Mirek_Lewandowski 30.06.2014 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Cud! PADA DESZCZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.06.2014 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Iście cud, skoroś wreszcie przyszedł, niecnoto! Jagoda - witaj po długim niewidzeniu, jak miło! Prababko, Jagodo - przepisy skrzętnie zapisałam, tylko CZY JA JE KIEDY WYKORZYSTAM... Nie uwierzycie, jaki eksperyment rolniczy właśnie przeprowadzamy... Dostaliśmy w prezencie dzisiaj (!) 4 wielkie wory cebuli dymki! Sołtys zaprzągł czerwonego rumaka, wypłużkował kawałek pola i pojechał wrzucić te dymki jak nasiona w rowki, bez ładu i składu, a potem je przysypać. Ciekawiśmy czy w ogóle cokolwiek z tego urośnie, bo termin sadzenia... hm... MOCNO przeciągnięty, powiedzmy. Dlatego bez wielkiego przejęcia wrzucił te cebulki w rowki (posiał w sumie) i zobaczymy, czy będa rosły, czy też staną się tylko nawozem organicznym. Cebula to roślina, która w porze długiego dnia (czyli teraz) powinna być całkiem wyrośnięta i wykształcać porządne duże cebule. Ot, zagadka, co zrobi teraz dymka... A ja mam do Was prośbę. Planujemy sprzedawać zioła pod własną marką, lokalną, wiejską. Jakie elementy zawarlibyście na etykiecie, jak powinna wyglądać? Nazwy marki nie chcę na razie zdradzać z wiadomych względów , powiedzmy, że to będą ZIOŁA (nazwa w końcu b. adekwatna). Napiszemy oczywiście jakie to zioła, że mają certyfikat eko, umieścimy znaczek produktu eko: Ale co jeszcze, jaki układ etykiety, jakie symbole graficzne? Jaka czcionka...? Głowę mam już kwadratową, pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 30.06.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 przed chwilunią wymyślałam swoje logo ten znaczek eko mi się z unią kojarzy... jak dla mnie nie za dobrze... wiem, że musi być Po mojemu logo musi być proste i czytelne, zioła są mało graficzne, nie wiem... marchewka, pietruszka i cebula??? to warzywa niby ale jakoś się kojarzą... nie dasz lubczyka i bazylii bo to większości ludzi niewiele mówi... a może sam liść pietruchy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 30.06.2014 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 pierwsze primo gwiazdka ku upadkowi się chyli , rozumiem, że to ogonek liściowy ale niech bez gwiazdki będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 30.06.2014 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Mirek,możesz Sobie pochodzić po kałuży,innej już może nie będzie:)U mnie leje,pozalewa pewnie dolinki. Ja DPSiu nie plastyczna,ale ogonek bym przesunęła w Twój "punkt graniczny".bo w listku "widzę" prawie Poskę Napisz eco zioła:)Do mnie to przemawia:)Popatrzyłam co mam w domu,na opakowaniach są fotki :)Ale ja muszę mieć wyraźnie napisane wołami ,co biorę do ręki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 30.06.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 A właśnie se pochodziłem... na bosaka. Jedyna okazja, bo pewno wypada za miesiąc jednorazowo. Pada równo 10 godzin:D. Choć kałuż to nie za wiele... w mój piaseczek to wsiąka jak w gąbkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 30.06.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Rozumiem, że ten znak certyfikatu eko jest stały i narzucony , czy tak? Jesli tak, to kolejny "obrazek" na etykiecie moim zdaniem może wprowadzić chaos. Osobiście wybrałabym opcję pisaną z nazwą firmy i produktu. Ale ja nie mam artystycznej duszy, zaznaczam. U mnie też polało, fajnie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.06.2014 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Znaczek eko po pierwsze primo musi być (przepisy), po drugie primo wzór jest zastrzeżony też przepisami i musi być taki, jaki jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 30.06.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Koncepcji nie mam... żadnej... deszcz mnie wypłukał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 30.06.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Ja mam podobnie jak Osia, pora dnia i ulewa za oknem nie sprzyja koncepcyjnemu myśleniu. Ciekawa jestem co będzie z tą dymką na polu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 30.06.2014 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Pewnikiem pięknie wyrośnie, jak wszystkie eksperymenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 30.06.2014 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Trzymam kciuki za dymkę!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.07.2014 04:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Dymka zapewne cieszy się z takiego wsparcia, zobaczymy, czy da z siebie wszystko. Tiaaa... Etykietka... No to co mam napisać? U góry nazwę marki, niżej np. HYZOP EKOLOGICZNY i to wsio? No oczywiście poza wymaganymi przepisami formułami, adresem producenta, numerem certyfikatu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 01.07.2014 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Jak dla mnie-wsio:)Ale widziałam zdjęcie Twojego hyzopu,malutkie ,nie wymagałoby już nawet uruchamiania wyobraźni:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 01.07.2014 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 A ja bym zrobiła prostą jednokolorową etykietę z czcionką taką, jakby ręką pisane, ale nie za ozdobną. Nazwę ziela dałabym pogrubioną i dużymi literami a resztę już drobniej i małymi, ale to trzeba zobaczyć w całości, bo może wersja tylko pogrubiona nazwa ziółka i tylko z pierwszą literką wielką. A torebkę zrobiłabym w ekologicznym kolorze beżyko-szarawym (jak tam Ci bardziej pasuje) z nadrukiem zdjęć różnych ziółek (w empiku czasem widuję takie okładki na zeszytach i notesach). Po drugiej stronie torebki dałabym ten znaczek eko. Albo w dolnym rogu torebki, żeby nie zakłócał wizytówki ziela.Pamiętaj tylko, żeby dobrze szło napis albo podpis nie może być skierowany w dół. Zawsze zawijasik w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.07.2014 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 OK - zakonotuję uważnie tę informację, takie rzeczy są ważne, choć nieuświadamiane przez nas. Dzięki, Izuś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 01.07.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 A nie mogłaś o tym zawijasie wcześniej:mad: już wydrukowałam http://1.bp.blogspot.com/-WVS84mFA-Vk/UX5DF_nsv6I/AAAAAAAALq4/66izuFyiO8E/s1600/wali+pi%C4%99%C5%9Bciami.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 01.07.2014 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Cud! PADA DESZCZ. cud, że przestał, od pierwszego meczu w niedzielę do początku drugiego w poniedziałek lało teraz słońce walczy z chmurami, pod wieczór octowanie pomidorów czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 01.07.2014 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 A nie mogłaś o tym zawijasie wcześniej:mad: już wydrukowałam http://1.bp.blogspot.com/-WVS84mFA-Vk/UX5DF_nsv6I/AAAAAAAALq4/66izuFyiO8E/s1600/wali+pi%C4%99%C5%9Bciami.gif NO nie mów, że masz ku dołowi To dodaj kreskę na koniec taką jakby podkreślającą o taką / tylko okazalszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.07.2014 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 To co proponuje Sipatka brzmi bardzo zachęcająco, zanotuj Depsik!! Cholera, a co za różnica czy ogonek jest w górę, czy w dół, jakoś na psychikę na naszą działa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts