Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No gdzie... w lesie przecież:). Półtora tygodnia temu u nas w dwie godziny (niecałe) spadło 140 mm wody. Żeby to sobie wyobrazić- na działeczkę 100 mkw to będzie 14 000 wiaderek 10 litrowych. Zrębki co rabatkę miałem zaściółkowaną znalazłem pod mostkiem półtora km. dalej:jawdrop:. Ryby z bajorka to w różnych miejscach po ogrodzie się znajdywały. Trochę im się nie dziwię... na trawniku było po kolana...

No gdzie... w lesie przecież:). Półtora tygodnia temu u nas w dwie godziny (niecałe) spadło 140 mm wody. Żeby to sobie wyobrazić- na działeczkę 100 mkw to będzie 14 000 wiaderek 10 litrowych. Zrębki co rabatkę miałem zaściółkowaną znalazłem pod mostkiem półtora km. dalej:jawdrop:. Ryby z bajorka to w różnych miejscach po ogrodzie się znajdywały. Trochę im się nie dziwię... na trawniku było po kolana...

Wot i sprawiedliwość:mad:... a mężowaty od dwóch dni olewa... jak i tydzień temu zresztą:sick:

O rany, Mirek, współczuję takiego zalewu, zwłaszcza komarów. :sick:

Nawet tak piękne grzybki nie zrekompensują chyba tych wszystkich strat.

A dużo ryb padło...?

U nas było bardzo sucho i bardzo gorąco, dzisiaj dopiero dwie burze przyszły, ale nie bardzo jakieś silne, ot, trocha pogrzmiały, trocha polały i poszły...

Cieszę się z deszczu, ale małooooo....

A o szui wcale nie zapomniałam, ale - nie miałabym sumienia tak o Tobie, taki porządny człowiek z Ciebie, gdzieżbym ja... :lol:

U nas w tym roku w sadzie nie będzie ABSOLUTNIE ŻADNYCH owoców.

Jakiś miesiąc temu była ulewa, krótka, ale gwałtowna.

Pootłukała wszystkie zawiązki owocowe na wszystkich drzewkach, zostaliśmy bez jednego najmarniejszego owocka, żadnego.

Trudno się mówi i ... podlewa się dalej... :lol2: