Anoleiz 19.06.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 bo pewnie jako ten słowik z wiersza w księżycowy wieczór szedł piechotą do domu )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.06.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Agduś - umarłam!!! O nie!!! Nie chcę mieć Cię na sumieniu!!! To dzisiaj będzie spokojniejsze ptaszę: http://images26.fotosik.pl/232/bb934220b028d869.jpg A tamten łobuz to żuraw koroniasty z krakowskiego zoo, który koniechnie chciał mnie dziobnąć w obiektyw. I nawet mu się udało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 19.06.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 dobrze że w obiektyw a nie na ten przykład w czubek głowy... pewnie lubi soczewki skupiające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.06.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Pewnie sam ma problemy ze skupieniem myśli i soczewkom zazdrości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 19.06.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 przyleciałem ............. obejrzeć ptaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.06.2008 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Właśnie ... wylądowałam http://www.wigry.win.pl/kwartalnik/nr17_ptaki1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.06.2008 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Zaczynam się zastanawiać, czy nie powinnam założyć pamiętnika młodego ornitologa. Chyba poszukam jakiegoś ptasiora w pobliżu i też przyniosę. Gdybyście byli na weekend w gospodarstwie agro to co byście woleli dostać na kolację - jakecznicę z wiejskich jaj czy może kiełbaski smażone albo spaghetti jakie? A może po prostu cos lekkiego - twarożek, bułeczka, serek, coś takiego? Proszę o szybką pomoc w opracowaniu zwykłej codziennej kolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.06.2008 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Jajecznica!!!!!! Z boczkiem!!!!!! (nie musi byc z ukochanego prosiaczka, mogę pójść na ten kompromis ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 19.06.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 a nie mozna miec do wyboru ? np rano pytasz , co sobie zycza , podajac przykladowo produkty wyzej przez ciebie wymienione ............. i gitara poza tym wszysto zalezy od tego , co im dajesz na sniadanie i obiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.06.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Zaczynam się zastanawiać, czy nie powinnam założyć pamiętnika młodego ornitologa. Chyba poszukam jakiegoś ptasiora w pobliżu i też przyniosę. Gdybyście byli na weekend w gospodarstwie agro to co byście woleli dostać na kolację - jakecznicę z wiejskich jaj czy może kiełbaski smażone albo spaghetti jakie? A może po prostu cos lekkiego - twarożek, bułeczka, serek, coś takiego? Proszę o szybką pomoc w opracowaniu zwykłej codziennej kolacji. Trudne pytanie . Każdy ma inne upodobania. Ja jajecznicę to najchętniej rano zjem bo jest sycaca i długo nie chodze głodna a wieczorem to raczej cos lekkego- sałatka, serek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 19.06.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Doberek Depesiu a jak wygląda ogólnie Twój sposób serwowania posiłków? 1. Czy dajesz gościom wybór? 2. Czy mówisz im dzień wcześniej co będzie jutro? 3. Czy może szwedzki stół? Bo ja mam takie doświadczenia, że jak zapytasz co chcą to na pewno każdy będzie chciał co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.06.2008 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Nie, nie, o pytaniu to mowy nie ma, z przyczyny, którą wymieniłaś. I nie mówię, jest niespodzianka. I jest coś podobnego do szwedzkiego stołu, tylko podane na ich stół bezpośrednio. Jeśli jest 4 osoby lub więcej, to normalny "szwed". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.06.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Twarożeeeek!!! Cała góra twarożku ze śmietaną na słono!!!! Mnóstwo!!! Fura twarożku prawdziwegoooo!!! Jajecznica może być, ale na cebuli, a nie na boczku. Z prawdziwych jajek od grzebiącej kury. I twarożek! Kiełbaski odpadają. Spaghetti może być na obiad. A na śniadanko zupka mleczna!!! Z lanym ciastem, z makaronem, grysiczek (czyli krupiczka - dla moich dzieci trzykolorowa koniecznie), muessli... i TWAROŻEK! Uuuu... zaśliniłam się. Jutro na śniadanko zupka mleczna! Tylko, o której to będzie? Po południu raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.06.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 PS. Makaron do mlecznej domowy, oczywiście! (A co? Pomarzyć nie można? - Albo nie! Zrobię makaronik domowy w przyszłym tygodniu! A co?!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 19.06.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 No to wracając do Twojego pytania, możesz jednego dnia zaserwować jajecznicę, a drugiego twarożek ze szczypiorkiem. Wiesz, to jest tak, że ile ludzi tyle gustów. A moim zdaniem najważniejsza jest różnorodność. I każdego dnia powinno być coś innego. Zdaję sobie sprawę oczywiście, że pewne składniki są stałym punktem programu, ale jak ja jestem na wakacjach, i serwuje się najwspanialsza potrawę to mimo wszystko nie chciałabym jej spożywać drugi raz w ciągu np. tygodnia. Ale jak czytam Twoje posty to wnioskuję z nich, że jesteś tak wspaniałą gospodynią, że na pewno wszystkim bardzo smakuje Aha, i trzeba też wziąć pod uwagę wiek osób przebywającyh w gościnie u Ciebie, czy to są dzieci, czy dorośli, czy babuleńki , które raczej muszą jeść miękkie rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 19.06.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 No to wracając do Twojego pytania, możesz jednego dnia zaserwować jajecznicę, a drugiego twarożek ze szczypiorkiem ......no wlasnie to chcialam napisac tylko nie zdazylam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.06.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 No co Wy? Jajecznica z cebula? Nieeeeee ... i nie na boczku, tylko na chudej poledwicy Zupa mleczna? Brrrrr ... A najwazniejszy wybor, tak aby nie oszalec od preferencji to albo dania miesne, albo dla wegetarian. Jakos tak coraz czesciej wszyscy jedza bez miesa, wiec warto uwzglednic takowe preferencje Reszta to juz fantazja gotujacego i tyle I jeszcze jedno, gdy wyjezdzamy na weekend do agro, to podaja nam pachnace pomidorki, cudowne i slodkie ogorki, wspaniala wiejska smietanke, szynke bez czerwonej zalewy , zimne mleko, wspaniale kompoty i pulpety z koperkiem za ktorymi przepadamy Im prosciej, aromatyczniej i bez udziwnien tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.06.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Znów się zaśliniłam... Pomidorki pachnące, ogórki, TWAROŻEK, mleko nie UHT... Gdzie jest chusteczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.06.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 No tak, różnorodność to jest to, ale ja pierogi ruskie z ceblką i twarożek mogę codziennie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 19.06.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Córa miałaby trudny wybór jajecznica czy twarożek Małż wzienby jajecznice a ja twarożek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts