Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

No z tych małych to świetna marchewka z groszkiem na ten przykład, też własnym!

Dzisiaj jedliśmy!

Arctisia - ja na Twoim miejscu NA PEWNO podbierałabym mleko.

Cielaczkom nie ubędzie, mamy dadzą radę i dla cielaczka i dla Was, a takie własne porządne mleko - bezcenne...

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Arctisia - ja na Twoim miejscu NA PEWNO podbierałabym mleko.

Cielaczkom nie ubędzie, mamy dadzą radę i dla cielaczka i dla Was, a takie własne porządne mleko - bezcenne...

:no:

Ma być folwark zwierzęcy nie dworski:lol:

u nas w nocy tak ulało że na łezce przed domem basen miałam:bash: i jeszcze pół dnia popadywało teraz słoneczko wychodzi i miodzio jest:lol2:

:p:P:P:P:P

no wiedziona instynktem prawdziwego rolnika ( nie moim :)) poszłam w swoje marchwi i ........wróciłam :mad:nie da się przerwać , Hrabia ogrodowy tak nasiał , że sie nie da nic wyciągnąć:D.....poczekam ....daj Depesia znać kiedy będziesz szła następnym razem :D

na razie z kawką zasiędę przed kominkiem :Dbo w końcu skończyłam budowę kominka :rotfl:i będę się napawać:)

a ja nie mam warzyw:wiggle:

taka gospodyni ze mnie:rolleyes::p...

Ale w tym roku to baaaaaardzo dobrze... i tak bankrutujemy na wodę!

Noż q... wszędzie pada, niektórym nawet jeziora na podjazdach robi, niektórym rybki po trawniku pływają~, a u nas od połowy maja padało DWA razy po parę minut!!!:mad::mad::mad:

No to widzę, że mieliśmy sporo szczęścia, że załapaliśmy się na ten jeden deszcz. :o

Przeważnie u nas jest tak, że wszędzie pada, wszyscy dostają przydział wody, a u nas sucho okropnie i w ogóle.

A tymczasem tym razem - jakoś nam się udało...

Dziś piękny dzień mieliśmy, słonko świeciło, ale nie grzało zanadto, przerwałyśmy z Babcią pietruchę i buraczki, jutro botwinka pójdzie do słoików. :yes:

Natka pójdzie do suszenia, a jeszcze trzeba szybko przeplewić cebulę, bo okropnie zarosła, aż wstyd.

No ale jutro z rana to nie na grządki , tylko do powiatu się udamy, czasem trzeba i do miasta sie wybrać. ;)

My dzisiaj grodziliśmy, dołki trzeba było wykopać...

naostrzoną saperką jakoś dało się darń zerwać, później już tylko szlauch i do pełna, wybrać błocko i do pełna... nie było innego wyjścia:no:

Kołków od pastucha nie idzie wbić, trzeba kretowisk szukać... w końcu się na coś krety przydały:p

Gosiek u Ciebie liście się zwijają, u nas mimo podlewania brzoza się jesieni, żółci znaczy, sad za stary na podlewanie, też żółknie i maleńkimi jabłuszkami sypie:(... echhhh...

Depsia :hug:

U mnie po staremu... schnie wszystko. Tuman kurzu za rowerem. Od wspomnianego lanka, które tak naprawdę guzik dało, bo za dużo i za szybko, więc spłynęło w cholerę ani kropli.

Uwielbiam lato w Polsce. To mój ulubiony dzień w roku.:p

Żeby jeszcze komary pozwoliły się nim cieszyć...

O rany, trzeba chyba jakieś siły wyższe przebłagać, coby nam na te nasze grządki, sady, łąki i ogrody trochę wody dała...

Mieszam intensywnie, dla Was wszystkich i dla siebie też!

:stirthepot: :stirthepot: :stirthepot: :stirthepot: :stirthepot: :hug:

Arctisia - coraz więcej nadziei we mnie... :D