Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O właśnie o właśnie :lol2:

Mnie o ten syrop z czarnego bzu chodzi.

Ja piłam u Arctici i tak mi smakowało, takie aromatyczne toto było, że też chcę zrobić.

Tylko nie wiem kiedy te kwiaty zbierać?

I czy ja mogę tak gdzieś na uboczach leśnych z rowów przydrożno-leśnych (oczywiście gdzie spaliny ino z ciągnika rolnego na polu są) pozbierać bo u mnie nie ma :(.

Ależ oczywiście, że możesz pozbierać, Izunia!

A syrop warto zrobić, bo oprócz walorów smakowo-zapachowych ma niezwykłe właściwości zdrowotne. :yes:

Kwiaty...

No teraz zbierać, jak kwitną! Potem nie będzie! :rotfl:

Depesia :) moje nowe wiejskie okno kuchenne :D DSC_0081.jpg DSC_0084.jpg szyłam niekumatej krawiecko sąsiadce firanki do dziecięcego pokoja i w zapłatę wzięłam sobie coś co ona zniszczyła w swoich zapędach krawieckich a ja połączyłam z resztką z firanki dziecięcej i mam nowe image :lol2: tylko kwiatek muszę zmienić na niebieski ,żeby pasował do mojej "holandii " haftowanej , a musi tam byc bo zakrywa szew ;)

Depsia ja się raczę majową pokrzywą na porost włosów ( ale nie mam zamiaru być Knczitą Kiełbasą :no:) ......:cry: włosy mnie wypadają

ostatnio odkryłam gotowaną rzodkiewkę z bułeczką tartą na masełku :D pycha! ... i gdzieś czytałam, że można dodawać zielone listki od rzodkiewki do surówek

i z ostatniej chwili....pochwalę się jeszcze :D spełniłam se dziś połowę marzenia ogrodowego:wave: DSC_0087.jpg no muszę się gdzieś pochwalić :D wypadło na Was ;)

Edytowane przez relek

Relcia, no pięknie Ci to marzenie wyszło:D

Skrobnij coś więcje bo czuję że to i moje ciche marzenie:yes:

Depsiu, robiąc dziś popołudniowy obchód włości znalazłam następne berberysowe bździnki. Spróbuję je trochę odchować i bliżej jesieni umyślnym posłać chyba że wolisz od razu.

Oooo, Relka, pięknie Ci się marzenie spełniło, wygląda bardzo ładnie!

Okno też ładne... byłoby.

Jakbyś mniej firanki miała, po co taka długa? :p

Poza tym może być... ;) :lol2:

Maxinko - podchowaj, Kochana, każda bździnka będzie posadzona, ukochana, ważna i potrzebna!

Też robię obchód i zbieramy swoje bździnki, pewnie niedługo też na pole pójdą.

Zioła czas niedługo zbierać, tymianek już kwitnie, matko...

Wyrobić się nie mogę w tym roku, nie ogarniam tej kuwety...

mnie też :wiggle:Gagatko ......głos oddany :)

Maxtorko, a co tu skrobać :rolleyes: ścieżkę odznaczoną kamieniem zrobiłam już dawno, dawno temu..... a potem natchnęłam się u kogoś tu na forum , ale nie pamiętam już u kogo .......a teraz przyszedł ten czas, że Pan pozwolił ruszyć swoje zasoby deskowe ...nie wiem jak długo poleżą :)ale nie martwi ;)

ze ścieżki usunęłam warstwę ziemi , w to miejsce nawiozłam piachu , położyłam włókninę , deski i sypnęłam kamyczki :) ......a teraz lubię:cool: siedzieć na kanapce euro z kawką :D DSC_0095.jpg teraz będę dążyć do spełnienia drugiej części marzenia :rolleyes: ....na prawo, za ceglanym schodkiem , gdzie to ściernisko ;) chcę mieć taki placyk ok. 5x5m wyłożony deską, dookoła obsypany kamieniem , między deską a nieregularnym murkiem z granitowego kamienia :)

aha, czytałam , że na takie mrzonki najlepsze jest bukowe drewno

no dzięki za wyrazy :p

może sobie kiedyś przypomnę, kto tu na forum ma pierwowzór mojej ścieżki, prowadzący do pięknej altanki :rolleyes:

Tarciu firanki bardzo pasują do klimatu mojej kuchni :p i dlatego zawisły a górna jest taka długa, bo tworzy tylko szparę na moje oczy :wiggle:reszta jest przysłonięta przed wścibskimi ;):p

Ciekawe kiedy mnie Depesia pogoni stąd???