Gosiek33 10.08.2014 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Toż to jakaś katorżnicza praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 10.08.2014 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Dobrze,że chociaż COŚ Ci zostawili do zjedzenia:eek:Odpoczniesz po 20tej,czy po 20tym????Ja mam po 20tym szanse:)Parnota okrutna,zerwała się burza-nie chłodzi jakoś:(Ale nie prasuję-w burzę się obawiam,mam wolne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 10.08.2014 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 a ja dzień święty święcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 10.08.2014 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Dobrze,że chociaż COŚ Ci zostawili do zjedzenia:eek: Odpoczniesz po 20tej,czy po 20tym????Ja mam po 20tym szanse:) Parnota okrutna,zerwała się burza-nie chłodzi jakoś:(Ale nie prasuję-w burzę się obawiam,mam wolne:) Kochana - w sumie to obie odpowiedzi są prawidłowe, w ciągu dnia zazwyczaj po godz. 20, 21, bo jeśli mam podlewanie, to dłużej schodzi. A po 20 sierpnia będzie na chwilę troszkę luźniej, więc mam nadzieję złapać oddech. Gosiek - fakt, bywa ciężko, ale za to ziiiiimąąąą... LB od rana do nocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 10.08.2014 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 No i mam za swoje,zaczęłam prasowanie a żelazko mi brudzi rdzą???Jakie żelazko jest dobre,bez fajerwerków,nie wiem co sie teraz kupuje?Podpowiedzcie,proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 10.08.2014 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Drzewiej, jak bez schylania się pod stołem przechodziłem to matka zaczynała prasowanie od dokładnego wyprasowania kawałka szmergla... A teraz to te żelazka z tele.., tfu, teflonem, to ja tam nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 10.08.2014 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Nie wiem, kupiłam najprostsze w dyskoncie, w sumie bardzo rzadko używam żelazka... Chyba nawet nie wyjdzie raz w miesiącu. Jestem zwolenniczką szkoły, która mówi, że im staranniej rozwiesi się pranie, tym mniej wymaga prasowania. W ogrodzie stoi przy sznurkach specjalne krzesełko i pranie od razu składam, z ogrodu wracam z wypranymi rzeczami złożonymi w kosteczkę. Najczęściej już wcale nie potrzebują prasowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 10.08.2014 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Nic mi szmergiel nie pomoże-to woda rdzawa ze środka leci:) DPS-iu,ja mam hopla z prasowaniem-prasuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 10.08.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Aaaa... no to trzeba tam Cillitu, albo ekologicznie:yes:, znaczy Coli nalać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 10.08.2014 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Dziękować za dobre myśli obyło się bez nieprzewidzianych niespodzianek:hug: Na żelazkach się nie znam, prasować lubię ale mój leniuch nie bardzo:D no i po co mi przypomniałaś o tej stercie:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 11.08.2014 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Arctico,ja tylko uderzyłam w stół... DPS-iu,idzie ochłodzenie-może będzie Ci choć trochę lżej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 11.08.2014 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 A ja wam zdradzę dziewczyny, że mój kochany małżonek sam prasuje moją ulubioną pościel i prześcieradełko, ślicznie ścieli łóżeczko i tak zachęcająco odchyla rożek kołderki................. ech podrywacza na pościel mam w domu Jeśli chodzi o prasowanie innych rzeczy, to woli nie zaglądać do szafy, żeby nie widzieć nieuprasowanych koszul i tylko dobrze rozwieszane bawełniane bluzeczki nosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 11.08.2014 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 (edytowane) ...no dobra przyznam się wczoraj na kosiarce jeździłam , bo miałam pożyczoną na ten dzień wstyd było jak cholera, ale dziś mogę se popatrzeć to w te, to w tamte stronę i nie widzę kwitnącego szczawiu Prababko, a jakie wody nalewasz do żelazka , bo jak z kranu ...tzn że masz przeżelaźnioną wodę i rdza będzie lecieć ,,,nada zmienić wodę a Depesia , wczora Cię nie zalało ...bo podobno szalało w waszych stronach Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.08.2014 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 E tam... U nas nie zalało, u nas NIE PADAŁO!!! Całe szczęście, że wiecxorem solidnie ze szlauchem polatałam, dzisiaj rzeczywiście powietrze dużo chłodniejsze i przyjemniejsze, to wilgoć nie odparowała z piasku z od razu. W końcu zabrałam się za ogród za stodołą, był skandalicznie zarośnięty, nie dało się prawie zobaczyć warzyw w chwastach, ale nijak nie dało się tam nic zrobić w tych upałach. Dzisiaj kawał zrobiłam wreszcie, więcem zadowolona, mam nadzieję jutro dokończyć. I naprawdę fajnie się robiło, nawet plecy jakoś nie bardzo mi się dały we znaki! Tylko deszczu nam trzeba, deszczu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 11.08.2014 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Za to u mnie porządnie polało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 11.08.2014 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 U mnie leje, non stop, podobno:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.08.2014 04:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Wy mi się tu deszczem nie chwalcie, bo to mnie jeszcze tylko gorzej wkurza! Do wysuszonej przyszli powiedzieć, że nadmiar mają, ot... U nas oczywiście nadal sucho. Żeby chociaż pochmurno było, dałoby się coś robić cały dzień, a nie tylko rano albo wieczorem. Sołtys wczoraj chciał podorywkę zrobić na polu, co gliniaste jest. Pług nie dał rady, jedna skorupa, takie "drapanie" to traktora i paliwa szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 12.08.2014 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Mnie właśnie solidnie przemoczyło:rolleyes: po same galoty... Ale już przestało, przebrałam się i idę dalej z pokrzywami walczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 12.08.2014 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Popatrzyłam w szklaną kulę... no na razie niestety przydziału z góry nie dostaniecie:( 3majcie się..... szlaucha;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 12.08.2014 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Nie kcem jątrzyć ale u mnie polało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts