Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie dziwię się, przyjmuję rzeczywistość taką, jaka jest.

Zmieniam ofertę i tyle, jeśli coś się nie sprawdza, to naleźy to zmienić.

A nie oferowałam jogi czy tego typu rzeczy, gdybyś zapytała, to bym wyjaśniła - oferowałam turnusy zdrowego żywienia, fotel przy tym do niczego nie jest potrzebny.

Nie dziwię się, przyjmuję rzeczywistość taką, jaka jest.

Zmieniam ofertę i tyle, jeśli coś się nie sprawdza, to naleźy to zmienić.

A nie oferowałam jogi czy tego typu rzeczy, gdybyś zapytała, to bym wyjaśniła - oferowałam turnusy zdrowego żywienia, fotel przy tym do niczego nie jest potrzebny.

no tak, ale to była reakcja na wpis Gagaty, która sugerowała, że takie oczyszczające byłoby dobrze... pewnie byłoby i z całego serca Ci życzę takich gości, ale trzeba by bardzo dużo zmienić, żeby przyjechali i pewnie sama o tym wiesz, więc zdziwiłam się , że piszesz, że za biedni, bo nie w biedzie problem :confused:

a że zdrowe żywienie nie chwyciło, to się dziwię.... teraz w modzie jest.

może jak ktoś wybiera się na wieś, to z góry zakłada, że zdrową żywność ma w pakiecie? Wiesz, te eko-kurki i te sprawy?

Ewa - prawdopodobnie jest tak, że goście zakładają, że jedzenie będzie wiejskie, dobre, smaczne i zdrowe, normalne.

Chcą dobrego smalcu domowego, porządnych zup, pierogów wiejskich, domowego chleba...

A zdrowe żywienie prawdopodobnie kojarzy im się z wydzielonymi porcjami, odchudzaniem, zieleniną (już słyszę "Nie jestem królikiem!").

A znowu te, które chcą się odchudzać, wybierają ofertę specjalistyczną, nakierowaną na odchudzanie, z gimnastyką, specjalistami od dietetyki, basenem, jogą itp.

Ale podsunęłaś mi myśl - zabiorę im ławki z tarasów, fotele im dam... :p

... hmmm ... ciekawe, ciekawe :)

Chefie bez urazy ale ostatnio gdzie nie nie przelacze reklama honey bobo czy jakos tak sie ta mala zwie. juz sama zajawka sprawia, ze niedobrze sie robi. no i chyba ze stanow przyszla ta dziwna moda na wybory malych mis, przestylizowanych na dorosle. tragedia

A ja sobie dzisiaj realnie w swoim małomiasteczkowym folklorze ,rowerkiem ,na zakupy(podstawowe):)Po kwiateczkach na dziurawym trochę asfalcie:)(mirabelki pogubiły kwiaty).W sklepie sprzedawca zna klienta,ludzie się znają,między sobą gadają,śmieją się ,składają sobie zyczenia..,:)Fajny spokój:)

DPS--iu,tylko u Ciebie mi okienko przymula,podpadłam CI???:)

Życzę Ci DPS-iu spokojnych przygotowań, i zdrowych ,wesołych , rodzinnych Świąt!

Udanych,dobrych Świąt dla odwiedzających ten wątek:)

DPSia - możesz im w stodole (jadalni) zrobic taki wspólny kącik "fotelowy" do niecnierobienia ..

Za biedni - może miałas za wysokie ceny, ja w ogóle nie mam czegos takiego jak specjalne turnusy, oni sobie sami zaprosili jogina i masażystkę (nocowali potem z nimi, rzecz jasna za normalną dopłatą). ja liczę tylko normalnie za noclegi ale patrzę co robią, rozmawiam z nimi i Ci donoszę :cool:.

I jeszcze cos mi przyszło do głowy - takie pobyty oczyszczające ludzie lubia robić wiosną. Z róznych względów - 1. wiosną podobno powinno sie to robić (zgodnie z biologią) i kto sie tym interesuje (tacy ludzie) to to wie. 2. chcą być "nowi" (także odchudzeni) na lato. czyli latem to za późno może być.

Poza tym - za krótko to trzymałaś, klient się przecież musi przyzwyczaić, że takie coś TAM JEST.

I jeszcze - u Was była odpowiednia cena bo mieliście (o ile pamiętam) wmieszaną w to firmę od specyfików, jakich suplementów, cos takiego.

Mnie sie to osobiście nie łączy z Wasza oferta. Albo natura (jak u Was) albo sztuczne specyfiki (wtedy hotel).

Może lepiej wziąć gościa od jogi i masazystę i z nimi rozkręcać turnusy. Wiosenne.

Nie ma czegos takiego, że "u Was za biedni" - a co przyjeżdżają do Was tylko z Zielonej Góry i Gorzowa? No przecież nie.

Do nas przyjeżdżaja zewsząd - komu się podoba oferta i cena - jedzie.

Edytowane przez Gagata

Na fotele w jadalni jest niestety za mało miejsca, lepiej niech je sobie już mają na tarasach swoich.

A cena nie jest wysoka. :no:

50 zł/nocleg + 15 zł wiejskie śniadanie, ze swojskim chlebem, serem, dżemikami, oczywiście do tego zielenina, wędliny, sery żółte + zawsze jajecznica, parówki, twarożek w porcjach czy inne "danie główne" śniadania.

Niżej się nie da, bo nie miałoby to sensu ekonomicznego.

Mam te 10 lat doświadczeń - dam radę, jak sądzę,. ;)

Życzenia złożę wszystkim, jeszcze nie dzisiaj, dobrze...?

Prababko - serdecznie dziękuję, Kochana, z pewnością jeszcze przed świętami sie odezwę do Ciebie! :hug: