kaśka maciej 16.06.2008 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 A znasz może jakiś ekologiczny sposób na stonkę ziemniaczaną? Mamy co roku duży problem z nią. Paczcie, te imprerialistyczne świnie nie dajom ludziom spokoju Heloł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.06.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Ale żeś Depesiu pieknie stodołę wyrychtowała, aż sie nie moge doczekac kiedy te cudeńka na własne oczy zobaczę i tych słynnych na całą polske przetworów spróbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 16.06.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Z ekologicznych sposobów na stonke to ja pamietam z czasów szkoły jej zbieranie do słoików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.06.2008 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Mayland, powiem jak Braza - baaaardzo smieszne, baaaardzo. 20 arów i nas kilkoro i stonki tabuny. Veruniu, cieszę się, że zdjęcia Ci się podobają, mam nadzieję, że ani Ty ani inni nie będą zawiedzeni. Też już intensywnie myslę - na przykład, gdzie w stodole Was połozyć, bo może Was być co najmniej 15 osób, a docelowo nawet 30! Wóz siana świeżego chłopaki przywieźli w sobotę. Pachnie w stodole tym sianem tak pięknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.06.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 A gdzie aktualny spis inwentarza ... tfu ... znaczy się lista gości?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.06.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Mayland, powiem jak Braza - baaaardzo smieszne, baaaardzo. 20 arów i nas kilkoro i stonki tabuny. Veruniu, cieszę się, że zdjęcia Ci się podobają, mam nadzieję, że ani Ty ani inni nie będą zawiedzeni. Też już intensywnie myslę - na przykład, gdzie w stodole Was połozyć, bo może Was być co najmniej 15 osób, a docelowo nawet 30! Wóz siana świeżego chłopaki przywieźli w sobotę. Pachnie w stodole tym sianem tak pięknie... ... A na każdym źdźble siedzi kleszcz! Paskudny i zarażony jedną z czterdziestu chorób, które może przenosić... Przepraszam... obsesję mam. No i ta kawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.06.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Agduś, Ty się naprawdę prześpij, to już niepokojące jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 16.06.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 a z tymi kleszczami, to kurcze no na każdym źdźble to może nie... ale na co 10 ... jakaś epidemia też i pandemonium, chyba wszystkie insekty powariowały od mrówek poczynając... moje starsze w ciągu tygodnia dwa razy zaliczyło wątpliwą przyjemność obcowania z kleszczem, młodsze przyniosło do domu na włosach, na szczęście jeszcze nie zagoszczonego na dobre... no nie wiem Panie dziejku co to się wyprawia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.06.2008 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Jedną z niewielu okazję do bycia pierwszą wykorzystuję Cześć śpiochy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 17.06.2008 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Ooooo, witam Cię, Wciornastku! Rzodkiewki, powiadasz... Nie marynowane... Ewentualnie można je zrobić w curry, jak ogórki. Jeśli nie znasz przepisu, daj znać, wrzucę na wątek z przetworami. I mówisz, że te mszyce tak się boją zwykłego oleju jadalnego? Ekstra, muszę wypróbować. A znasz może jakiś ekologiczny sposób na stonkę ziemniaczaną? Mamy co roku duży problem z nią. Był u nas preprat Novodor na bazie Bacillus turingensis i stonka dostawała grypy. Ale niestety firma nie jest zainteresowana dalszą rejestracją - koszty. Tak więc co poniektórzy sprowadzaja nielegalne np. z Czech lub Węgier. A mamy próby z mydłem i saponinami - czyli albo mydlo potasowe (2%) lub wyciag z mydlnicy lekarskiej. Stonką niezbyt smakuje z mydlinami. Całkiem niezły efekt. PS. Przepis poprosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 17.06.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 deszcz oddam darmo PS. pierwsze kwietniowe rzodkiewki też pożarte były .....wiem to .....białko jest, ale nieestetyczne jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 17.06.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 deszcz oddam darmo Przyjmę w ilościach hurtowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 17.06.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 u mnie padało wczoraj na razie styka hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.06.2008 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Cześć, kochani! Po nakarmieniu zgłodniałych gości mogę do Was zajrzeć. Wciornastku, a gdzie takie mydło potasowe dostać? Przepis zaraz wrzucę na przetwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.06.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Upiekłam chleb ze słonecznikiem i otrębami. Podoba mi sie pieczenie chleba w domu Jest pyszny Depesiu zainspirowałaś mnie do tego. Dziękuję!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.06.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Ja to nie wiem, naprawdę, nikt nie podziwiał mnie za tak wczesnoporanny wpis Czuję się zlekceważona i niedowartościowana Wieczór stonkowicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.06.2008 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Iiiieeee taaaammm. Jak pracujesz to ta pora jest żadne mecyje. Wieczór, zaniedbana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.06.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 braza ja codziennie wstaję o 6 Kurcze nie chce mi się ale muszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.06.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Zostałam zauważona, teraz czuję się usatysfakcjonowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.06.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 No dobra, idę sobie robić dżem truskawkowy Dżemiks przyjechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts