Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

trudno jest czytać wiadomości od niedzieli , bo ciągle gdzieś człek na piękną twarz Ani się natyka .......

zobaczcie co znalazłam gdzieś pośród komentarzy - ".......W niej miałem moją Północ, Południe, mój Zachód i Wschód, Niedzielny odpoczynek i codzienny trud, Jasność dnia i mrok nocy, moje słowa i śpiew. Miłość, myślałem, będzie trwała wiecznie: myliłem się. Nie potrzeba już gwiazd, zgaście wszystkie, do końca; Zdejmijcie z nieba księżyc i rozmontujcie słońce; Wylejcie wodę z morza, odbierzcie drzewom cień. Teraz już nigdy na nic nie przydadzą się. "

fragment wiersza na pisanego przez pedzia ...winno być "w nim" .......jakże trafne ujęcie stanu osoby pozostającej ......i świadomość, że nie jesteśmy w stanie tego ominąć ......

Edytowane przez relek
Dwoje wetów starało się przez ponad 3 godziny uratować malca, ale nie dało się...

Miał mnóstwo płynów w jamie brzusznej, paskudny stan zapalny jelit, prawdopodobnie z perforacją, niedrożne drogi moczowe i był zbyt słaby, żeby robić zabieg chirurgiczny.

Bardzo trudno mi się pogodzić z jego odejściem, bo mimo, że był tak krótko, to pokochałam go, był wyjątkowo słodki, bardzo przytulaśny, kochający, wtulający się i całujący noskiem.

Dałam mu tyle czułości, ile tylko mogłam...

Depsia :hug:

Wczoraj okopałam się w kuchni stodolnej z materiałami do decoupage i prowadziłam sobie terapię zajęciową.

Z małej brązowej meblowej półeczki kuchennej powstała taka półeczka kuchenna:

zdj-cie 1a.jpg

zdj-cie 2a.jpg

Kończyłam lakierowanie dna koszyka z decoupage, paliłam w piecu kuchennym, myślałam, przegryzałam...

Et.

A trawa rośnie jak głupia i wciąż kosić trzeba, częściej niż w maju! :sick:

Depsia:hug:na chandrę najlepszy jest blues :) Kuba W przypomniał mi piękną piosenkę naszej M ( łodości ;)) http://www.youtube.com/watch?v=OMyrPgZ2guY#t=31

a półka też Ci się udała :wiggle:

czy podzielacie moje zdanie ,że skrzypce są dziełem diabła ?:rolleyes:

tiaaaaa ... ostatnie koszenie to mam zawsze w grudniu .... później dopiero w następnym roku ... w styczniu :evil:

Ty jak zwykle wyskakujesz nam z wykładem " O wyższości ziem Florydy nad ziemią praojców - a to Polska właśnie"

:):rolleyes::cool:

mieszkam na górce to mi nie rośnie :lol2:

za to mogę się pochwalić, że mam talent :p znowu mi wyszło :) danie obiadowe :wiggle: - dynia w plastrach, zmieszana z cebulą, pieczona pod udem indyczym :rotfl::rotfl:

Jaki rząd taki obiad

Ja ostatnio garnek rzymski próbuję oswoić.

Podoba mi się, że można wrzucić marchewki, pietruchy, na to mięsko przyprawione, obłożyć całość surowymi ziemniakami i wio do piekarnika.

Całe drugie danie za jednym zamachem, fajnie!

W ramach dalszego ciągu terapii zajęciowej przemalowałam koszmarną nabytą jako złota półeczkę z drucików na waniliową, od razu odzyskała ludzki wygląd.

10 października Sołtys ma urodziny, no to mu robię zdekupażowany słoik na zioła do chleba, bo to on teraz częściej piecze i ostatnio chciał mieć taki specjalny słoiczek.

Czekam na dwie publikacje, jedną przeze mnie napisaną, drugą o mnie, a właściwie to o nas.

Powinnam napisać kolejny artykuł, podsumować sezon agro...

Nic mi się nie chce. :sick:

To co Ty DPS-iu robisz,jak Ci Sie chce???

To ja teraz też czekam na te publikacje,bardziej nawet na drugą:)Pokażesz????

Dla siebie gotowałabym wołowinę w rosole na okrągło,codziennie:)sztuka mięsa z chrzanem:)Mąz mi kicha od kilku dni-może to samoobrona?

Tą drugą pewnie nie omieszkam się pochwalić - powinno być całkiem, całkiem... :cool: :lol:

Jak mi się chce, to robię prawie to samo, tylko trochę więcej i bez niechęci... :rolleyes:

Trochę mi się ostatnio wyczerpały chyba...

Zwykle wczesną wiosną mam świeży zapas. :p

Ty jak zwykle wyskakujesz nam z wykładem " O wyższości ziem Florydy nad ziemią praojców - a to Polska właśnie"

...

Widzę, że jesteś miłośniczką koszenia zielska :) zapraszam (to tylko trzy godziny, raz w tygodniu ... latem w temperaturkach powyżej 40*C)

alęż czy mnie chodziło o zielsko ? :cool: ja mam spokój , bo nie mam trawy :wiggle:......a zwróciłam uwagę , że tobie się zima zaczyna w grudniu a kończy w styczniu :bash: to niesprawiedliwe ......;)... choć na razie możemy się cieszyć z faktu , że jeszcze chodzimy w letnich ubraniach ...i oby tak dłużej :p Edytowane przez relek