Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • DPS

    6661

  • braza

    3758

  • wu

    1831

  • Agduś

    1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wrócilim wczoraj z wieczora po przestaniu ponad dwóch godzin na autostradzie w korku.

Oczywiście załapałam się znowu na jakieś coś przeziębieniowe, ja w tę niezimę i wiosnę ciągle chora jestem!

Na konferencji dużo pracy, dużo wyzwań, fajny wyjazd studyjny, zadowoleni jesteśmy. :yes:

A teraz lecę, bo... dzisiaj całego świniaka sprawić musimy.

Roboty będzie mnóstwo, więc tylko pójdę Wam pomachać u Was i pędzę! :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No może Depesieńka by już wstała i opowiedziała co zrobiła z całą świnią ....bo rozumiem - święta ......:)ale na 5 osób cała świnia :eek: Depsiu to rozpusta :D ....ja ino koguta ubiję ( no oczywiście sąsiadowymi ręcyma :rolleyes:) i nie ma u mnie w tym roku świątecznie :bash: jest komunijnie 11 maja ...obiecałam Komuniście przyjęcie zamiast cateringu :bash:
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Uff, wybaczcie ale padam na nos, naprawdę.

Świńskie truchło okazało się być wyjątkowo ciężkie, roboty mamy co niemiara!

Jest kaszanka, salceson, pasztetowa.

Powstanie jeszcze kiełbasa, oczywiście uwędzą się szynki i boczki.

A kiedy ja zdążę grządki pod marchew i buraki przygotować, to nie wiem... :(

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Hmmmm...

Ja wieprzowinki i tak niewiele jadam, nawet bardzo niewiele.

Ale w domu lubią, no to niech sobie pojedzą. ;)

Niezdrowe, niezdrowe...

Słodycze też niezdrowe, a wszyscy jedzą! :p

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja niestety albo stety jestem mięsożerny stwór. Nie przepadam za "suchym" mięsem: schab czy biust z kurczaka jest dla mne za suchu i zawsze robię w potrawce albo owinięte w boczek.

 

Relek, a co jest zdrowe w tych czasach? Poza kiełkami soi of course, których ja w sumie chyba nie lubię ...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

indyka tez zwykle w potrawce robie lub z grilla w odpowiednich marynatach, moj skarb umie tak grillowac by indyk nie byl suchy. a tak w ogole to tez jestesmy miesozerni (poza swinka, baranina i kurczakami) i rybozerni. teraz malo co jest zdrowe. byleby umiar byl.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...