony kompost.

I musi, że ten perz to z tego kompostu ożył! :mad:

Uff, nie padało jak dotychczas.

Poszłam więc na pole, przygotowałam pod zasiew kolejną grządkę.

Straszliwie powoli mi to idzie, jakieś kłęby perzu na warzywnik nam się rzuciły, kilka godzin ryję z motyką (taką specjalną, u nas haki się na to mówi), żeby jedną grządkę oczyścić.

To chyba Sołtysowa wina, latoś wrzucił na warzywnik niezupełnie rozłożony kompost.

I musi, że ten perz to z tego kompostu ożył! :mad:

:o współczuję - masakra. Jedno co dobre, że on chyba jeszcze całkiem nie wrósł i stosunkowo łatwo da się wywalić?

Wyciąga się dość łatwo, natomiast tyle tego, że idzie mi to jak krew z nosa, szlag by to.

Będzie mi musiał mimowolny sprawca pomóc, bo nigdy w życiu jednoosobowo na czas nie zdążę całego warzywnika oczyścić pod kolejne zasiewy.

DPSia - przyleciałam do Ciebie jak tylko zebrałam szczene z podłogi... :jawdrop:właściwie jeszcze całkiem nie zebrałam ale zbierając już leciałam do Ciebie... TY MNIE ZROZUMIESZ. Może TO już znasz a jak nie, zobacz: www.glendoria.pl. Obejrzyj GALERIĘ. Z chwilowego braku słów nic więcej nie napiszę.

Hm, hm...

Pięknie, pewnie, że tak.

Ale... nieautentyczne to, brak mi prawdy.

Olbrzymie pieniądze (40 ha na Mazurach!!!) włożone.

Gdybym taką kasą dysponowała, to pewnie też coś równie pięknego bym stworzyła, że o Tobie, Gagatko, nie wspomnę jako o oczywistości.

Stworzyłaś równie piękne wnętrza, bez żadnej przesady mówię.

Mnie to już nie bierze, te stylizowane wnętrza śliczne.

Wolę autentyk, miejsce, gdzie czuć historię domu, jak u Ciebie.

Pięknie, tylko mnie to nie jakoś nie rusza, u Ciebie dużo ładniej. :p

A co do glendori, nie podoba mi się. Jak chcę luksusu za mega kasę, to nie jadę do agro ale do spa, mam baseny zamiast jeziora i osobistego trenera fitness.

Jak jadę do agro, to chcę agro czyli krowę, mleko, ser, chleb a z luksusu wygodny fotel jak mi się nie chce łazić po okolicy.

A co do glendori, nie podoba mi się. Jak chcę luksusu za mega kasę, to nie jadę do agro ale do spa, mam baseny zamiast jeziora i osobistego trenera fitness.

Jak jadę do agro, to chcę agro czyli krowę, mleko, ser, chleb a z luksusu wygodny fotel jak mi się nie chce łazić po okolicy.

dokladnie tak, glendoria to takie troche podrabiane agro :D a patrzac na ceny masazy - bardzo drogo:rolleyes:

Czyli jednak nie jestem osamotniona w swoich odczuciach, że to taki farbowany lisek, ta glendoria... :lol:

Perz niekoniecznie wywalać, ale kompost KONIECZNIE przesiewać przed rzuceniem do ziemi!!!

Ja też oryginalna nie będę ... nie podoba mi się ta Glondoria!!! Wierz mi Gagatko, bez włażenia komukolwiek w d...ę - jako gośc wolałabym milion razy spędzić czas u Was we Wróblińcu, u Was nic nie jest stylizowane na siłę!! Poza tym od jakiegoś czasu zauważyłam, że słowo "luksusowy" w polskim wydaniu oznacza li tylko i wyłącznie "drogi" a nawet "cholernie drogi", z lususem w całym tego słowa znaczeniu niewiele ma wspólnego. A oni tam w tej Glondorii szafują tym słowem bardzo chojnie ... matko jedyna, czy ja dobrze napisałam to słowo??????