Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Niestety, nadal zero deszczu, trawa już żółknie.

Wczoraj oczywiście podlewaliśmy konewkami na warzywniaku, z beczki...

Deszczu nam bardzo potrzeba.

A poza tym to wszystko po staremu, czyli ok... ;)

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przepracowuje to... ;)

Podobnie jak wiadomość od pani inspektorki od ekologii - jak nie sprzedajesz co najmniej połowy plonów z danego areału, to nie dostaniesz dopłat!

Chyba muszę umówić się z Wami na sprzedaż siana, bo nie mamy komu...

Ekologiczne, certyfikowane!

Oby, kochana, oby. Na razie jeszcze nie pada, choć niebo zachmurzone, a niemiecka prognoza ma napisane: 100% prawdopodobieństwa opadów.

Czekam, żeby się sprawdziła.

A to siano to w torebki popakować czy w kartoniki? :lol2:

Zmokło i u nas! :D :D :D

Ooo, widzę, że ktoś nas podglądał...

Tylko dlaczego wmontowali nam krowę za traktora?

Ty, Arctisia - Ty uważaj, bo się zdziwisz, jak wozem zajedziemy, ze snopami z policzoną ilością źdżbeł! :p

Popadało, wreszcie!!!!

Mam nadzieję, że jeszcze ciąg dalszy będzie!!! :D

Bo boli mnie łeb jak głupi... ;)

O rany, Arctisia - życzę duuuuużo deszczu, my się w końcu doczekaliśmy, jeszcze w nocy dolało.

Idę zaraz marchew przerywać. :D

Dla zapominalskich - przerywając warzywa wyrywamy NAJSŁABSZE, te silne i dobrze wyrośnięte zostawiamy, żeby dorosły porządne! ;)

:D

a te najsłabsze wyciepujemy? ....:mad:co za marnotrawstwo ...jak by se rosły w kupie , wszystkie były by średnie ...a tak jedne rosną , drugie skazane na kompostownik albo świński ryj ....co za niesprawiedliwość społeczna i ile pracy dla człowieka :yes: .... Towarzysze, zastanówcie się, czym jest nasze życie? Nie obawiajmy się tych słów: żyjemy nędznie, harujemy i wcześnie umieramy. Rodzimy się, otrzymujemy tylko tyle pożywienia, by nie zdechnąć z głodu, a tych z nas, którzy się do tego nadają, zmusza się do pracy aż do upadłego; gdy przestajemy być użyteczni, natychmiast zabija się nas z nieopisanym okrucieństwem................................:Dspoko , spoko :) to u Orwella

uwaga! mam dziś wyparzony pysk ......od rana szamam czosnek na zabicie bakteriiozaura .....albo on albo ja :mad:

co co z tą marchewką ? może jarzynka ?

Właśnie tak się zastanawiałam jak ma się folwark zwierzęcy do oskalpowania moich alpak... bo z drugiej strony to im też było by za gorąco:rolleyes:

krów nie doję, całe mlesio jest dla cielaczków, jajka podbierałam ale już nie mam kur to i problema niet

"cztery nogi dobrze, dwie"... też może być:p...