tola 14.08.2014 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 U mnie dokładnie tak samo jak u Osi. Nocą potężna burza, polało. Dziś wiatr taki, że wszystko fruwa, donice na tarasie przewraca. Mimo tego, że co czas jakiś błyska słonko, to tak ponurawo jak Osia pisze. Na długi weekend jedziemy nad jezioro. Prognozy mało łaskawe. DPS-ia, mimo tego, że mój areał, to jak fragment ścieżki u Ciebie, to też wiecznie dziabki szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.08.2014 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Oooo, Toluś, to mnie pocieszyłaś, myślałam, że tylko ja taka pierdoła... U nas w sumie dzisiaj nie jest źle, trochę słońca, trochę chmur, wiatru wielkiego już nie ma, bo poszedł do Was... Młody z koleżanką i kolegą na pole poszli, osłaniać kukurydzę przed sarnami. Od kilku lat ciężko kukurydzę wyhodować, bo sarny młodziutkie kolby zrywają i obgryzają, w tempie kosmicznym po prostu, dla nas udaje się uratować jakieś 10% plonu. Wzięli naręcza starych firan i poszli zasieki robić... Co z tego, że warzywniak ogrodzony siatką leśną, skoro ona tylko 160 cm ma... Dla saren i jeleni to co najmniej 2,20 m, inaczej nie ma na nich mocnych. Najchętniej bym tę kukurydzę zaminowała. Zna ktoś sposób, na petardy głośne, które wybuchają przy trąceniu...? Bardzo by się przydały! :mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 14.08.2014 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 to znaczy, że ona skaczą przez te 160? Na petardach się nie znam. Ale może czymś gorzkim spryskać? Chinina gorzka bardzo, może nie będą lubić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 14.08.2014 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 to znaczy, że ona skaczą przez te 160? jelenie i ponad 2 metry przeskoczą .... bez rozbiegu Depesia Ty raczej nie minuj, bo może Sołtys nadepnąć albo ciapkiem najechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.08.2014 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 poczytaj o ochronie winogron u jednego coś mu zeżarło korę razem.... z odstraszaczem innemu skutkowały kolorowe wstążeczki jako odstraszacze. A ja do znudzenia polecam płytki cd - kręcą się na wietrze, błyskają - u mnie na balkonie działa - tyle, że nie na sarny...ale kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 14.08.2014 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 no i nikt nie obejrzał obrazków pani Kiki Ty na sarny to sobie kup takie nagrobne lampki co świecą na czerwono i kolędy grają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.08.2014 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Widziałam, ale czasu nie miałam dogłębnie tego zrobić - mówisz, że Ona to szydełkiem robiła takie cztery baby bym sobie powiesiła http://www.szaszkiewiczowa.eu/wp-content/uploads/2013/03/4-Baby.jpg http://www.szaszkiewiczowa.eu/wp-content/uploads/2013/03/4-Baby.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 14.08.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Bawią mnie te cztery baby:)Inspiracją było "Klimakterium"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.08.2014 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 (edytowane) Jamlesik, jak zaminuję razem ze Sołtysem, to będzie znał rozkład pola minowego... Chinina odpada, bo potem takich gorzkich kolb to i ja nie ruszę. Płytki cd w nocy raczej słabo będą błyskać i świecić. Zawezmę się chyba i znajdę petardy albo najmę pirotechnika... Jakby mój Tata miał bliżej, to posadziłabym na polu na parę nocy, żeby powystrzelał! Relka - a gdzie ja mam czas teraz obrazki oglądać, kochana... Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez DPS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 14.08.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Lejenie to się bardzo na pieczyste nadają ... pogadaj z miejscowymi myśliwymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 15.08.2014 04:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Jestem bliska tej decyzji. Ale za to nastrój mi poprawia prognoza pogody - ma jeszcze popadać u nas, hura! Choć póki co błękit nieba niezmącony nad nami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 15.08.2014 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 "... oprócz błękitnego nieba, nic mi więcej nie potrzeba ..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 15.08.2014 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 "... oprócz błękitnego nieba, nic mi więcej nie potrzeba ..." O to to Zrobię leczo i idę się polenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 15.08.2014 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 (edytowane) A ja właśnie wstawiłam do piekarnika karkówkę według Osia z kurkami. Ze względu na brak kurek Ewarysta dodałam Paskalowe z ryneczku L;) Już miły zapach nęci a to dopiero początek. Na wieczór mamy zaplanowane ognisko z pieczonką, tajską zupą rybną i ligniami na żaru Preferujemy kuchnię ekumeniczną zwaną z angielska fiużyn Że o napitkach nie wspomnę. Mam nadzieję że jutro będę w formie bo będzie powtórka z rozrywki:lol2: Poziom trzeba trzymać, choćby alkoholu, jak innego nie można:lol2: A w ogóle to u mnie też padało, widziałam rój meteorytów, stację badawczą co prawie weszła w kolizję z satelitą i cieszę się że u Cię Depsiu wszystko w porządku. A bździnki rosną, rosną, rosną.....i zbudują Tobie płot;) Edytowane 15 Sierpnia 2014 przez Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 15.08.2014 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 to sobie zakładkę zrób zimą jak se będziesz koło kominka kości grzać, to możesz podziergać sobie makatki do letników pokoi np:żaglówkę w biało-niebieskich kolorach do tego pokoiku gdzie biel i niebieskie a na poważnie , to jest bardzo fajna inspiracja dla młodych mam, co by dziecinny pokój ozdobiły makatką z bajkowymi postaciami ....o ile na szydełku ktoś je nauczył oczywista ja robiłam takie makatki ze szmatek , ale na szydełko nie wpadłam ......a tak w ogóle to wpadłam w Kiki blog czytam od rana , ktoś mi cukinię zerwał i starkował już i czeka niecierpliwie na ciast czekoladowe z tą cukinią ...a ja mam w nosie ...ja w Krakowie z Kotą oczywista tyle tu nazwisk się przewija w Jej wspomnieniach , że nie mogę się oderwać co tam ciasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 15.08.2014 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 A ja właśnie wstawiłam do piekarnika karkówkę według Osia z kurkami. Oś zaszczycony Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.08.2014 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Uff, chwila odpoczynku w końcu... Goście jeszcze co prawda są, ale połowa stanu, więc szybkie śniadanko i mam ich z głowy. Dziecię pojechało, koleżeństwo dziecięcia także... Nagle więc ubyło mi 8 osób z liczby karmionych i obsługiwanych różnie. Dziecka szkoda, ale... JAKA CISZA I SPOKÓJ! Ażem zgłupiała dzisiaj co robić, nudziło mi się. Najważniejsze, że wreszcie i u nas popadało przyzwoicie! Żeby teraz susza nie wróciła, to może i u nas grzyby się pojawią... może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 18.08.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 I u nas dziś pustki się zrobiły... goście sobie właśnie pojechali do dom Zimno jak diabli, wieje i zakupy jeszcze trzeba zrobić.... Ponarzekałam... Ale mieliśmy za to zarąbiste 2 dni śmiechu i zabawy więc nie ma co marudzić i za robotę się wziąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.08.2014 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Depsia jak to nie wiesz co robić??? idź pielić po deszcze to się dobrze wyrywa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 18.08.2014 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 A i nowy lepiej rośnie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts