DPS 02.06.2014 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Niedoczekanie Twoje. A ścieżka jest rzeczywiście piękna i przyjemnie bardzo się na nią patrzy. Druga część marzenia będzie świetnym jej uzupełnieniem. Wusia - Tyłek daleko z przodu, a ja za peletonem, z napisem "koniec wyścigu"... Ale przez ostatnie dwa tygodnie zrobiliśmy MNÓSTWO rzeczy, przyjechali do nas przyjaciele, robiliśmy wszystko razem, wyszło pięknie. Mała zapowiedź: A to tylko jedna z wielu rzeczy... Powstało zadaszenie nad tarasem stodolnych gości, schody dostały nowe stopnie, tarcza szyldowa powstała, dwa nowe taborety ze starych, nowe ubranko ma maszyna do szycia starusieńka, deska ciotkowa na ścianę do ozdoby, pólki dwie kolor zmieniły, krzesła cztery nowe siedzenia mają, ogród normalnie plewiony w tym czasie, pole także, nowe kwietniczki w baliach nasadzone i takie tam różne, że nie wspomnę o wyprawach na zachód, owocnych wielce. Fabryke porcelany w Miśni zwiedziliśmy... Ech, co tu dużo gadać... Muszę znaleźć czas, żeby na blogu to opisać. Tylko kiedy, jak zioła wielkim głosem już wołają o suszenie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 02.06.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 padłam ze zmęczenia poprzeczytaniu:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 02.06.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 DPSia - ale teraz to już MUSISZ pokazać te wszystkie cuda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 02.06.2014 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 (edytowane) no ja czekam na ten wieszak w jakiś tam ubraniu:confused: no tak długo czekam , że zapomniałam co to za strój ? łużycki ? a pamiętasz ,że kiedyś podpowiadałam kostkę słomy pod kwietnik? kiedyś jechałam drogą ze zachodu na wschód i odkryłam płot cudo może się uda zaprezentować...swoją drogą ciekawe jak ten ktoś se te kamienie układał? zdjęcia z lotu samochodem mi nie wyszły , więc se z wujkiem Google pogadałam a te łańcuchy to se chyba z okrętów poodczepiał jak wracał z Ameryki .....jak kiedyś będę jechała , to się zatrzymam dla fotek , bo te nie oddają szczegółów dobrze a jutro Wam mogę wkleić zdjęcia kamiennoceglanych alejek u Chopina dla inspiracji Depesia cy zioła po dyscu można ciąć do susenia ? cy czeba pocekać na słońce? Edytowane 2 Czerwca 2014 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.06.2014 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Relcia, fantastyczna ta spełniona część marzenia!!! Zaciskam kciuki za spełnienie pozostałej reszty!!!! Depsia, Ty albo się nudzisz albo masz ADHD .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 03.06.2014 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 DPS-iu,to kiedy Ty śpisz? Mój remont jeszcze trwa:(,malujemy też pomału sami niższe pokoje)-ale w ciągu dnia ja już musze pospać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.06.2014 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Ja się nie nudzę, ja mam za dużo do zrobienia... Postaram sie pokazać to wszystko po kolei, ale czy ja nie zapomnę i czy znajdę tyle czasu, to nie wiem. Relcia - zioła muszą być suche i najlepiej w słoneczny dzień wczesnym popołudniem zbierać, wtedy najwięcej olejków eterycznych mają. Mokre i w pochmurny dzień to sobie odpuśc, bo połowę aromatu stracą. Łużyczankę miałam pokazać...? Boszsz, już zapomniałam... Przepięknie nam zakwitły nasze różaneczniki, chodzę i sobie oglądam i wącham, kiedy tylko mogę. I muszę się brać za malowanie impregnatem, kurde... Zna ktoś sposób na rozciągnięcie doby...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.06.2014 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Z tego pośpiechu zapomniałam napisać, że na blogu są fotki nowego zadaszenia tarasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.06.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 acoś za krzywdę tej maszynie zrobiła??? Taka była czarna elegancka, po co to białe mazidło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 03.06.2014 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 pięknie mnóstwo z winy innych powstało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 03.06.2014 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Z tego pośpiechu zapomniałam napisać, że na blogu są fotki nowego zadaszenia tarasu. Widziałam... podoba mnie się to co widziałam i czekam na kontynuację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.06.2014 04:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Maszyna nie była elegancka - była bardzo mocno naznaczona zębem czasu, odrapana, zmatowiała, bardzo brudna - myłyśmy ją rozpuszczalnikiem i terpentyną 5 razy i wciąż był problem. Dostała piękne nowe ubranko, na dniach pokażę! A przede wszystkim została naprawiona, bo była zepsuta, a Ewczyny dorobił brakującą część, ustawił co trzeba, dokręcił, wyczyścił i teraz maszyna odzyskała pełną sprawność. Muszę jeszcze kilka fotek na tarasie zrobić, tak się cieszę z niego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.06.2014 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Zawsze ktoś winien być musi.... Ale roboty trzasnęliście, a zadaszenie przed upałem i deszczem bezcenne A gospodarstwo prawdziwe, i ekologiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 04.06.2014 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 To prawdziwa "złota rączka" Cie odwiedziła:)Masz teraz trochę tego malowania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.06.2014 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Depsik, ale to białe coś na maszynie to przynajmniej ze dwa razy maznęłaś, co??? Bo na zdjęciu ta jedna warstwa nie wygląda za cudnie .... Fajne schody i zadaszenie, mnóstwo roboty odwaliliście!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.06.2014 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Ba! TUTAJ można relację Ewy poczytać i zdjęcia gotowej (działającej i szyjącej!) maszyny skontemplować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 04.06.2014 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 o ja cieeeeeeeeeeeee ale piękna maszyna no cud mniód i orzeszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.06.2014 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Nie wymyśliłabym takiej przeróbki - wygląda rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 04.06.2014 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 No oprócz złotej rączki gościłaś jeszcze artystkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 04.06.2014 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 o ja cieeeeeeeeeeeee ale piękna maszyna no cud mniód i orzeszki Się podpisuję czterema kopytami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts