Mirek_Lewandowski 12.08.2014 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Nie wku... mnie:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 12.08.2014 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Mirku, u mnie padało. Krótko bo krótko. Nie doszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 12.08.2014 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Doszło... wczoraj "padało" ze dwie godziny. A tak padało, że owszem, trochę wilgotne denko w wodomierzu było:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.08.2014 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Jeszcze u kogoś padało, chce się pochwalić? U mnie NIE PADAŁO i nie ma zamiaru padać. Drzewa wyglądają tak: Będę zobowiązana, jak nie będziecie mi opowiadać o swoich licznych i obfitych deszczach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.08.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 U mnie pada... deszcze meteorytów - perseidy znaczy się I niedawni widziałam stację kosmiczną z zachodu na wschód pruła, duża świecąca mocno. Potem na kursie kolizyjnym miała jakiegoś satelitę... ale się nie zderzyły Satelita ledwo widoczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 12.08.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 na meteoryty nie mam szans - są chmury. A deszcz niby był ale drzewa wyglądają podobnie. Nawet glicynia już żółknie, choć ją podlewam. Brzozy gubią już liście. Powinny chyba przemyśleć sprawę i zacząć "produkować" bardziej skórzaste, bo chyba klimat się nam zmienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.08.2014 05:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Wiedziałam, że powinnam poobserwować niebo, ale padłam, nie dałam rady... Ja wieczorem zawsze padam, budzę się wcześnie to i wieczorem rychło zasypiam, tylko poduszkę poczuję... Jeszcze tydzień i mam chwilkę przerwy z gośćmi - już bardzo czekam na tę chwilkę, potrzebna mi. Tylko podlać warzywa w polu dziś znowu trzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.08.2014 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Jeszcze nic straconego tu masz rozpiskę na najbliższe przeloty 13 sierpnia 20:58-21:05*, 22:35-22:38* 14 sierpnia 21:46-21:50* 15 sierpnia 20:57-21:03*, 22:33-22:36 16 sierpnia 21:44-21:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.08.2014 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Mało tego tu piszą, że można sobie zamówić przelot nad domem na sms'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 13.08.2014 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Depesia, u nas liście na drzewach tak jak u Ciebie.Zaawansowana jesień. Chmury po niebie przewalają się,ale nic z nich nie pada. Susza przeokrutna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 13.08.2014 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Leje. Od godziny leje. Równo, aż szumi. Cud? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.08.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 U mnie też zaczęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.08.2014 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 U mnie nie leje, ale... pada! Słabo jakoś, bez wigoru, ale jednak... pada!!! Cokolwiek, odrobina chociaż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 13.08.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Wpadłem tylko zameldować , że u mnie burza jak się patrzy . p.s. Prosiłaś żeby Ci meldować o wszelkich opadach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 13.08.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Pada, bo wysłałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 13.08.2014 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 (edytowane) u mnie o 20 padało o 23 leje ....czyżby szła jesień już ? temperatury na ostatnie 2 tygodnie wakacji nie napawają optymizmem było i się skończyło ciepełko , już mnie zimno targa dzisiejszego wieczora co do wczorajszych perseidów ...widziałam dwa ...i jak doliczyłam do 284 ....poszłam spać ....miało być 80na 60, to prawie co minutę no nie? a był guzik niebo było zasnute taką mgiełką, to nawet i te dwa były jakieś jak Gasper Kobietki , wczoraj zmarła w wieku 97 lat legenda Piwnicy Pod Baranami ......czy czytałyście? ...ja Jej nie pamiętam choć Piwnica była bardzo obecna w moim życiu kulturalnym, a i regularnie czytałam Przekrój .....ale mam wrodzoną sklerozę , to może dlatego ... była 97 letnią blogerką :jawdrop:a zaczęła w 2013 ale chciałam Wam zwrócić uwagę na Jej obrazy szydełkiem malowane http://www.szaszkiewiczowa.eu/galeria-2/ Edytowane 13 Sierpnia 2014 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 13.08.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 (edytowane) Jest też inna teoria w temacie opady . Przez 3 lata nie decydowaliśmy się na podlicznik w ogrodzie z powodu tego , że wod-kan wymagał "radiówki" . Taki licznik kosztuje bagatela około 400 zeta a odpowiadasz za niego TY . Jeśli coś się z nim w zimie stanie (na ten przykład przy -20 oC) , bulisz TY . Dopiero od tego roku znowu można montować zwykłe liczniki (czyli takie po 40 zeta) na ogrodzie . Więc zamontowaliśmy , bo upały i ogólna suchota . Od momentu odbioru jest praktycznie niepotrzebny bo co chwile podlewa z nieba . Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa................ Edytowane 13 Sierpnia 2014 przez Fenix999 cos wcieło po drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.08.2014 04:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Z tą teorią w temacie licznika ogrodowego to u nas się nie sprawdza - mamy od dobrych kilku lat... Taki zwykły nam dali, nie wiem czemu u Was kazali jakieś radiówki robić. Popadało tak... normalnie. Nie, żeby lało. I gdyby nie wcześniejsza susza, starczyłoby, a tak... No dobra, postaram się nie narzekać i cieszyć chociaż tym, co jest... Poszłam wczoraj na pole. TRZY DNI raptem nie plewiłam tam. Wchodzę... A te, co małe były, wyrosły po pas!!! Po raz pierwszy w życiu poczułam się pokonana przez chwasty. Szłam z zamiarem plewienia - odpuściłam. Niech rosną w cholerę, ja temu nie dam rady, w żaden sposób. Pozbierałam pomidory i wróciłam do domu. Najgorzej, że dziabkę z tego wszystkiego gdzieś tam rzuciłam i teraz nie pamiętam, w którym miejscu. A Wy mi tu o perseidach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.08.2014 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Ba, co tam chwasty wobec lat świetlnych Moje miniaturowe pomidory ślimaki zżerają, podobnie jak fasolkę U mnie lało i lało - myślałam, ze nas podtopi. Rano patrzę sucho, no prawie sucho w wiadrze nic wody nie przybyło, w oczku wodnym do którego woda z dachu spływa trochę wody jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 14.08.2014 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 W nocy elegancka burza była, waliło i błyskało jak złe a dziś wieje jak W Kielcowni i tak jakoś ponurawo jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts