wu 21.10.2014 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 ooooooooooo fajna ta kawa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.10.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 No właśnie, zapytam jak Prababka: komu przeszkadzają czerwone dęby????? Piekne są, a jakby zostawiać tylko to co pożyteczne ... O pieknej jesieni moglibysmy tylko pomarzyć!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.10.2014 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 To gatunek inwazyjny, obcy, swego czasu introdukowany w lasach przez samych leśników. Ale... okazało się, że pożytku z niego niewiele, żołędzie słabe, dziki nie chcą, a drewno nie dorównuje naszym dębom. Na dodatek wypiera rodzime dęby z ich siedlisk, zajmując je, szybciej rośnie, więc dusi rodzime. Dlatego zapadło postanowienie, że trzeba je powoli wymeldowywać z lasów. I tak wszystkie nie znikną, bo przecież narozsiewały się, nie ma co się martwić, że znikną ich czerwone korony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 22.10.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Trochę niech ich zostanie,bo lubię je:)I lubię czerwoną kapustę-niestety,nigdy mi nie wyjdzie tak dobra jak w knajpie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.10.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 moja mama robi pyszna czerwona kapuste szmurowana, mnie nigdy tak dobra nie wyszla:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.10.2014 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 A macie dobre kapuściane przepisy? To ja poproszę! Na czerwoną, włoską, białą... Tylko czerwona z jabłkiem to nie, to już znamy. zwykły bigos i kapuśniak też. Zrobimy chyba też ciap kapustę, to dobre jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 22.10.2014 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 To ja poproszę! deszczu chcesz do modryj to dorób rolady i czorne kluski ... przepisy od Froszki weź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.10.2014 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Sama chętnie bym dobry przepis na czerwoną kapustę przytuliła!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 22.10.2014 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Ech... nie do końca tak.Dąb czerwony na wielu marnych siedliskach pożyteczny jest. A nieszczególnie inwazyjny, nawet sójki nie roznoszą. Była moda na sadzenie, była moda na tępienie, teraz znów w drugą stronę. Od ściany do ściany... u nas dość normalne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.10.2014 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 No to znakiem tego nasi leśnicy jeszcze są na etapie mody na tępienie. Mój Sołtys lata i usiłuje sprostać moim żądaniom - zażądałam dostępu do bieżącej wody w kuchni, po TYGODNIOWEJ przerwie. I będę go gnębić, ciemiężyć i poganiać - aż uzyskam tę wodę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 22.10.2014 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Jamles,nie znęcaj Sie ,noooo:) podaj,gdzie tak można zjeść?A ja pamiętam modę na topole:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 22.10.2014 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Aaale jesteś cierpliwa,DPS-iu:)Ale będziesz pewnie miała i w kuchni i w nowej łazieneczce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 22.10.2014 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 nooooooooooo dręcz i odzyskaj wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 22.10.2014 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Współczuję Sołtysowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 22.10.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Współczuję Sołtysowi... eee, chyba lubi być dręczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 22.10.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Ani chybi lubi:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.10.2014 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 A macie dobre kapuściane przepisy? To ja poproszę! Na czerwoną, włoską, białą... Tylko czerwona z jabłkiem to nie, to już znamy. zwykły bigos i kapuśniak też. Zrobimy chyba też ciap kapustę, to dobre jest! nie tak całkiem znowu dawno, robiłem całe faszerowane główki ... jest chyba dzieś na FB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.10.2014 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 eee, chyba lubi być dręczony ba ... no każden lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.10.2014 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Jakże miło, że czasem się do tego przyznajecie. Ale tylko czasem, jakby co. Cały dzień w papierach i tłumaczeniach przede mną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.10.2014 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 kurka ales cierpliwa, o sobie nie moglabym tego powiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts