Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dobrze,że chociaż COŚ Ci zostawili do zjedzenia:eek:

Odpoczniesz po 20tej,czy po 20tym????Ja mam po 20tym szanse:)

Parnota okrutna,zerwała się burza-nie chłodzi jakoś:(Ale nie prasuję-w burzę się obawiam,mam wolne:)

Kochana - w sumie to obie odpowiedzi są prawidłowe, w ciągu dnia zazwyczaj po godz. 20, 21, bo jeśli mam podlewanie, to dłużej schodzi.

A po 20 sierpnia będzie na chwilę troszkę luźniej, więc mam nadzieję złapać oddech. ;)

Gosiek - fakt, bywa ciężko, ale za to ziiiiimąąąą... LB od rana do nocy! :lol2:

Nie wiem, kupiłam najprostsze w dyskoncie, w sumie bardzo rzadko używam żelazka...

Chyba nawet nie wyjdzie raz w miesiącu. :oops: :p

Jestem zwolenniczką szkoły, która mówi, że im staranniej rozwiesi się pranie, tym mniej wymaga prasowania.

W ogrodzie stoi przy sznurkach specjalne krzesełko i pranie od razu składam, z ogrodu wracam z wypranymi rzeczami złożonymi w kosteczkę.

Najczęściej już wcale nie potrzebują prasowania. :D

A ja wam zdradzę dziewczyny, że mój kochany małżonek sam prasuje moją ulubioną pościel i prześcieradełko, ślicznie ścieli łóżeczko i tak zachęcająco odchyla rożek kołderki................. ech podrywacza na pościel mam w domu :yes:

Jeśli chodzi o prasowanie innych rzeczy, to woli nie zaglądać do szafy, żeby nie widzieć nieuprasowanych koszul i tylko dobrze rozwieszane bawełniane bluzeczki nosi :lol2:

...no dobra przyznam się :rolleyes: wczoraj na kosiarce jeździłam , bo miałam pożyczoną na ten dzień :p wstyd było jak cholera, ale dziś mogę se popatrzeć to w te, to w tamte stronę i nie widzę kwitnącego szczawiu :mad:

Prababko, a jakie wody nalewasz do żelazka , bo jak z kranu ...tzn że masz przeżelaźnioną wodę i rdza będzie lecieć ,,,nada zmienić wodę :D

a Depesia , wczora Cię nie zalało ...bo podobno szalało w waszych stronach

Edytowane przez relek

E tam... :(

U nas nie zalało, u nas NIE PADAŁO!!! :cry: :bash:

Całe szczęście, że wiecxorem solidnie ze szlauchem polatałam, dzisiaj rzeczywiście powietrze dużo chłodniejsze i przyjemniejsze, to wilgoć nie odparowała z piasku z od razu.

W końcu zabrałam się za ogród za stodołą, był skandalicznie zarośnięty, nie dało się prawie zobaczyć warzyw w chwastach, ale nijak nie dało się tam nic zrobić w tych upałach.

Dzisiaj kawał zrobiłam wreszcie, więcem zadowolona, mam nadzieję jutro dokończyć.

I naprawdę fajnie się robiło, nawet plecy jakoś nie bardzo mi się dały we znaki! :D

Tylko deszczu nam trzeba, deszczu... :confused:

Wy mi się tu deszczem nie chwalcie, bo to mnie jeszcze tylko gorzej wkurza!

Do wysuszonej przyszli powiedzieć, że nadmiar mają, ot...

;)

U nas oczywiście nadal sucho.

Żeby chociaż pochmurno było, dałoby się coś robić cały dzień, a nie tylko rano albo wieczorem.

Sołtys wczoraj chciał podorywkę zrobić na polu, co gliniaste jest.

Pług nie dał rady, jedna skorupa, takie "drapanie" to traktora i paliwa szkoda... :(