Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Braza,jeszcze została godzina:lol2:Mogę się uśmiechnąc ,bo z pracownikiem jest ogólnie w porządku:)To kolega,dobry:)

Z moich dziś popsutych rzeczy najlepszy był słoik ze śledziami w pomidorach suszonych.Chciałam spóbować,i pół słoika się odkroiło między lodówka a stołemNic nie zawiniłam,trzymałam za zakrętkę.Sprząta się cudnie:)ze śledziami tak juz raz miałam,tyle że bez pomidorków:)Na szczęście ściany mi nie pochlapało.Ale klęłam:)

:o

Mam nadzieję, ba! wierzę, że ten nieprawdopodobny dzień świra już za Tobą, Kochana, bo rzeczywiście ciąg wydarzeń miałaś niezwykły i co najmniej zastanawiający!

Biegiem pokazałam kociołki i jeszcze dziś z samego rana pomieszam, żeby to szaleństwo już sobie poszło precz i nigdy nie wróciło! :hug:

:stirthepot: :stirthepot: :stirthepot: :stirthepot: :stirthepot: :stirthepot: :stirthepot: :stirthepot: :stirthepot: :stirthepot:

Dziękuję za wszystkie kociołki:)Wiem,że to wyglądało na mojego świra,ale to jakiś taki dzień:)Dziś mówię "dzień dobry" i niech on taki będzie:)Dla wszystkich:)

czy macie kuchenki indukcyjne,to dobry wynalazek,oszczędniejsze są od ceramicznych?

Dlaczego mi się tu tak dzieje,że nie widzę długo druku.Piszę "na pusto,druk widzę dopiero po jednej dodanej litereczce za dłuuugą chwilę?To sprawa mojego kompa?Tak mam tylko na forum,w poczcie tak sie nie robi:(

Dzień dobry powiem, nic więcej nie wykrztuszę po obejrzeniu zdjęcia "komunijnego":)

Prababko ja mam indukcję. Czy jest oszczędniejsza, nie wiem, bo nie mam porównania, ale gotuje mi się super, bardzo szybko i przyjemnie - o ile gotowanie może byc przyjemne.

Edytowane przez braza

Prababko ja też mam indukcję i nie zamieniłabym na inną:) nie bierze aż tak dużo prądu tym bardziej że na siłę jest a tempo gotowania ma oszałamiające, szybciutko się woda gotuje, olej rozgrzewa się w chwilunię, łatwo regulować temperaturę i potrawy szybko reagują na zmianę, jedyne co to garnki ale nie trzeba mieć jakiegoś wpasu wystarczą takie, którym się do dna magnes przyklei;) nawet emaliowane:lol:

Prababko - spróbuj wyczyścić ciasteczka (cookies), jesli to nie pomoże - skontaktuj sie bezpośrednio z sekcją techniczną forum, gdzieś tu jest taki przycisk (Tarcia będzie wiedziała).

Ponoć pomagają. :yes:

Co do kiczu - hmmm...

Jasne, że to kicz, w naszych oczach.

Ale czytam ten wątek, jakieś półtorej strony i powiem Wam tak: a mnie się nie podoba. :p

Jakkolwiek paskudny może mi się wydawać czyjś dom czy czyjś strój, nie zakładałabym specjalnego wątku przeznaczonego na obśmiewanie innych ludzi, złośliwe komentarze i wytrząsanie się. :p

I nie brałabym w tym udziału, bo tak się po prostu... nie robi.

Każdy ma prawo do swojego gustu, oni też.

Ja mam prawo uważać, że ich strój bądź pokój jest paskudny.

Ale powinnam to zachować dla siebie, a nie publicznie wklejać zdjęcia po to, by je obśmiewać, to bardzo niskie w moim odczuciu.

Nie lubię takiego wątku! :p

Gosiek - nie bierz czasem do siebie, bo Ty zdaje się nie bierzesz udziału w tamtym wątku! :hug:

Wracając - jakiekolwiek osądzanie, czy to czyjegoś postępowania wobec mnie lub moich znajomych czy to jego wyglądu bądź chałupy trąci płaską umysłowością, tak to odbieram.

Mam prawo do swojego zdania, ale NIE POWINNAM nikogo w żadnym zakresie osądzać publicznie.

Bo ci inni też mają prawo do swojego zdania, całkiem odmiennego od mojego...

A już wyśmiewanie czy używanie obraźliwych słów - no sorry, to jest dyskwalifikujące jak dla mnie.

I tak i nie. Oczywiście wyśmiewanie i używanie obraźliwych słów jest dyskwalifikujące.

Ba, uważam, że tamten wątek powinien inaczej wyglądać (i kiedyś to pisałam). Powinna to być nauka a nie śmianie się. Nie każdy ma tzw dobry gust (cokolwiek to znaczy) ale każdy, kto uważa, że go ma powinien umieć uzasadnić swoją opinię. Tak, jak robi to czasem Wojtek czy Robert. Wtedy ci przeciętni lub lubiący kicz może dowiedzą się, że ich sposób ubierania się czy mieszkania nie wszystkich wprawia w zachwyt, że kryteria ładności mogą być inne. Jak będą chcieli, to się rozwiną estetycznie, jak nie, to trudno. Sęk w tym, ze samo wstawienie zdjęcia i powiedzenie ha ha oczywiscie nic nikogo nie nauczy lecz służy jednynie poprawie nastroju tych, co "wiedzą lepiej". Choć.... nawet ci wiedzący lepiej muszą liczyć się z krytyką wiedzących jeszcze lepiej, więc może watek ma jakieś znaczenie nawet w obecnej formie :)

Mi nawet nie chodziło o kwestię kiczu tylko o ubiór tej dziewczynki. Jeśli to strój komunijny ... no cóż, no comment! O gustach się nie dyskutuje więc tez nie biorę raczej udziału w wyśmiewaniu czyichś preferencji. Albo mi się coś podoba albo nie, jeśli nie to albo powiem to głośno, albo nie ... dalej nie będę już "jeślować":D

SŁOŃCE ŚWIECI! Jest ślicznie... od kilku godzin - ha. I nie pada dziś grad. Wcale.

Mamy teraz kolejnych gości, rezerwujących pobyty mniej-więcej tygodniowe, którzy ewidentnie po prostu CHCĄ ODPOCZĄĆ. I pasuje im wiosna do tego celu.

Życzę im pięknej pogody i cieszę się jeśli jest (jeżdżą wtedy rowerkami) ale wiem (bo mówili), że kiedy za oknem padał grad i oni mogli posiedzieć w ciepłym wnętrzu przy kominku - odpoczywali jak trzeba!:wiggle:

Piszę o tym DPSia, bo znów poprzedni byli przez tydzień w ramach kuracji oczyszcząjąco-głodówkowej, raz odwiedziła ich masażystka, raz nauczyciel jogi, wyjechali bardzo zadowoleni i "odnowieni" :D.

Tak więc takie turnusy oczyszczające jak u Ciebie (bo widziałam, że coś takiego u siebie chcesz robić) są chyba dobrym pomysłem i chwycą.

Takie miejsca jak nasze są idealne do regeneracji organizmu, czymkolwiek ona jest.

U nas chyba za biedni, chętnych brak.

Zdjęłam tę ofertę, bo brak zainteresowania, nie ma powodu odstraszać zwykłych gości.

chyba wyciągasz fałszywe wnioski

po prostu masz inny charakter miejsca noclegowego. Do takich relaksów to potrzebne duże dość pomieszczenie, wygodny fotel, ogień na kominku. Żeby człowiek miał ochotę w domu posiedzieć, książkę poczytać, jogę ćwiczyć trzeba mieć gdzie, jak przyjeżdża trener, to jednak jakiś oddzielny pokój by się przydał.

Ty masz założenie, że goście mają iść na spacer, nie dałaś im do pokoju fotela, na którym człowiek ma ochotę zalec pół dnia (chyba, ze się zmieniło?), postawiłaś na serwetki i bibeloty a to jest hmmm upierdliwe i raczej wygania z pokoju (wybacz, oczywiscie, że są piękne ale niewygodne bo spadają, brudzą się i w ogóle trzeba o nie dbać ;) ), masz po prostu ładne pokoje letniskowe i tak to ludzie odbierają. Czyli inny target. Do Ciebie by pewnie najlepiej pasowały rodziny z małymi dziećmi, bo tu atutem jest czyste powietrze, las i w zasadzie dzieciakom wystarczy rower i minibasen. Ale rozumiem, że pomieszczeń do dzieci nie masz dostosowanych i nie masz na nie ochoty, masz prawo, ale nie dziw się, że nie ma zainteresowania ze strony ludzi, jakich Ty byś chciała. To nie zagra tak...

Edytowane przez EZS