TAR 29.03.2014 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 proponuje iglaczka kolumnowego np. świerk "iseli fastigiate" lub lisciaste kruszyna kolumnowa "fine line" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 29.03.2014 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 " Aha i żeby jeszcze nie trzeba go było za często przy nim siedzieć (kucać czy co tam się robi) ." a to czego dotyczy ? Fenixsie ? ja proponuje iglak płożący, jak go nakierujesz na otwartą stronę płota to sobie pójdzie a nie da pod sobą rosnąć zielsku i nie będziesz musiał kucać Po prostu nie chciałbym krzaka , przy którym musiałbym spędzać dużo czasu ,bo bez mojej ciągłej uwagi by oschnął. Raczej taki na którego wystarczy zerknąć od czasu do czasu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 29.03.2014 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 proponuje iglaczka kolumnowego np. świerk "iseli fastigiate" lub lisciaste kruszyna kolumnowa "fine line" W bazie roślin pisze że wyrasta na 1.8m . Jak to będę przycinał na wysokości to coś się stanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.03.2014 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 tego sie nie przycina, a co za wysokie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.03.2014 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Fenix a moze modrzew pendula wtedy kupujesz w wysokosci, ktora ci odpowiada. przez pierwsze dwa, trzy lata tniesz krotko (ogławiasz) dla zageszczenia raz w roku w marcu. i z glowy na reszte roku. a bardzo malowniczy i rownie bezproblemowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.03.2014 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 A ja bym rzuciła jakiś krzew iglasty z miniaturek, skoro nie ma być wyższy niż pół metra (dobrze zrozumiałam...?) Zerknę potem w necie, to coś Ci podrzucę, Fenixiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 30.03.2014 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Bukszpan wiecznozielony albo kolorowy berberys?Mozna docinać ile i jak się chce nie urośnie duży:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.03.2014 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Oooo, z tym berberysem to nie zgodzę się. Mam czerwonolistny - rośnie jak wściekły, co roku jest przycinany na jakieś 80 cm wysokości i w ciągu jednego sezonu odrabia na ponad 2 m! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 30.03.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 DPS-iu,też takiego wywaliłam-matowy,cuchnący a gałęzie długie pojedyncze patyki.Ale są cudne,kolorowe wolno rosnące,zawsze pytam o wolno rosnące bo mój ogródek to chusteczka do nosa,nie mogę mieć dużych roślin.Berberysy w kępie mi się b. podobają i sprawdzają.Są już czerwone,żółte i pomarańczowe:)I z błyszczącymi ,zdrowymi listkami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 30.03.2014 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Dzień dobry spróbuje wkleić obrazek ... Po raz kolejny ... Budzą się we mnie mordercze skłonności Przyjmijmy że podstawa trójkąta ma 1m a wysokość 1.8m . Nareszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 30.03.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 mnie też I mnie boli szyjny po tym Gruchowym gruchnięciu Dysk wymienili mi bez problemu, wszystko pięknie śmiga Ja z polszmatu jestem zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 30.03.2014 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 (edytowane) Tez jestem (sama się dziwię bo kiedys byłam anty) zadowolona z polszmatu. No dziewczyny ja bardzo dziękuję za te miłe słowa o naszym Siedlisku! Żeby była jasność - pokazałam Gledorię u DSPi dlatego, że obieśmy agroturystyczne (a w każdym razie coś w tym stylu..) i obie patrzymy na inne rozwiązania. Ja np ciągle szukam pomysłu na naszą stodołę (który służy gościom i nam ale ciągle nie jest to temat zamknięty) i po wklepaniu adaptacja stodoły czy jakoś tak wyrzuciło mi ich m.in. Nie polecam tego jako miejsca do wakacjowania, tzn. nie po to to pokazałam. Nie wiem czy ja bym tam pojechała, na "normalny" wypoczynek racze nie - też wolę KOMFORT prawdziwy czyli hotel, jak już mam tyle bulić. Poza tym za duzo tam tego wszystkiego (u nas stawiamy własnie na małą ilość, żeby sytuację dało się "opanować" i faktycznie goście mieli tę obiecaną "ciszę i spokój".. Najbardziej chodziło mi o sposób wykorzystania wnetrz typu stodoła własnie do stworzenia czegoś co bliskie jest "salonowi wypoczynkowemu" bez tracenia atmosfery stodolanej. Takie miejsca zawsze do mnie przemawiały - żebym mogła usiąść na normalnym, WYGODNYM, miękkim fotelu (a nie drewnianym czy metalowym krzesełku) i w tymże fotelu, z nogami na stole być "blisko przyrody" i żeby nie lało mi się na głowę w razie deszczu Uważam że stodołę zrobili wspaniale:yes:. Ceny - no cóż... tam jeździ Warszawka głównie:sick: Edytowane 30 Marca 2014 przez Gagata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.03.2014 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Stodoła jest rzeczywiście fajna, choć zawsze mam w takich miejscach dysonans wewnętrzny. Pięknie jest, chłopsko. Tylko skąd ci chłopi tyle kasy wzięli?! Może kiedyś rozwiążę ten problem i też taką będę miała, kto wie... Fenixiu - a zajrzyj no TUTAJ, zobacz sobie na odmiany... Ja bym tam stożkową miniaturę jakąś dała, lepiej będzie wyglądać w tym wąskim narożniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 30.03.2014 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 A TUTAJ to gdzie jest ? chyba się link nie wkleił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.03.2014 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 No własnie, już daję: TUTAJ. Teraz chyba powinno działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 30.03.2014 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Eee - oni nie chłopi, to wiadomo.My tyż nie chłopi - tyż wiadomo. Do gości nie wychodzę w chuście, dla niepoznaki nawołując gąski i kurki a korespondencję mailową prowadzę standardowym (jak mniemam..) językiem polskim choć może powinnam staropolszczyzną (jak niektóre karty dań w niektórych knajpach) co by sobie autentyczności (ha ha) dodać... Skąd mieli kasę to już mnie w ogóle nie obchodzi (zakładam, że nie ze sprzedaży narkotyków dzieciom).Zresztą wcale nie chłopsko, pewnie dlatego mi się podoba. Jeśli już, to bardziej "ziemiańsko" ale to takie współczesne "ziemiaństwo".Chłop w życiu by nie wstawił fotela do stodoły - pukałby się w głowę a potem pękał ze śmiechu co też tym "napływowym z miasta" do głowy przychodzi:rolleyes:. Ale nie w tym rzecz. Rzecz w tym, że stodołę urządzili jak ta lala, ot co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 30.03.2014 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 [quote=Gagata;6429211 Do gości nie wychodzę w chuście, dla niepoznaki nawołując gąski i kurki a korespondencję mailową prowadzę standardowym (jak mniemam..) językiem polskim choć może powinnam staropolszczyzną (jak niektóre karty dań w niektórych knajpach) co by sobie autentyczności (ha ha) dodać... Chciałabym tego posłuchać albo poczytać ewentualnie pooglądać jak w zgrzebnej koszulinie i łapciach z łyka podejmujesz miastowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.03.2014 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Dzień dobry spróbuje wkleić obrazek ... Po raz kolejny ... Budzą się we mnie mordercze skłonności [ATTACH=CONFIG]251892[/ATTACH] Przyjmijmy że podstawa trójkąta ma 1m a wysokość 1.8m . Nareszcie jak nic w to miejsce wsadzilabym modrzewia pendula szczepionego na pniu 150 - 180 cm uwazam, ze znakomicie by wygladal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 30.03.2014 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 A ja bym dała derenia... albo pęcherznicę... na taki kątek to szkoda modrzewia na pniu... za ładny... za drogi... Osia jak przeczytałam o dysku to przy moim znów bolącym kręgosłupie od razu mi naszło JADĘ!!! dysk wymienić... później doczytałam, że to nie ten dysk:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 30.03.2014 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Chciałabym tego posłuchać albo poczytać ewentualnie pooglądać jak w zgrzebnej koszulinie i łapciach z łyka podejmujesz miastowych... W I E D Z I A Ł A M ! Wiedziałam (ale po fakcie przyszło mi to do głowy), że podchwycone zostanie na pewno...:P Może i tak zrobię kiedyś, co by piękny pomysł się nie zmarnował, he he i opowiem jakie były reakcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts