Gagata 01.04.2014 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Eeewaaa - wraacaaaj... przerwy w Bardzo Ważnym Pisaniu (na Mniej Ważne Pisanie) są konieczne! Nie ma czegoś takiego jak "potrzeby turysty". Którego turysty konkretnie? Pana Piotra z żoną i trójką maluchów, pana Antoniego lat 70 z małżonką czy Krzyska i Aśki lat 30 z psem? Trzeba ustalić dla kogo kieruje się ofertę i potem już tylko (?) konsekwentnie iść tą drogą. Na pewno nasza oferta nie spodoba się tym, których WYKLUCZAMY (modne słowo ) i tu mamy istotę sprawy - ich o opinię nie pytamy bo to nie dla nich więc ich opinia nas de facto nie interesuje. Mnie chodzi o to, żeby DSPia robiła swoje i nie przejmowała się, że części osób coś tam się nie spodoba (za bogato, za biednie..... za za za...) bo jest mocna grupa, którym bardzo się podoba i wracają. NIE DA SIĘ DOGODZIĆ WSZYSTKIM (truizm ). A inną sprawą jest lokalna specyfika, o której pisze DPSia, a ja jej nie znam... U nas nie ma oceniania, czy jestem wystarczającą wieśniaczką, żeby mnie umieścić w folderze. Dostałam znak DBP - jestem w folderach i ulotkach i nie ma tematu. A u DPSi inaczej, może napisze coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.04.2014 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 I własnie DLATEGO nie nalezy przejmowac się tym co mówią (niektórzy) turyści tak ja i NIEKTÓRZY ludzie. DPSia - a U Was nie ma LGD (Lokalnej Grupy Działania)? Na pewno jest! U nas my, jako "użytkownik" znaku Dolina Baryczy Poleca, nadawanego przez tężesz LGD jesteśmy gratis umieszczani we wszystkich publikacjach. Dlatego się w to włączyłam, choc na początku była (OCZYWIŚCIE.. jak to JA:sick:) anty , bo jakieś "zrzeszanie"..... Ale oni maja kase z UE która MUSZĄ wydac, bo się rozliczają więc łaski nie robia. Pewnie, że trzeba miec ofertę na poziomie ale to jasne. Nie wierzę, żeby u Was nie było? Ależ oczywiście, że mamy LGD. Wszelkie projekty i przedsięwzięcia mogą aplikować, ale trzeba mieć działalność gospodarczą, a nie rolnikiem jakimś zapyziałym być! Rolnicy niech se sami radzą! Depsia, ze Ty wiedźma jesteś to wiadomo ale żeby aż taka? Twoja doba to chyba ze 48 godzin ma bo w 24 to nijak tyle się nie zrobi:no: Sama się zdumiałam niepomiernie, ale... znacie to powiedzenie? "Nie masz czasu? Dołóż sobie 10 nowych zadań, od razu przyspieszysz!" Depsia, w związku z Twoją masakryczną NADAKTYWNOŚCIĄ, czuję się całkowicie zwolniona z robienia CZEGOKOLWIEK To dokłądnie tak jak ja!!! Nic nie robiłam poza pojechaniem do miejscowości odległej o 10 km po jako takie zakupy (papierosy mi się kończyły). Depsia, orzeł wylądował i wcale nie jest taki wyliniały, jak mówiłaś. Odżyje!!!!! Dopraszam się, aby wszystkie leniuszki poleniuchowały i za mnie, bo ja sama nie mam czasu... proszę poleżec, poforumować i pospać! Brazunia - cieszę się, obyś rację miała, że odżyje... No ładnie, ja tu kosztem pisania Bardzo Poważnej Książki (w skrócie BPK) piszę o potrzebach turystów, a ktoś mi z nudą na zebraniu wyjeżdża. Czuję się urażona i wracam do BPK No Ciebie wtedy jeszcze na tym zebraniu nie było, no to pewnie i nudne było! ROBO-DPS-ia Wusia... Ja nie chcę być niegrzeczna, dlatego nie wymienię nicka koleżanki Wu w kontekście chorobliwej nadmiernej pracowitości... Posadziłam jeszcze 30 bratków, przetłumaczyłam połowę drugiej prezentacji, pranie zebrałam, w stodole wciąż się pali. Sołtys w końcu posiał i zabronował orkisz. Padam całkiem... Resztę tłumaczenia zrobię jutro rano, pierniczę! A w południe wskakujemy w auto i jedziemy na tę konferencję. Liczę na ciekawe nowe kontakty i możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 01.04.2014 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 No nie - u nas nie trzeba żadnej działalności gospo. Trzeba być rolnikiem czyli mieć działające gosp. rolne itp - to co wiesz. Trzeba być mieszkańcem wsi w Dolinie Baryczy i w swoim gosp.prowadzic działanośc, czymkolwiek ona jest (- nak dostają i usługodawcy, tacy jak my i producenci (np lokalne soki owocowe, miody). Mówię teraz o znaku Dolina Baryczy Poleca - jesli ma się agro, takie jak ja i Ty (do 5 pokoi, w gosp.rolnym itp) to można dostać znak i trzeba tylko spełnić warunki, że sie tak wyrażę, jakościowe oferty. Może u Was nie ma po prostu tej akurat formy promocji lokalnej, to zależy od LGD, co wymyślą i co "przepchną" (czyt. na co dostana fundusze). Czym innym sa wszelkie projekty i konkursy, o tym nie mówię. Owocnej konferencji!! (a gdzie ona będzie? chyba nie doczytalam..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.04.2014 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 A po sąsiedzku, w Niemcowie. Zorganizowane wszystko obrzydliwie perfekcyjnie, z dokładnością do 15 minut... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 01.04.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 EINS, ZWEI, DREI ! - wiadomo:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.04.2014 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Oki Depsia, jutro leżę za nas obie, masz jak w banku:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 01.04.2014 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Depsia, powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 02.04.2014 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 DPS-ia ja nie jestem nadmiernie chorobliwie pracowita jeno czysto po ludzku głupia a jak wiadomo robota kocha głupich:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 02.04.2014 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 oj taaak:sick:... wczoraj nie robiłam NIC dzisiaj nadrobiłam za cały tydzień pionu złapać nie mogę tak mnie kręgosłup napierdziela:sick: echhhh... do doopy z tą robotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.04.2014 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 a ja zaraz siadam do papierkowej roboty, mam jak zwykle urwanie d....py kazdy przynosi na ostatnia chwile a koniec miesiaca jest i mnostwo rozliczen, odbiorow i takich tam:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.04.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Wrażenia z konferencji .... są do opisania??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 02.04.2014 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Chyba nie... Ale czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 03.04.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Czekamy ...chyba że ją w Niemcowie zahaltowali Ps. ile czasu można się z kaszlu leczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.04.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Z mojej wiedzy wynika, że dłuuuugoooo ... Ale Ewę zapytaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.04.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 ja się już leczę drugi miesiąc. ale przyznaję, że leczę to mocno powiedziane, raczej przeczekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.04.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 mija wlasnie 3 m-c niepalenia, juz nie kaszle i nie wypluwam plucek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.04.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 A ja pale i tez nie kaszlę ... no dobra, od czasu do czasu, ale mam wrażenie (lekarzem nie jestem i mogę się mylić), że to bardziej z zatok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 03.04.2014 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Palę jak mam ochotę na palenie a kaszlę jak jestem chora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.04.2014 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 po rzuceniu myslalam, ze sie zakaszle.okropne to bylo i wcale nie bylam chora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 04.04.2014 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) :mad:Kaszlę 2 tygodnie z dzisiem mam tylko kaszel ( ale sporadyczny , on mnie nie dusi , on jest ) ....po pobraniu kopy różnych medykamentów , od dwóch dni wzięłam się za leczenie domowe wg dr Eli nacieranie piersi nalewką bursztynową , czosnek i smoleńska nalewka sosnowa ....no są efekty chodzę non stop pijana i kaszel zaczął się odrywać Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts