Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Eeewaaa - wraacaaaj... przerwy w Bardzo Ważnym Pisaniu (na Mniej Ważne Pisanie) są konieczne!

Nie ma czegoś takiego jak "potrzeby turysty".

Którego turysty konkretnie? Pana Piotra z żoną i trójką maluchów, pana Antoniego lat 70 z małżonką czy Krzyska i Aśki lat 30 z psem?

Trzeba ustalić dla kogo kieruje się ofertę i potem już tylko (?) konsekwentnie iść tą drogą.

Na pewno nasza oferta nie spodoba się tym, których WYKLUCZAMY (modne słowo :rolleyes:) i tu mamy istotę sprawy - ich o opinię nie pytamy bo to nie dla nich więc ich opinia nas de facto nie interesuje. Mnie chodzi o to, żeby DSPia robiła swoje i nie przejmowała się, że części osób coś tam się nie spodoba (za bogato, za biednie..... za za za...) bo jest mocna grupa, którym bardzo się podoba i wracają.

NIE DA SIĘ DOGODZIĆ WSZYSTKIM (truizm :sick:).

A inną sprawą jest lokalna specyfika, o której pisze DPSia, a ja jej nie znam... U nas nie ma oceniania, czy jestem wystarczającą wieśniaczką, żeby mnie umieścić w folderze. Dostałam znak DBP - jestem w folderach i ulotkach i nie ma tematu. A u DPSi inaczej, może napisze coś więcej?

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I własnie DLATEGO nie nalezy przejmowac się tym co mówią (niektórzy) turyści tak ja i NIEKTÓRZY ludzie.

DPSia - a U Was nie ma LGD (Lokalnej Grupy Działania)? Na pewno jest! U nas my, jako "użytkownik" znaku Dolina Baryczy Poleca, nadawanego przez tężesz LGD jesteśmy gratis umieszczani we wszystkich publikacjach. Dlatego się w to włączyłam, choc na początku była (OCZYWIŚCIE.. jak to JA:sick:) anty , bo jakieś "zrzeszanie"..... Ale oni maja kase z UE która MUSZĄ wydac, bo się rozliczają więc łaski nie robia. Pewnie, że trzeba miec ofertę na poziomie ale to jasne.

Nie wierzę, żeby u Was nie było?

Ależ oczywiście, że mamy LGD.

Wszelkie projekty i przedsięwzięcia mogą aplikować, ale trzeba mieć działalność gospodarczą, a nie rolnikiem jakimś zapyziałym być!

Rolnicy niech se sami radzą! :mad:

Depsia, ze Ty wiedźma jesteś to wiadomo ale żeby aż taka?

Twoja doba to chyba ze 48 godzin ma bo w 24 to nijak tyle się nie zrobi:no:;)

Sama się zdumiałam niepomiernie, ale... znacie to powiedzenie?

"Nie masz czasu? Dołóż sobie 10 nowych zadań, od razu przyspieszysz!" ;)

Depsia, w związku z Twoją masakryczną NADAKTYWNOŚCIĄ, czuję się całkowicie zwolniona z robienia CZEGOKOLWIEK :bye:

To dokłądnie tak jak ja!!! Nic nie robiłam poza pojechaniem do miejscowości odległej o 10 km po jako takie zakupy (papierosy mi się kończyły).

Depsia, orzeł wylądował i wcale nie jest taki wyliniały, jak mówiłaś. Odżyje!!!!!

Dopraszam się, aby wszystkie leniuszki poleniuchowały i za mnie, bo ja sama nie mam czasu...

proszę poleżec, poforumować i pospać! :yes:

Brazunia - cieszę się, obyś rację miała, że odżyje...

No ładnie, ja tu kosztem pisania Bardzo Poważnej Książki (w skrócie BPK) piszę o potrzebach turystów, a ktoś mi z nudą na zebraniu wyjeżdża. Czuję się urażona i wracam do BPK ;)

No Ciebie wtedy jeszcze na tym zebraniu nie było, no to pewnie i nudne było! :p

ROBO-DPS-ia :lol2:

Wusia... Ja nie chcę być niegrzeczna, dlatego nie wymienię nicka koleżanki Wu w kontekście chorobliwej nadmiernej pracowitości... :cool: :lol:

Posadziłam jeszcze 30 bratków, przetłumaczyłam połowę drugiej prezentacji, pranie zebrałam, w stodole wciąż się pali.

Sołtys w końcu posiał i zabronował orkisz.

Padam całkiem...

Resztę tłumaczenia zrobię jutro rano, pierniczę!

A w południe wskakujemy w auto i jedziemy na tę konferencję.

Liczę na ciekawe nowe kontakty i możliwości. :yes:

No nie - u nas nie trzeba żadnej działalności gospo.

Trzeba być rolnikiem czyli mieć działające gosp. rolne itp - to co wiesz. Trzeba być mieszkańcem wsi w Dolinie Baryczy i w swoim gosp.prowadzic działanośc, czymkolwiek ona jest (- nak dostają i usługodawcy, tacy jak my i producenci (np lokalne soki owocowe, miody).

Mówię teraz o znaku Dolina Baryczy Poleca - jesli ma się agro, takie jak ja i Ty (do 5 pokoi, w gosp.rolnym itp) to można dostać znak i trzeba tylko spełnić warunki, że sie tak wyrażę, jakościowe oferty.

Może u Was nie ma po prostu tej akurat formy promocji lokalnej, to zależy od LGD, co wymyślą i co "przepchną" (czyt. na co dostana fundusze).

Czym innym sa wszelkie projekty i konkursy, o tym nie mówię.

Owocnej konferencji!! (a gdzie ona będzie? chyba nie doczytalam..) :bye:

:mad:Kaszlę 2 tygodnie z dzisiem :D mam tylko kaszel ( ale sporadyczny , on mnie nie dusi , on jest :)) ....po pobraniu kopy różnych medykamentów , od dwóch dni wzięłam się za leczenie domowe wg dr Eli :) nacieranie piersi ;) nalewką bursztynową , czosnek i smoleńska nalewka sosnowa

....no są efekty :D chodzę non stop pijana i kaszel zaczął się odrywać :lol2:

Edytowane przez relek