Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Taki pomór mamy co kilka lat-czy mozliwe,ze w ziemi siedzi głębiej ta pleśń i dopiero jak korzeń do niej dojdzie(na tyle urosnie) to załapuje dziadostwo?Ziemię przy nowych roślinach wywalamy,ale nie wiem,czy dokładnie,pod ziemia sa kamienie-tych nie ruszamy,zakładamy,że drzewo sobie znajdzie swoją ścieżkę dla korzenia.Wywalic ziemię z kamieniami??czy zlać ją fest preparatem i wystarczy?mieszkamy na terenie byłego sadu,to ma jakieś znaczenie?

Niemożliwe. Kamienie z natury są nieszkodliwe. Skoro teren po sadzie, to gleba nie najgorsza. Zlewanie czymkolwiek i trucie siebie i okolicy skoro nie znamy przyczyn, wybacz... kompletnie bez sensu.

Jakie fotki by się zdały, bo tak to ja trochę jak ślepy o kolorach...

znowu przeniosłam.

Jak to jest, że ten dąb ciągle pierwszy wyskakuje? Na tyle klikania?

Nie wiem...

Nie wiem nawet, czy to ma znaczenie, ta kolejność.

A ja BARDZO proszę na głosy na ścieżkę geoturystyczną "Dawna kopalnia Babina" - to przepiękne miejsce, warte pokazania i wypromowania!

Mirku - jak to dobrze, że tutaj jesteś i że chcesz pomagać, jak zawsze! :D

Depesiu , Ty Walizeczko moja :D poszłam w Twoje ślady i europalety przerabiam na sztukę użytkową :lol2:IMG_0023.jpg tu leżanka siedzisko dla krasnoludków :p......IMG_0026.jpg tu tarasowa kanapa do stołu :p

jak ja uwielbiam tarasowe szmaty białe :D właśnie nad nimi pracuje :D szukam jakieś linki stalowej ...albo pręta, albo..........szmata z juska :pIMG_0025.jpg

u mnie stoi pod ścianą , bo tak mi pasuje do stołu a nie mam za dużo miejsca na tarasie ,żeby stawiać na środku ...póki co z drugiej strony moje letnie wyro stoi ......a jak stoi pod ścianą to się nie męczyłam nad pomysłem łączenia jednego z drugim , wyszlifowałam tylko i zaolejowałam :D

zagłosowałam jak co dzień na stawy milickie i ścieżkę, żeby było sprawiedliwie :p melduję

Kanapa tarasowa fajna, ale poduszki nie! :p

Jasne ładniejsze byłyby, pasowałyby do zasłon.

I właśnie, z jyska!

Bo też muszę poszyć, do domku.

Jak będę w powiecie, to zara do jyska po szmatę lecę. :yes:

W zasadzie nie bardzo wiadomo, chyba widzę odpadający...:rolleyes:

Dopierośmy wrócili z dłuuuugiej wycieczki z gośćmi do Drezna, Miśni, Bautzen.

Pięknie było, choć wyczerpująco!

Jutro od samego rana na grządki trza lecieć, buerze były bardzo konkretne, kilka razy solidarnie z gościową krzyknęłyśmy ze strachu, jak walnęło tuż gdzieś przy nas (chyba nie dalej jak kilkaset metrów), ale za to podlało nam rzetelnie i porządnie, z czego bardzo niezwykle ogromnieśmy radzi.

W związku z tem chwasty ruszyły już jak szalone, w związku z tym zadek na grządki... :sick: ;)