DPS 26.06.2014 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 No z tych małych to świetna marchewka z groszkiem na ten przykład, też własnym! Dzisiaj jedliśmy!Arctisia - ja na Twoim miejscu NA PEWNO podbierałabym mleko.Cielaczkom nie ubędzie, mamy dadzą radę i dla cielaczka i dla Was, a takie własne porządne mleko - bezcenne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 26.06.2014 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 u nas w nocy tak ulało że na łezce przed domem basen miałam:bash: i jeszcze pół dnia popadywało teraz słoneczko wychodzi i miodzio jest:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 26.06.2014 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Arctisia - ja na Twoim miejscu NA PEWNO podbierałabym mleko. Cielaczkom nie ubędzie, mamy dadzą radę i dla cielaczka i dla Was, a takie własne porządne mleko - bezcenne... Ma być folwark zwierzęcy nie dworski:lol: u nas w nocy tak ulało że na łezce przed domem basen miałam:bash: i jeszcze pół dnia popadywało teraz słoneczko wychodzi i miodzio jest:lol2: :P:P:P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 26.06.2014 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 no wiedziona instynktem prawdziwego rolnika ( nie moim ) poszłam w swoje marchwi i ........wróciłam :mad:nie da się przerwać , Hrabia ogrodowy tak nasiał , że sie nie da nic wyciągnąć.....poczekam ....daj Depesia znać kiedy będziesz szła następnym razem na razie z kawką zasiędę przed kominkiem :Dbo w końcu skończyłam budowę kominka :rotfl:i będę się napawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.06.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 ale jak nie da sie wyciagnac??? musi sie dac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.06.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 A pietruszkę się przerywa?? Marchwi nie mam, w tym roku znowu się wypiełam nanią, bo ona wypięła się na mnie w ubiegłym!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.06.2014 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Marchew dzisiaj skończyłam przerywać, jutro biorę się za pietruszkę i buraki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 27.06.2014 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 a ja nie mam warzyw:wiggle: taka gospodyni ze mnie:rolleyes:... Ale w tym roku to baaaaaardzo dobrze... i tak bankrutujemy na wodę! Noż q... wszędzie pada, niektórym nawet jeziora na podjazdach robi, niektórym rybki po trawniku pływają~, a u nas od połowy maja padało DWA razy po parę minut!!!:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.06.2014 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Tej suszy to ja Wam NAPRAWDĘ współczuję, wiem, jakie to frustrujące. Nieustająco porządnego deszczu życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 27.06.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 U nas też susza. Wszystko łaknie wody jak kania dżdżu a tu deszczu ni huhu. Pewnie zacznie padać jak ja na urlop pójdę. Pocieszające jest jedynie to, że wreszcie słonko wylazło zza tych chmur. Bo tak była jakaś nijaka ta pogoda, sucho, pochmurno i wietrznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.06.2014 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 jeśli to kogoś pocieszy to deszczu i u mnie jak na lekarstwo, w nocy 6C a w dzień czasem słońce, czasem...pochmurno z przewagą tego drugiego czasem Rośliny słabo kwitną, buksują, buksują i jakoś nie mogą załapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.06.2014 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 No to widzę, że mieliśmy sporo szczęścia, że załapaliśmy się na ten jeden deszcz. Przeważnie u nas jest tak, że wszędzie pada, wszyscy dostają przydział wody, a u nas sucho okropnie i w ogóle. A tymczasem tym razem - jakoś nam się udało... Dziś piękny dzień mieliśmy, słonko świeciło, ale nie grzało zanadto, przerwałyśmy z Babcią pietruchę i buraczki, jutro botwinka pójdzie do słoików. Natka pójdzie do suszenia, a jeszcze trzeba szybko przeplewić cebulę, bo okropnie zarosła, aż wstyd. No ale jutro z rana to nie na grządki , tylko do powiatu się udamy, czasem trzeba i do miasta sie wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.06.2014 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Jest taka susza, że liście starej olszyny zwijają się w rurkę.... sadziłam dziś kilka roślinek, na głębokość szpadla suuuuuuuuusza totalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.06.2014 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 u nas sucho, od godziny zraszacze pracuja, jest tak sucho, ze nie moge posadzic kupionych tydzien temu roslinek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 27.06.2014 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 My dzisiaj grodziliśmy, dołki trzeba było wykopać... naostrzoną saperką jakoś dało się darń zerwać, później już tylko szlauch i do pełna, wybrać błocko i do pełna... nie było innego wyjścia:no: Kołków od pastucha nie idzie wbić, trzeba kretowisk szukać... w końcu się na coś krety przydały:p Gosiek u Ciebie liście się zwijają, u nas mimo podlewania brzoza się jesieni, żółci znaczy, sad za stary na podlewanie, też żółknie i maleńkimi jabłuszkami sypie:(... echhhh... Depsia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.06.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Arctica listki na drzewie w rurkach, a pod drzewem jesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.06.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 no wlasnie brzozki mnie depresjuja tez sa jesienne:( a pogoda do luftu, zimno mimo slonca, wietrznie, polnocny wiatr. okropna pogoda. zaczely mi kwitnac hortensje, chyba za szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 27.06.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 U mnie po staremu... schnie wszystko. Tuman kurzu za rowerem. Od wspomnianego lanka, które tak naprawdę guzik dało, bo za dużo i za szybko, więc spłynęło w cholerę ani kropli. Uwielbiam lato w Polsce. To mój ulubiony dzień w roku. Żeby jeszcze komary pozwoliły się nim cieszyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.06.2014 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 O rany, trzeba chyba jakieś siły wyższe przebłagać, coby nam na te nasze grządki, sady, łąki i ogrody trochę wody dała... Mieszam intensywnie, dla Was wszystkich i dla siebie też! :stirthepot: :stirthepot: Arctisia - coraz więcej nadziei we mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 28.06.2014 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Arctisia - coraz więcej nadziei we mnie... No cieszę się jak małe dziecko:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts