EZS 28.06.2014 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Woda... u mnie chmury na niebie a woda nie spada. Wyobrażam sobie, co zastanę po urlopie. Pustynię zapewne, bo nie ma chętnych do podlewania. Automatu też żadnego nie zostawię, bo jak jakaś złączka pójdzie, to będę przez następne pół roku na rachunki za wodę pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.06.2014 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Też mam sucho. W tefauenie obiecywali deszcz ... kłamczuchy!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.06.2014 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 pioruniło, lało... i się już wylało wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.06.2014 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Mamy nadzieję, że jeszcze w nocy lub jutro nam poleje, Amerykańce tak wieszczą i Niemce też... Deszczu wszystkim jeszcze, tyle, żeby na długo wystarczyło! Na polu jeszcze wilgoć u nas, ale na tym nieurodzajnym żywym piachu przy domu już susza znowu. Holy crap, jak mawia Ahmed. Czereśni sobie w powiecie kupiłam - matko, jakie dobre! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 28.06.2014 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 DPS-iu,my chyba z jednego powiatu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.06.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 A ja nie powiat, to czereśnie do kitu??? Bo mój zaścian do powiatu ma, jak ja do Księżyca!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.06.2014 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Też mam sucho. W tefauenie obiecywali deszcz ... kłamczuchy!!!!! Braza a co ty wczoraj rodzona??? nie wiesz ze telewizja klamie pioruniło, lało... i się już wylało wszystko u nas chmury, burza i prawie nic nie popadalo, a marzylo mi sie ze cala noc bedzie padac. Tarkowiec kosi trawnik a ja ciasto rabarbarowe chyba zrobie jak jakis zacny prosty przepisik znajde moze ktos ma pod reka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 29.06.2014 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 4jaja,1szkl. cukru pudru kostka tłuszczu(ja na Kasi),1cukier wan.,1.5 szkl mąki pszennej.3/4 szkl. mąki ziemn. 2 łyżeczki proszku d/p :)wszystko mikserem,masz gotowe do pieczenia w 5 min:)Smacznego-nadaje się do wszystkich owoców:)surowe na posmarowaną i posypaną bułką tartą formę,na ciasto surowe kładziesz owoce jakie chceszTo taka półpiaskowa babka,my lubimy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 29.06.2014 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Aaaa,TA jeśli spróbujesz,nie bój Się wiórów z tłuszczu przy miksowaniu:) Wracam wieczorem,mam obawy czy mnie jeszcze zechcesz znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.06.2014 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 zrobilam cos podobnego tylko zamiast kasi - olej , plus pare lyzek smietanki by bylo bardziej kruche, mialam za malo barabararu do dolozylam swiezej porzeczki czerwonej. owoce pomizialam w brązowym cukrze i polalam kilkoma lyzkami nieugotowanego budyniu. zobaczymy co wyjdzie mi z tego misz-maszu. z doswiadczenia wiem, ze takie ciasta sa najlepsze tzn. mnie najlepiej wychodza juz sie piecze:wiggle: potem kawusia i zasiadziemy w mezowatym na tarasiku a dwa białe "sępy" beda nam w gardla patrzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.06.2014 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 No i co, i co? Dobre wyszło...? Bo aż mi ślinka pociekła, choć Babcia sernik pyszny zrobiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.06.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 pyszny............. zakalec, juz pol blachy zniklo :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 29.06.2014 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 no i Sołtysowi tyż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.06.2014 05:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Jeszcze wczoraj późnym popołudniem nam trochę dopadało deszczu - super! Mniej super jest to, że właśnie mi się przypomniało, że dziś ostatni dzień, kiedy mogę zrobić i oddać do skarbówki bilans stowarzyszenia. Nie mam wyjścia, muszę się zaraz za to wziąć. Nie znoszę, nie znoszę, nie znoszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.06.2014 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Nie znoszę, nie znoszę, nie znoszę! no pewnie, przeciez ty nie kura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 30.06.2014 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 no pewnie, przeciez ty nie kura :rotfl: Swoją drogą dzięki DEPSIU bo mi przypomniałaś że wreszcie zaległe rozliczenie za remonty muszę donieść do US, w grudniu mi nie przyjęli bo nie zabrałam ze sobą ksero dowodu własności (po raz trzeci zresztą , biurokraci psia ich mać, co nie wiedzą skąd się papier bierze, ale pod drzewkiem w cieniu odpoczywać by chcieli). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.06.2014 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Uff, całe szczęście, że jednak nie kura... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAGODA 51 30.06.2014 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 4jaja,1szkl. cukru pudru kostka tłuszczu(ja na Kasi),1cukier wan.,1.5 szkl mąki pszennej.3/4 szkl. mąki ziemn. 2 łyżeczki proszku d/p :)wszystko mikserem,masz gotowe do pieczenia w 5 min:)Smacznego-nadaje się do wszystkich owoców:)surowe na posmarowaną i posypaną bułką tartą formę,na ciasto surowe kładziesz owoce jakie chceszTo taka półpiaskowa babka,my lubimy:) Mam przepis na baaaardzo dobre ciasto z rabarbarem. Ja ciasto robię w wolnej chwili i zamrażam, potem to już pikuś. 4jajka ,2 i 1/2 szklanki mąki krupczatki , 1 łyżeczka proszku ,kostka Kasi , 1 1/5 szklaki cukru, szczypta soli ,bułka do wysypania formy 1 kg. rabarbaru 3i 1/2 łyżki mąki ziemniacznej ,ok. 50 g płatków migdałowych. Żółtka oddzielić od białek . Mąkę posiekać z margaryną, dodać połowę cukru , proszek , żółtka i szybko zagnieść. Rabarbar oczyścić , przekroić wzdłuż na pół i na małe kawałki. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wysypać bułą . Ciasto rozwałkować i wylepić dno oraz boki. Następnie w kilku miejscach nakłuj spód widelcem. Białka ubić na sztywną pianę ze szczytą soli, stopniowo dosypywać pozostały cukier. Pokrojony rabarbar wymieszać z mąką ziemniaczaną, dodać do piany i delikatnie wymieszać. Całość ostrożnie rozsmarować na cieście, posypać płatkami migdałowymi. Piec w temp.175 około 75 minut. Na 10 minut przed końcem przykryć ciasto pergaminem, aby beza zanadto się nie zarumienia. Może w opisie wygląda na skomplikowane, ale tak nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 30.06.2014 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Dla mnie kosmos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 30.06.2014 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Nooo:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts